Traiškytų bulvių salotos – tai skanus ir subalansuotas patiekalas, kuriame dera šiltos, auksinės bulvės ir švelnus, rūgštelę turintis padažas. Žolelės, agurkas ir raudonasis svogūnas suteikia šviežumo, o kremiškas padažo pagrindas – sodrumo.
Traiškytų bulvių salotos: receptas
Tai gardus, vizualiai patrauklus patiekalas, puikiai tinkantis vasaros stalui ar savaitgalio vaišėms.
Ingredientai:
Traškioms bulvėms:
- 700 g bulvių (su odele)
- 5 valg. š. alyvuogių aliejaus
Padažui:
- 120 g majonezo
- 60 g graikiško jogurto
- 1 citrinos sultys
- 1 skiltelė česnako (traiškyta)
- 1 arb. š. Dižono garstyčių
- 1 raudonas svogūnas (smulkiai pjaustytas)
- 2 valg. š. smulkintų šviežių petražolių
- 2 valg. š. smulkintų šviežių krapų
- 2 valg. š. smulkintų šviežių laiškinių česnakų
- 150 g agurko (be sėklų, pjaustyto gabaliukais)
- Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros.
2. Bulves supjaustyti per pusę (didesnes – ketvirčiais) ir sudėti į puodą. Užpilti šaltu pasūdytu vandeniu. Vanduo turėtų būti sūrus kaip jūros vanduo. Užvirti ir virti 8-10 min, kol bulvės suminkštės, bet vis dar išlaikys formą.
3. Nusausinti bulves kiaurasamtyje ir palikti 10 min, kad nugaruotų.
4. Išvirtas bulves sudėti į kepimo skardą ir atsargiai suploti naudojant tvirtą stiklinę ar panašų įrankį. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti druska bei pipirais.
5. Kepti orkaitėje 20 min, tada atsargiai apversti ir kepti dar 20 min. Nesijaudinti, jei dalis bulvių suirs – kuo daugiau kraštelių, tuo traškesnės jos bus.
6. Tuo metu dideliame dubenyje sumaišyti visus padažo ingredientus.
7. Kai bulvės iškeps, leisti joms šiek tiek atvėsti, kad būtų šiltos, bet ne karštos.
8. Atsargiai sumaišyti šiltas bulves su padažu ir patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.