Traškios daržovės – greitas ir lengvas patiekalas, kupinas ryškių spalvų, aromatingų prieskonių ir subalansuoto skonio. Be to, galima eksperimentuoti su mėgstamomis daržovėmis ar papildyti patiekalą tofu, vištiena ar krevetėmis, taip pritaikant pagal asmeninius skonius.
Traškios daržovės: receptas
Šis lengvas, tačiau sotus patiekalas puikiai tinka tiek kaip pagrindinis vegetariškas valgis, tiek kaip garnyras prie ryžių ar makaronų.
Ingredientai:
- 2 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
- 4 laiškiniai svogūnai
- 1 česnako skiltelė
- 1 cm šviežio imbiero
- 1 morka
- 1 raudonoji paprika
- 100 g jaunų kukurūzų
- 1 cukinija
- 150 g žirnelių ankščių
- 2 valg. š. hoisin padažo
- 2 valg. š. sojų padažo
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti wok keptuvę (arba kitą gilią keptuvę) ant stiprios kaitros ir supilti saulėgrąžų aliejų. Suberti pjaustytus laiškinius svogūnus, sudėti traiškytą česnaką ir tarkuotą imbierą. 2. Kepinti maišant 1 min, tada sumažinti kaitrą. Svarbu, kad daržovės neparuduotų.
3. Sudėti šiaudeliais pjaustytą morką, juostelėmis pjasutytą raudonąją papriką ir per pusę perpjautus jaunus kukurūzus, kepinti maišant 2 min.
4. Tuomet sudėti pjaustytas cukiniją ir žirnelių ankštis, kepinti dar 3 min. Maišant svarbu gerai judinti daržoves, kad jis visos tolygiai iškeptų.
5. Supilti 1 valg. š. vandens, hoisin ir sojų padažą. Kepinti ant stiprios kaitros dar 2 min, kol daržovės iškeps, bet išliks traškios. Patiekti su makaronais arba ryžiais.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.