Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Traškios vištienos kepsneliai be glitimo

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-03
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Traškios vištienos kepsneliai be glitimo
Traškios vištienos kepsneliai be glitimo

Traškios vištienos kepsneliai be glitimo – tai puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek užkandžiui. Kepsneliai ruošiami su traškia migdolų plutele, kuri suteikia jiems ypatingą tekstūrą. Kepant orkaitėje, jie tampa auksinės spalvos ir išlaiko sultingumą viduje.

Traškios vištienos kepsneliai be glitimo: receptas

Traški vištiena patinka visiems, o pagaminus be glitimo bus nudžiuginti tie, kurie jo negali ar tiesiog nenori vartoti. Patiekus su gaiviomis salotomis ir kitais priedais turėsite tikrai gardžius pietus.

Ingredientai:

Vištienos kepsneliams:

  • 180 g maltų migdolų
  • 2 kiaušiniai
  • 4 vištienos krūtinėlės
  • 1½ arb. š. druskos
  • Juodųjų pipirų pagal skonį
  • 1 valg. š. sviesto

    Prieskonių mišiniui:
  • ¾ arb. š. svogūnų miltelių
  • ¾ arb. š. česnakų miltelių

Barbekiu padažui:

  • 3 valg. š. pomidorų pastos
  • 2 valg. š. tirpinto sviesto
  • 2 valg. š. balzaminio acto
  • ½ arb. š. rūkytos paprikos
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200°C (180°C su ventiliatoriumi). Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
2. Maltus migdolus suberti į dubenį ir sumaišyti su prieskoniais. Kiaušinius išplakti atskirame dubenyje.
3. Vištienos krūtinėles supjaustyti ir gabalėlius pabarstyti druska bei pipirais. Kiekvieną gabalėlį pirmiausia apvolioti kiaušinio plakinyje, tada apibarstyti migdolais, kad visiškai pasidengtų. Išdėlioti ant paruoštos kepimo skardos.
4. Mažame puode ant silpnos kaitros ištirpinti sviestą. Apšlakstyti juo kepsnelius. Kepti orkaitėje 18–20 min, kepimo viduryje apverčianr, kol kepsneliai taps auksinės spalvos ir iškeps iki galo.
5. Tuo tarpu paruošti barbekiu padažą: pomidorų pastą, tirpintą sviestą ir balzaminį actą išplakti iki vientisos masės. Pagardinti druska, pipirais ir rūkyta paprika.
6. Paruoštą padažą patiekti su vištienos kepsneliais.
7. Padažo likutį galima supilti į sterilizuotą, sandariai uždaromą stiklainį ir laikykite šaldytuve. Sandariai uždarytas jis išsilaikys iki savaitės.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Traški vištienaTraški vištiena be glitimoTraškios vištienos kepsneliai be glitimovištienos patiekalaiVištienos patiekalai be glitimo

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Nekeptas mangų sūrio tortas
Desertai

Nekeptas mangų sūrio tortas

2025-04-14
Obuolių pyragėliai beveik kaip greitojo maisto restorane
Desertai

Obuolių pyragėliai, beveik kaip greitojo maisto restorane

2025-02-11
Sriuba su dešra ir sūriu
Receptai

Sūrio ir dešros sriuba – taupus vakarienės receptas

2025-01-16
Ar česnakai importuoti ar balinti - kaip suprasti?
Įdomu

Kodėl parduotuvėje įsigyti česnakai gali būti importuoti ir balinti: atskleisime paslaptį.

2024-11-14

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?