Trinta moliūgų sriuba su bulvėmis – tai jaukumo ir šilumos kupinas patiekalas, idealiai tinkantis vėsesniems vakarams. Švelni tekstūra, šiltas daržovių aromatas ir subtilus prieskoniai užtikrina gardų skonį.
Trinta moliūgų sriuba su bulvėmis: receptas
Puikus pasirinkimas ieškantiems komfortiško ir skanaus patiekalo. Prie sriubos galima patiekti traškios duonos riekelių.
Ingredientai:
- 1 svogūnas
- 2 morkos
- 2 česnako skiltelės
- 1 lauro lapas
- 25 g sviesto
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- apie 850 g moliūgų (svoris išvalyto)
- 1 bulvė (didesnė)
- 1 l sultinio (daržovių arba vištienos)
- 100 ml grietinėlės (riebios)
- 3 valg. š. moliūgų sėklų
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į didelį puodą sudėti smulkiai pjaustytą svogūną, gabaliukais pjaustytas morkas, smulkintą česnaką, lauro lapą, sviestą ir supilti pusę alyvuogių aliejaus. Kepinti ant silpnos kaitros apie 10 min, kol daržovės suminkštės, bet neapskrus.
2. Sudėti gabaliukais pjaustytus moliūgus ir bulvę, išmaišyti ir kepti dar 2-3 min. Supilti sultinį, pagardinti druska ir pipirais, leisti užvirti. Tuomet sumažinti kaitrą, pusiau uždengti puodą dangčiu ir virti apie 40 min, kol moliūgas taps visai minkštas.
3. Išimti lauro lapą ir sutrinti sriubą iki vientisos konsistencijos trintuvu.
4. Įpilti grietinėlės ir gerai išmaišyti.
5. Tuo tarpu įkaitinti likusį aliejų keptuvėje ant vidutinės kaitros, suberti moliūgų sėklas ir trumpai paskrudinti kol pradės spragsėti.
6. Supilti sriubą į dubenėlius, pagardinti šlakeliu grietinėlės ir skrudintomis moliūgų sėklomis.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.