Trumpai apkepta jautiena su daržovėmis – tobulai subalansuotas saldumo, aštrumo ir umami derinys suteikia egzotišką skonio patirtį, kuri puikiai tinka tiek ypatingai vakarienei, tiek greitam, bet išskirtiniam kasdieniam patiekalui.
Trumpai apkepta jautiena su daržovėmis: receptas
Tai kvapnus ir intensyvaus skonio wok’as su sultinga jautiena, traškiomis daržovėmis ir aromatingu kokosų, imbiero bei raudonojo kario padažu.
Ingredientai:
- 2 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
- 1 paprika
- 2 kiniški kopūstai pak choi
- 1 svogūnas
- 2 valg. š. baziliko lapų (pjaustytų)
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Padažui:
- 2 arb. š. imbiero šaknies (smulkiai tarkuotos)
- 1 valg. š. raudonosios kario pastos
- 160 ml kokosų grietinėlės
- 1 valg. š. saldaus čili padažo
- 2 valg. š. sojų padažo
- 1 arb. š. šviesaus muscovado cukraus
- 2 arb. š. kukurūzų krakmolo
Marinuotai jautienai:
- 350 g jautienos kumpio
- 1 raudonoji aitrioji paprika
- ½ žaliosios citrinos sulčių
- 1 valg. š. sojų padažo
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sudėti visus padažo ingredientus į dubenį ir gerai išmaišyti. Atidėti.
2. Jautienos kumpį supjaustyti juostelėmis ir sudėti į dubenį. Suberti smulkiai pjaustytą aitriąją papriką, įspausti žaliosios citrinos sultis ir supilti sojų padažą. Išmaišyti, kad marinatu pasidengtų visi mėsos gabalėliai ir palikti marinuotis apie 30 min.
3. Įkaitinti 1 valg. š. aliejaus keptuvėje ant stiprios kaitros. Išimti jautieną iš marinato ir sudėti į keptuvę. Kepti maišant kelias minutes, kol mėsa taps auksinės spalvos. Išimti iš keptuvės ir atidėti.
4. Į tą pačią keptuvę supilti likusį aliejų, sudėti juostelėmis pjaustytą papriką, pak choi kopūstą ir smulkiai pjaustytą svogūną. Kepti ant stiprios kaitros apie 3 min. Supilti padažą bei likusį marinatą ir kepti maišant dar 2 min, kol padažas sutirštės.
5. Sudėti jautieną atgal į keptuvę, pagardinti druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
6. Perkelti į įkaitintą serviravimo indą ir pabarstyti smulkintu baziliku prieš patiekiant.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.