Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Veganiška daržovių užtepėlė su grybais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-02-09
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Veganiška daržovių užtepėlė su grybais
Veganiška daržovių užtepėlė su grybais

Veganiška daržovių užtepėlė su grybais – tai sodraus skonio ir maistingumo derinys, kuriame susijungia kepintų daržovių natūralus saldumas, subtilus riešutinis poskonis bei aromatingos prieskoninės žolelės. Kreminė konsistencija suteikia švelnumo, o pupelės praturtina patiekalą baltymais, todėl jis tampa ne tik gardus, bet ir sotus. Ši užtepėlė puikiai dera su traškia duona ir rūgštesniais pagardais, suteikiančiais gaivumo ir papildomos tekstūros.

Veganiška daržovių užtepėlė su grybais: receptas

Ingredientai:

  • 500 g rudųjų pievagrybių
  • 280 g portobelo grybų (arba eringi)
  • 300 g japoniškų baklažanų
  • 1 morkos (didesnės)
  • česnako galvos
  • 280 g konservuotų raudonųjų pupelių
  • 7 vnt. saulėje džiovintų pomidorų
  • ryšelis petražolių
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Pievagrybius, portobello grybus, baklažanus, morką supjaustyti gabaliukais ir sudėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi.
2. Taip pat į skardą sudėti ir česnako skilteles.
3. Viską apšlakstyti alyvuogių aliejumi, apibarstyti druska ir pipirais.
4. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros ir daržoves kepti 20-25 minutes.
5. Iškepusias daržoves išimti iš orkaitės ir leisti šiek tiek atvėsti.
6. Tuomet sumaišyti su pupelėmis, kapotomis petražolėmis, pomidorais, aliejumi, druska ir pipirais
7. Viską sutrinti maisto smulkintuvu ar rankiniu trintuvu.
8. Gardu patiekti su raugintu arba marinuotu agurkėliu ir juodos duonos traškučiais.

Patarimas: jeigu nėra pirkti japoniškų baklažanų, tuomet galima gaminti su tradiciniais baklažanais. Tik tuomet juos reikėtų supjaustyti gabaliukais, apibarstyti druska ir išmaišius leisti pastovėti apie 15 min, kad ištrauktų drėgmę. Tuomet skystį nuspausti, baklažanus nuplauti ir tuomet dėti kepti kaip nurodyta recepte.

Su mūsų redakcija šiuo receptu pasidalino Austė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Daržovių užtepėlėužkandžiaiUžtepėlėVeganiška užtepėlėveganiški patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Makaronai su smidrais ir grybais
Makaronų patiekalai

Makaronai su smidrais ir grybais

2025-03-27
Šokoladinis pyragas su kriaušėmis: skanus desertas kiekvienai progai
Desertai

Šokoladinis pyragas su kriaušėmis: skanus desertas kiekvienai progai

2025-01-07
Pusryčių omletas su pievagrybiais
Receptai

Pusryčių omletas su pievagrybiais

2025-05-05
Žaliųjų žirnelių paplotėliai
Receptai

Žaliųjų žirnelių paplotėliai

2025-04-21

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?