Veganiškas obuolių trupiniuotis – puikus desertas, kuris puikiai tiks tiek šiltam desertui, tiek šaltam užkandžiui. Saldūs, minkšti obuoliai su subtiliu citrinos aromatu, apgaubiami kvapniais migdolų ir cinamono trupiniais, kurie kepant tampa auksinės spalvos ir maloniai traškūs.
Veganiškas obuolių trupiniuotis: receptas
Puikus pasirinkimas visiems veganams, tačiau ne mažiau patiks ir visavalgiams.
Ingredientai:
- 1,5 kg obuolių
- 200 g cukraus
- 1 citrina
- 100 g nesūdyto veganiško sviesto (šalto)
- 100 g miltų
- 100 g maltų migdolų
- Žiupsnis cinamono
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Nulupti obuolius, išimti sėklalizdžius. Obuolius supjaustyti gabaliukais.
2. Sudėti obuolius į puodą ant vidutinės kaitros, įberti 100 g cukraus ir kelis smulkius citrinos žievelės tarkius.
3. Uždengti puodą dangčiu ir virti 5 min arba kol obuoliai suminkštės.
4. Išjungti kaitrą ir leisti obuoliams truputį atvėsti.
5. Tuo tarpu supjaustyti veganišką sviestą kubeliais ir sudėti į dubenį su miltais.
6. Pirštais trinti kol masė taps panaši į trupinius.
7. Tuomet įmaišyti maltus migdolus, cinamoną ir likusius 100 g cukraus.
8. Perkelkite obuolius į kepimo indą ir užkloti trupinių mišiniu.
9. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros ir kepti 25–30 min, kol paviršius taps aukso rudos spalvos ir ims burbuliuoti.
10. Gardu patiekti su mėgstamu augaliniu vaniliniu kremu, grietinėle ar ledais.
Recepto šaltinis: https://www.jamieoliver.com/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.