Vos už kelių savaičių minėsime vieną gražiausių pavasario švenčių – Šv. Velykas! Kokie Velykų patiekalai puikuosis ant jūsų stalo? Klasikinė balta mišrainė, krabų lazdelių salotos? O gal šiemet į virtuvę įsileisite šį tą egzotiškesnio ir išbandysite populiariausią 2025 metų receptą – traškių ryžių salotas? O gal… dar nenusprendėte? Skubame jums į pagalbą ir siūlome rinktis net iš 23 skaniausių Velykų receptų – nuo užkandžio iki deserto!
Velykų margučiai, puošti dekupažu

Pradėkime nuo margučių! Kiaušinių marginimas dekupažu – naudojant servetėles su pasirinktais piešiniais, galima sukurti unikalius ir estetiškus kiaušinius, kurie puikiai tinka šventiniam stalui ar kaip dovanos. Ši technika leidžia sukurti subtilius, detalius raštus ir suteikia galimybę išreikšti kūrybiškumą. Visas receptas čia.
Vištienos iešmeliai jogurto marinate

Vištienos iešmeliai jogurto marinate karšto oro gruzdintuvėje (galima kepti ir orkaitėje ar net keptuvėje) – puikus šventinis pasirinkimas! Paruošti juos neužtruks, prireiks tik trupučio kantrybės, kol vištiena pasimarinuos ir įgaus ypatingą skonį. Būtent jogurtas padeda marinuojamai mėsai išlikti sultingai ir minkštai, o karis suteikia intensyvų skonį bei sodrią spalvą. Tiekiame su ryžiais, bulvytėmis ar tiesiog salotomis. Receptą rasite čia.
Pavasariškos ridikėlių salotos su kukurūzais (be majonezo)

Traškios, gaivios, skanios ridikėlių salotos šventiniam vaišių stalui – jos puikiai derės ir kaip lengvas užkandis, ir kaip garnyras prie vištienos ar žuvies. Ruošiamos be majonezo, bet padažas kremiškas, kodėl? Rasite šiame recepte.
Mielinė Velykų pynė su razinomis

Kokios Velykos be minkštutės, plėšomos naminės pynutės? Mielinė Velykų pynė su razinomis – Velykų kepinys, kurio ruošimas gali tapti gražia šeimos tradicija – laukimo ir bendro kūrybinio proceso dalimi. Pynė puikiai dera su sviestu, uogiene ar tiesiog mėgstama kava. Visą receptą rasite čia.
Glazūruota lašiša

Ieškote būdo, kaip akimirksniu paruošti romantišką vakarienę? Klevų sirupe glazūruota lašiša yra būtent tai, ko jums reikia: vos per kelias minutes paruošite glazūrą, o visą likusį darbą atliks orkaitė. Kol lašiša keps, šalia spėsite paruošti lengvų salotų. Visas receptas čia.
Kiaušinių salotos su lašiša

Kiaušinių salotos su lašiša ir agurkėliais – tobulai tinka paruošti šventiniam Velykų stalui arba sunaudoti likusius kiaušinius po šventės! Skanu kaip salotos, o jeigu supjaustysite smulkiau, galima ir kaip užtepėlę ar įdaryti krepšelius. Receptą rasite čia.
Nekeptas sausainių tortas su varške

Nekeptas sausainių ir varškės tortas – jeigu ieškote lengvai paruošiamo ir gardaus deserto. Galima nustebinti svečius arba vežtis į svečius! Jis nereikalauja nei ilgo gaminimo, nei ypatingų įgūdžių – svarbiausia šiek tiek kantrybės, kol tortas sustings. Visas receptas čia.
Šventinės antienos kulšelės orkaitėje

Anties kulšelės orkaitėje – puikus pasirinkimas, kai norite pasigaminti skanų ir maistingą patiekalą su keptomis anties kulšelėmis ir šviežiomis, traškiomis salotomis. Visas receptas slepiasi čia.
Traškių ryžių salotos – populiariausias 2025 metų receptas

Traškių ryžių salotos – patiekalas, sujungiantis skirtingas tekstūras bei Azijos skonius. Orkaitėje kepti ryžiai suteikia ypatingo traškumo, kuris kontrastuoja su šviežiomis daržovėmis ir kreminiu avokadu. Salotos gardžios valgyti ir kitą dieną, daržovės tampa šiek tiek pasimarinavusios ir minkštesnės, todėl jas galima paruošti ir iš anksto. Receptas čia.
Tradicinė Velykų boba

Burnoje tirpstanti Velykų boba – minkštutė, puri lyg debesėlis, ją norisi ne pjaustyti, o plėšyti gabalėliais! Velykų boba tokia skani, kad galite dvigubinti normą ir kepti iškart dvi. Iškepusią labai tinka pabarstyti cukraus pudra ar aplieti tirpintu šokoladu. Receptą rasite čia.
Tradicinė krabų lazdelių mišrainė su ryžiais

Ryžių mišrainė – vienas populiariausių patiekalų, tinkantis tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniniams pietums. Šias salotas vertina už subtilų skonį, paprastą paruošimą ir nebrangius ingredientus. Receptas čia.
Dubajaus tinginys – interneto sensacija

Dubajaus tinginys su pistacijomis – interneto sensacija, įkvėpta populiariojo Dubajaus šokolado. Šis desertas tikrai patiks visiems saldumynų mėgėjams. Jį patogu paruošti iš anksto ir vežtis į svečius! Receptą rasite čia.
Šventiniai kąsneliai su krevetėmis

Užkandžių kąsneliai su kreminiu sūriu ir krevetėmis – lengvas, bet elegantiškas užkandis. Gaivus krapų aromatas ir šviežiai grūsti pipirai suteikia papildomo aromato, o svieste keptos krevetės – subtilaus švelnumo. Puikiai tinka tiek kasdieniams užkandžiams, tiek šventiniam Velykų stalui. Receptas slepiasi čia.
Karameliniai desertai stiklinėse

Karameliniai Banoffee desertai stiklinėse – šis sluoksniuotas desertas su bananų, karamelės ir plaktos grietinėlės deriniu yra greitas, lengvas ir be galo skanus! Sausainių trupiniai suteikia traškumo, o karamelė ir bananai sukuria sodrų ir saldų skonį. Receptas čia.
Aštrios traiškytų agurkų salotos

Aštrios traiškytų agurkų salotos – gaivios ir aromatingos traiškytų agurkų salotos, populiarios Azijos virtuvėje. Sutraiškant agurką išryškinama jo tekstūra, o marinatas įsigeria giliau, suteikdamas ryškų skonį. Derinys su imbieru, česnaku, sojų padažu ir aitriąja paprika sukuria pikantišką ir subalansuotą skonį – šiek tiek sūrumo, rūgštumo, saldumo ir aštrumo. Puikiai tinka kaip lengvas garnyras prie mėsos, ryžių patiekalų.
Nekeptas sūrio ir kondensuoto pieno tortas

Šis trijų sluoksnių tortas su kreminiais sluoksniais, gausiu šokolado ir vanilės skoniu, tikrai bus puikus desertas, kuris nepaliks abejingų! Nekeptas sūrio ir kondensuoto pieno tortas – šis tortas tikrai įsimins tiek skonio, tiek išvaizdos atžvilgiu. Visas receptas čia.
Klasikiniai margučiai su kreidelėmis

Ieškote kūrybiško ir nebrangaus būdo dekoruoti kiaušinius? Išbandykite vaškinių kreidelių techniką! Tai smagus užsiėmimas visai šeimai, leidžiantis sukurti unikalius raštus ant margučių naudojant įprastus pieštukus ir dažus. Velykiniai margučiai bus kaip niekada gražūs! Receptą rasite čia.
Šventinės salotos su vištiena ir vynuogėmis

Salotos su vištiena ir vynuogėmis – ne tik patiekalas, bet ir tikra šventinio stalo puošmena. Jei ieškote idėjos šventiniam stalui ar tiesiog norite įvairovės kasdieniuose patiekaluose, šie salotos su vištiena ir vynuogėmis – puikus pasirinkimas. Beje, papildomai galima dėti riešutų, pvz., graikinių – jie čia labai dera. Receptą rasite čia.
Keptų bulvių salotos su kukurūzais ir saulėje džiovintais pomidorais

Šios salotos – greitai paruošiamas garnyras. Salotos skanios ir dar su šiltomis keptomis daržovėmis, ir jau atvėsusios, todėl galima paruošti ir iš anksto. Keptų bulvių salotos su kukurūzais ir saulėje džiovintais pomidorais – tradiciniai, visiems pažįstami skoniai sudera naujai ir netikėtai. Visas receptas čia.
Dubajaus tiramisu stiklinėse

Dubajaus tiramisu su pistacijomis – tai puikus ir išskirtinis desertas, kuriame klasikinio itališko tiramisu kreminis švelnumas dera su Artimųjų Rytų įkvėptais skoniais. Šis desertas išsiskiria savo puikia tekstūra, puikiai susiliejančiais skoniais ir patrauklia išvaizda. Įkvėptas garsiojo Dubajaus šokolado, šis tiramisu patiks visiems, ieškantiems naujų saldžių skonių. Receptą rasite čia.
Balta mišrainė ir jos variacijos

Balta mišrainė, dar vadinama „Olivjė salotomis“, yra vienas populiariausių ir universaliausių patiekalų, mėgstamų ne tik Lietuvoje, bet ir daugelyje kitų pasaulio šalių. Mišrainės istoriją ir receptą rasite čia.
Silkės mišrainė su burokėliais

Silkės mišrainė – tai tradicinis ir mėgstamas patiekalas, tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui ir ne tik Kalėdoms, bet ir Velykoms! Štai, kaip ją paruošti! Visas receptas čia.
Vištienos salotos su tobulu padažu

Kiaušinių, vištienos ir šoninės salotos – tai puikus derinys, kuris sužavės savo skoniu ir tekstūromis. Traški šoninė, švelnus avokadas, aštrūs svogūnų laiškai ir sūris suteikia salotoms išskirtinį skonį, o citrinos sultys ir garstyčių padažas puikiai papildo visus ingredientus. Receptas čia.
Salotos su kepta lašiša

Gaivios salotos su kepta lašiša – gardus, maistingas, paprastai paruošiamas patiekalas jūsų pietums ar vakarienei. Naudojami ingredientai yra lengvai prieinami, o paruošimas nereikalauja sudėtingų kulinarinių įgūdžių, todėl tai puikus pasirinkimas norintiems skaniai, sveikai ir nesudėtingai pavalgyti. Receptas čia.