Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Veršienos kukuliai su geltonųjų pomidorų sviesto padažu

Kamile
Autorius Kamile
Publikuota: 2025-01-13
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Veršienos kukuliai su padažu
Veršienos kukuliai su padažu

Jeigu ieškote subtilaus ir elegantiško patiekalo, kuris nustebins savo skoniu, veršienos kukuliai su geltonųjų pomidorų sviesto padažu yra puikus pasirinkimas.

Veršienos kukuliai su padažu

Šis patiekalas išsiskiria švelnia mėsa, sodriu pomidorų skoniu ir sviestine tekstūra, kuri sujungia viską į harmoningą derinį.

Veršienos kukuliai

Ingredientai

Kukuliams:

  • 500 g veršienos faršo.
  • 1/2 stiklinės panko džiūvėsėlių.
  • 1/4 stiklinės tarkuoto parmezano.
  • 1 didelis kiaušinis.
  • 2 šaukštai kapotų šviežių petražolių.
  • 1 česnako skiltelė, smulkiai supjaustyta.
  • Druska ir pipirai – pagal skonį.
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus (kepimui).

Padažui:

  • 500 g geltonųjų pomidorų, supjaustytų į ketvirčius.
  • 1 nedidelis svogūnas, smulkiai supjaustytas.
  • 3 šaukštai sviesto.
  • 1/2 stiklinės vištienos sultinio.
  • 1 šaukštas cukraus (jei pomidorai rūgštūs).
  • Druska ir pipirai – pagal skonį.

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Paruošimo būdas

1. Paruoškite kukulius

  1. Dideliame dubenyje sumaišykite veršienos faršą, džiūvėsėlius, parmezaną, kiaušinį, petražoles, česnaką, druską ir pipirus.
  2. Rankomis suformuokite nedidelius kukulius (apie 4 cm skersmens).
  3. Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies ir kepkite kukulius, kol jie įgaus auksinę spalvą iš visų pusių (apie 8–10 minučių). Kukuliai turėtų būti iškepti viduje.

2. Paruoškite padažą

  1. Toje pačioje keptuvėje, kur kepėte kukulius, palikite šiek tiek riebalų. Įdėkite sviestą ir kepkite svogūnus, kol jie taps minkšti ir skaidrūs.
  2. Sudėkite geltonuosius pomidorus, vištienos sultinį ir cukrų (jei reikia). Virkite ant nedidelės ugnies apie 15 minučių, kol pomidorai suminkštės ir jų sultys išsiskirs.
  3. Padažą pertrinkite trintuvu iki vientisos konsistencijos ir perkoškite per sietelį, kad pašalintumėte sėklas.
  4. Supilkite padažą atgal į keptuvę ir sudėkite kukulius. Virkite dar 5 minutes, kad skoniai susimaišytų.

Patiekimas

Veršienos kukulius su geltonųjų pomidorų sviesto padažu patiekite su šviežiomis petražolėmis ar tarkuotu parmezanu. Šis patiekalas puikiai dera su šviežia duona, makaronais ar švelniomis bulvių košės porcijomis.

Patarimai

  • Jei neturite geltonųjų pomidorų, juos galima pakeisti raudonaisiais, tačiau patiekalas gali įgauti šiek tiek intensyvesnį skonį.
  • Kukulius galite ruošti iš kitų mėsos rūšių, pavyzdžiui, kalakutienos ar vištienos, jei norite lengvesnės alternatyvos.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.saveur.com

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Mėsos kukuliaiveršiena

AutoriusKamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Buritos
Receptai

Buritos

2024-01-10
Traškios cukinijų lazdelės orkaitėje
Receptai

Traškios cukinijų lazdelės orkaitėje

2025-04-30
Gėrimai Naujųjų metų sutikimui.
Gyvenimas

Kokie gėrimai turėtų puošti jūsų stalą sutinkant Žaliosios Gyvatės metus?

2024-12-05
Makaronai carbonara
Makaronų patiekalai

Makaronai carbonara – kreminiai makaronai su šonine

2025-04-29

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?