Jeigu ieškote subtilaus ir elegantiško patiekalo, kuris nustebins savo skoniu, veršienos kukuliai su geltonųjų pomidorų sviesto padažu yra puikus pasirinkimas.
Veršienos kukuliai su padažu
Šis patiekalas išsiskiria švelnia mėsa, sodriu pomidorų skoniu ir sviestine tekstūra, kuri sujungia viską į harmoningą derinį.

Ingredientai
Kukuliams:
- 500 g veršienos faršo.
- 1/2 stiklinės panko džiūvėsėlių.
- 1/4 stiklinės tarkuoto parmezano.
- 1 didelis kiaušinis.
- 2 šaukštai kapotų šviežių petražolių.
- 1 česnako skiltelė, smulkiai supjaustyta.
- Druska ir pipirai – pagal skonį.
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus (kepimui).
Padažui:
- 500 g geltonųjų pomidorų, supjaustytų į ketvirčius.
- 1 nedidelis svogūnas, smulkiai supjaustytas.
- 3 šaukštai sviesto.
- 1/2 stiklinės vištienos sultinio.
- 1 šaukštas cukraus (jei pomidorai rūgštūs).
- Druska ir pipirai – pagal skonį.
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Paruošimo būdas1. Paruoškite kukulius
- Dideliame dubenyje sumaišykite veršienos faršą, džiūvėsėlius, parmezaną, kiaušinį, petražoles, česnaką, druską ir pipirus.
- Rankomis suformuokite nedidelius kukulius (apie 4 cm skersmens).
- Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies ir kepkite kukulius, kol jie įgaus auksinę spalvą iš visų pusių (apie 8–10 minučių). Kukuliai turėtų būti iškepti viduje.
2. Paruoškite padažą
- Toje pačioje keptuvėje, kur kepėte kukulius, palikite šiek tiek riebalų. Įdėkite sviestą ir kepkite svogūnus, kol jie taps minkšti ir skaidrūs.
- Sudėkite geltonuosius pomidorus, vištienos sultinį ir cukrų (jei reikia). Virkite ant nedidelės ugnies apie 15 minučių, kol pomidorai suminkštės ir jų sultys išsiskirs.
- Padažą pertrinkite trintuvu iki vientisos konsistencijos ir perkoškite per sietelį, kad pašalintumėte sėklas.
- Supilkite padažą atgal į keptuvę ir sudėkite kukulius. Virkite dar 5 minutes, kad skoniai susimaišytų.
Patiekimas
Veršienos kukulius su geltonųjų pomidorų sviesto padažu patiekite su šviežiomis petražolėmis ar tarkuotu parmezanu. Šis patiekalas puikiai dera su šviežia duona, makaronais ar švelniomis bulvių košės porcijomis.
- Jei neturite geltonųjų pomidorų, juos galima pakeisti raudonaisiais, tačiau patiekalas gali įgauti šiek tiek intensyvesnį skonį.
- Kukulius galite ruošti iš kitų mėsos rūšių, pavyzdžiui, kalakutienos ar vištienos, jei norite lengvesnės alternatyvos.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva
Šaltinis: https://www.saveur.com