0.6 C
Vilnius
Ketvirtadienis, 23 sausio, 2025

Vieno puodo lęšių ir daržovių sriuba su parmezanu

Ši vieno puodo lęšių ir daržovių sriuba – tai tobulas pasirinkimas šaltoms dienoms arba tada, kai norisi greitai paruošiamos, sveikos ir šildančios vakarienės.

Lęšių ir daržovių sriuba – maistingas vakarienės variantas

Ji kupina skonių ir maistinių medžiagų, o parmezanas suteikia subtilų, sodrų akcentą.

Lęšių sriuba

Ingredientai

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas (smulkiai supjaustytas)
  • 2 morkos (supjaustytos griežinėliais)
  • 2 salierų stiebai (smulkiai supjaustyti)
  • 3 česnako skiltelės (susmulkintos)
  • 1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
  • Lauro lapas
  • Puodelis rudųjų arba žaliųjų lęšių (nuplautų)
  • 1 skardinė (400 g) smulkintų pomidorų
  • 6 puodeliai daržovių sultinio
  • 2 puodeliai smulkintų lapinių kopūstų arba špinatų
  • 1/2 puodelio tarkuoto parmezano sūrio, plius papildomai patiekimui
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Citrinos griežinėliai patiekimui (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Paruošimas

1. Paruoškite daržoves:

Į didelį puodą įpilkite alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūnus, morkas ir salierus. Kepkite apie 5 minutes, kol daržovės suminkštės. Įdėkite česnaką, džiovintus čiobrelius ir lauro lapą, maišydami kepkite dar 1 minutę, kol pasklis aromatas.

2. Sudėkite pagrindinius ingredientus:

Į puodą suberkite lęšius, supilkite smulkintus pomidorus ir daržovių sultinį. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite apie 25–30 minučių, kol lęšiai taps minkšti.

3. Įdėkite žalumynus ir parmezaną:

Kai lęšiai išvirs, į sriubą įmaišykite smulkintus lapinius kopūstus arba špinatus. Virkite dar 5 minutes, kol žalumynai suminkštės. Tada įmaišykite tarkuotą parmezaną ir pagardinkite druska bei pipirais pagal skonį.

4. Patiekite:

Patiekite sriubą karštą, papildomai pabarstę parmezano ir, jei norite, išspaudę šlakelį citrinos sulčių.

Patarimai:

  • Lęšius galite pakeisti raudonaisiais, jei norite greitesnio paruošimo, tačiau jų tekstūra bus švelnesnė.
  • Norėdami papildomo skonio, į sriubą galite įdėti šiek tiek smulkintų šviežių žolelių, tokių kaip petražolės arba bazilikai.
  • Ši sriuba puikiai tinka laikyti šaldytuve ir net įšaldyti – ji išlieka gardi ir pašildyta.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.eatingwell.com/

Kamile
Kamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: