Virti rikotos varškėtukai – lengvi, purūs ir vos iš kelių ingredientų paruošiami pusryčiai. Rikota suteikia varškėčiams švelnią tekstūrą ir subtilų kreminį skonį. Norint dar daugiau aromato ir skonio įvairovės, galima įmaišyti citrusinių vaisių žievelės ar šlakelį vanilės ekstrakto.
Virti rikotos varškėtukai: receptas
Šiuos varškėtukus galima patiekti ne tik su marmeladu, bet ir su medumi, trintomis uogomis ar graikišku jogurtu. Jie puikiai tinka pusryčiams, jų paruošimas nereikalauja daug laiko. Tai greitas receptas, puikiai tinkantis tiek lėtam savaitgalio rytui, tiek saldžiai dienos pabaigai.
Ingredientai:
- 150 g rikotos sūrio
- 50 g miltų
- 1 kiaušinis
- Druskos
Patiekti: - Apelsinų marmelado
- Sezamų sėklų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Rikotą sudėti į dubenį kartu su miltais.
2. Įmušti kiaušinį, įberti druskos ir viską gerai sumaišyti.
3. Jeigu tešla labai lipni, galima įberti šiek tiek daugiau miltų.
4. Drėgnomis rankomis suformuoti norimo dydžio varškėtukus.
5. Nedideliame puode užvirinti vandens, jį pasūdyti.
6. Sudėti varškėtukus ir virti, kol jie iškils į paviršių.
7.Patiekiant pagardinti apelsinų marmeladu, apibarstyti sezamo sėklomis.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.