Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Virtų bulvių ir lašišos paplotėliai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-05-14
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Virtų bulvių ir lašišos paplotėliai
Virtų bulvių ir lašišos paplotėliai

Virtų bulvių ir lašišos paplotėliai – šie traškūs ir kvapnūs žuvies paplotėliai su lašiša yra puikus derinys tarp švelnios bulvių masės, gardžių daržovių ir šviežios žuvies.

Virtų bulvių ir lašišos paplotėliai: receptas

Puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei, tinkantys tiek kasdieniam stalui, tiek svečiams pavaišinti. Patiekite su šviežiomis salotomis ar mėgstamu padažu.

Ingredientai:

  • 1 bulvė (didelė)
  • gabalėlis sviesto
  • 1 valg. š. tartaro padažo
  • ½ citrinos (žievelė)
  • 60 g šaldytų žirnelių (atitirpintų)
  • 2 laiškiniai svogūnai
  • 1 kiaušinis (mažas, lengvai paplaktas)
  • 55 g kvietinių miltų
  • 40 g panko džiūvėsėlių
  • jūros druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros. Lašišos filė uždėti ant didelio kepimo folijos lakšto, šiek tiek pakeliant folijos kraštus, kad laikytų skystį. Gausiai pagardinti druska ir pipirais, tada užpilti šlakeliu vandens. Užlankstyti folijos kraštus, kad susidarytų sandarus paketas, padėti į kepimo skardą ir kepti 12 min. Išimti iš orkaitės, atsargiai atidaryti foliją, kad išeitų garus ir palikti atvėsti.
2. Tuo metu bulvę virti pasūdytame vandenyje kol suminkštės. Nukošti, gerai sutrinti su sviestu ir įmaišyti tartaro padažą bei nutarkuotą citrinos žievelę.
3. Lašišai nuimti odą ir žuvį sudėti į bulvių mišinį kartu su žirneliais ir svogūnų laiškais. Atsargiai įmaišyti daržoves ir žuvį į bulves, kad masė tik susijungtų (stengtis nesulaužyti lašišos gabalėlių). Mišinį 10 min atvėsinti šaldytuve.
4. Tuo metu į tris plačius, negilius indus sudėti plaktą kiaušinį, miltus ir džiūvėsėlius. Vėl įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros ir iškloti kepimo skardą kepimo popieriumi. Iš atvėsintos masės formuoti keturis lygius paplotėlius. Kiekvieną apvolioti pirmiausia miltuose, tada kiaušinyje, galiausiai – džiūvėsėliuose.
5. Kepti žuvies paplotėlius 15 min, kol džiūvėsėliai taps auksiniai. Patiekti iš karto.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Lašišos paplotėliaiLašišos patiekalaiPatiekalai su bulvėmisPatiekalai su lašišaVirtų bulvių ir lašišos paplotėliai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Krevečių kroketai
Receptai

Krevečių kroketai – gardus užkandis jūsų stalui

2025-05-21
Orkaitėje kepta traški menkė
Receptai

Orkaitėje kepta traški menkė

2025-05-21
Kreminiai makaronai
Makaronų patiekalai

Sotus ir gardus pietų receptas: makaronai su kreminiu špinatų ir vištienos padažu

2024-12-29
Šalta sriuba su ridikėliais
Receptai

Šalta sriuba su ridikėliais

2024-01-06

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?