Virtų bulvių ir lašišos paplotėliai – šie traškūs ir kvapnūs žuvies paplotėliai su lašiša yra puikus derinys tarp švelnios bulvių masės, gardžių daržovių ir šviežios žuvies.
Virtų bulvių ir lašišos paplotėliai: receptas
Puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei, tinkantys tiek kasdieniam stalui, tiek svečiams pavaišinti. Patiekite su šviežiomis salotomis ar mėgstamu padažu.
Ingredientai:
- 1 bulvė (didelė)
- gabalėlis sviesto
- 1 valg. š. tartaro padažo
- ½ citrinos (žievelė)
- 60 g šaldytų žirnelių (atitirpintų)
- 2 laiškiniai svogūnai
- 1 kiaušinis (mažas, lengvai paplaktas)
- 55 g kvietinių miltų
- 40 g panko džiūvėsėlių
- jūros druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros. Lašišos filė uždėti ant didelio kepimo folijos lakšto, šiek tiek pakeliant folijos kraštus, kad laikytų skystį. Gausiai pagardinti druska ir pipirais, tada užpilti šlakeliu vandens. Užlankstyti folijos kraštus, kad susidarytų sandarus paketas, padėti į kepimo skardą ir kepti 12 min. Išimti iš orkaitės, atsargiai atidaryti foliją, kad išeitų garus ir palikti atvėsti.
2. Tuo metu bulvę virti pasūdytame vandenyje kol suminkštės. Nukošti, gerai sutrinti su sviestu ir įmaišyti tartaro padažą bei nutarkuotą citrinos žievelę.
3. Lašišai nuimti odą ir žuvį sudėti į bulvių mišinį kartu su žirneliais ir svogūnų laiškais. Atsargiai įmaišyti daržoves ir žuvį į bulves, kad masė tik susijungtų (stengtis nesulaužyti lašišos gabalėlių). Mišinį 10 min atvėsinti šaldytuve.
4. Tuo metu į tris plačius, negilius indus sudėti plaktą kiaušinį, miltus ir džiūvėsėlius. Vėl įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros ir iškloti kepimo skardą kepimo popieriumi. Iš atvėsintos masės formuoti keturis lygius paplotėlius. Kiekvieną apvolioti pirmiausia miltuose, tada kiaušinyje, galiausiai – džiūvėsėliuose.
5. Kepti žuvies paplotėlius 15 min, kol džiūvėsėliai taps auksiniai. Patiekti iš karto.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.