Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Gyvenimas

Virtuvės gudrybės: 14 patarimų, kurie palengvins jūsų gyvenimą

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-04-21
Komentarų: 0
5 min. skaitymo
Virtuvės gudrybės: 14 patarimų, kurie palengvins jūsų gyvenimą
Virtuvės gudrybės: 14 patarimų, kurie palengvins jūsų gyvenimą

Virtuvė – tai vieta, kur gimsta skoniai ir vyksta tikra magija. Tačiau net ir patyrę kulinarai susiduria su iššūkiais. Šiame straipsnyje pateiksime 14 gudrių patarimų, kurie padės jums virtuvėje jaustis kaip tikram profesionalui ir sutaupys brangaus laiko bei nervų. Naujos virtuvės gudrybės pravers kiekvienam!

Pradėkite nuo švaros

Ruošdami didelę šventę ar vakarienę, pasirūpinkite, kad atvykus svečiams jūsų šiukšliadėžė būtų tuščia, o indaplovė, kriauklė ir indų džiovykla – švarios. Tai puikus darbas vaikams ar tiems, kurie negamina. Kai šios zonos bus tvarkingos, galėsite iškart mesti atliekas, dėti indus į indaplovę ir mirkyti pridegusius puodus.

Virtuvės gudrybės: atšaldykite svogūnus

Jei pjaustant svogūną ašarojate greičiau nei žiūrėdami jautrią reklamą, prieš pjaustydami svogūną valandą palaikykite šaldytuve. Šaltis sumažina sieros junginių, sukeliančių ašarojimą, poveikį.

Tobulas švediškas stalas

Kad svečiai galėtų patogiai ir greitai pasirinkti patiekalus, sudėkite lėkštes pradžioje, o stalo įrankius ir servetėles padėkite ant valgomojo stalo, pataria knygos „Everyday Entertaining“ autorė Elizabeth Van Lierde.

Desertų lenta be vargo

Norėdami patiekti desertą, nereikalaujantį daug pastangų ir patiksiantį visiems, surinkite desertų lentą panašiai kaip sūrio ir vytintos mėsos lentą, tik naudokite pirktus kepinius, saldainius ir vaisius.

Virtuvės gudrybės: pyragus kepkite ant žemiausios lentynos

Neleiskite permirkusiam pagrindui sugadinti puikų desertą. Norėdami, kad pyrago apačia visuomet būtų aukso spalvos ir traški, dėkite pyrago formą ant žemiausios orkaitės lentynos, kur dažniausiai būna didžiausia karščio koncentracija.

Rudąjį cukrų laikykite su apelsino žievele

Galite išlieti susierzinimą daužydami tą akmeninį rudojo cukraus gabalą į stalviršį – arba galite pasaugoti savo granitą. Mes renkamės pastarąjį! Norėdami suminkštinti rudąjį cukrų, į indą su juo įdėkite apelsino žievelę. Drėgmė padės suminkštinti cukrų per naktį. Arba, norėdami to išvengti, įdėkite žievelę į ką tik atidarytą maišelį.

Virtuvės gudrybės: pyragą patiekite kaip profesionalas

Sunku išimti pirmąjį gabalėlį nesugadinant viso pyrago. Pradėkite pjaudami du gabalėlius, pataria knygos „Fruit Cake“ autorius Jason Shreiber, kuris šį triuką išmoko iš Marthos Stewart. Tuomet turėsite daugiau erdvės patogiai išimti likusius gabalėlius.

Virtuvės gudrybės: pyragą patiekite kaip profesionalas

Nupirkite pakankamai sūrio

Ruošdami sūrio ir vytintos mėsos lentą vakarėliui, planuokite 60–120 gramų sūrio vienam žmogui – mažiau, jei sūris yra tik dalis didesnio užkandžių stalo, ir daugiau, jei jis yra pagrindinis akcentas.

Virtuvės gudrybės: kiaušinius virkite mikrobangų krosnelėje

Pusryčiai per mažiau nei minutę? Tai įmanoma, jei laikysitės šio metodo: į mikrobangų krosnelei tinkamą dubenį įpilkite pusę puodelio vandens ir įmuškite kiaušinį, įsitikindami, kad jis visiškai paniręs. Kaitinkite mikrobangų krosnelėje 40 sekundžių arba tol, kol trynys bus išviręs.

Atlaisvinkite lipnius ingredientus

Prieš matuodami medų, sirupą ar kitas lipnias medžiagas, praleiskite karštą vandenį per matavimo šaukšto ar puodelio vidų ir nenusausinkite. Skystis lengvai nuslys ir neprilips prie kraštų. Taip pat gali padėti nedidelis aliejaus purkštelėjimas.

Pamirkykite baltos žuvies filė

Norėdami pašalinti žuvies ar ledo skonį iš šviežios ar atšildytos filė, pamirkykite gabalėlius plačiame, negiliame dubenyje su pienu apie 20 minučių. Pieno produktuose esantys baltymai gali padėti neutralizuoti tam tikrus kvapus. Išbandykite su menke, plekšne ar net lašiša.

Virtuvės gudrybės: į šampaną įmeskite raziną

Atkurkite šampano burbuliukus per penkias sekundes: į atidarytą butelį įmeskite raziną. Bet kokios likusios anglies dioksido dujos prisitvirtins prie raukšlėto vaisiaus paviršiaus ir vėl išsiskirs mažyčiais burbuliukais.

Sumažinkite peilių skaičių

Beveik visus virtuvės darbus galite atlikti tik su trimis kokybiškais peiliais. Jums reikės šefo peilio pjaustymui, kapojimui ir smulkinimui; skutimo peilio vaisiams ir daržovėms lupti; ir dantyto peilio pomidorams ir duonai pjaustyti.

Užsispyrusius stiklainius atidarykite guminiu raiščiu

Pakelkite ranką, jei kada nors kovojote (ir pralaimėjote) mūšį su marinuotų agurkų stiklainiu. Taip ir manėme. Praleiskite vargą ir apvyniokite platų guminį raištį aplink dangtelį. Elastinga medžiaga padės tvirčiau suimti ir suteiks šiek tiek daugiau amortizacijos jūsų rankoms.

Tikimės, kad šie patarimai palengvins jūsų laiką virtuvėje ir leis mėgautis maisto gaminimo procesu be streso!

Šaltinis: https://www.realsimple.com/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:gaminimasmaisto ruošimasvirtuvės gudrybės

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Mažą juodą vasaros metu keičia maža balta
Mada

Mažą juodą vasaros metu keičia maža balta

2016-06-08
Legendinis Bobby McFerrinas: apie muziką
Naujienos

Legendinis Bobby McFerrinas: apie muziką, sceną ir buvimą savimi

2013-05-02
Kai partneris pradeda erzinti: kaip suvaldyti nepasitenkinimą
Gyvenimas

Kai partneris pradeda erzinti: kaip suvaldyti nepasitenkinimą ir sustiprinti santykius

2025-03-19
N. Vodianova pristato apatinių gamintojos „Etam“ pavasario kolekciją (Foto)
Mada

N. Vodianova pristato apatinių gamintojos „Etam“ pavasario kolekciją (Foto)

2011-04-06

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?