Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Apkepai

Vištienos apkepas: itališkas skonis jūsų komfortui

Kamile
Autorius Kamile
Publikuota: 2025-01-19
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Itališkas vištienos apkepas
Itališkas vištienos apkepas

Itališkas vištienos apkepas – tai šiltas, kvapnus ir sotus patiekalas, kuris sujungia tradicinės itališkos virtuvės skonius su patogumu.

Itališkas vištienos apkepas

Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia galimybę išbandyti naujus ingredientų derinius, kurie patiks visai šeimai.

Apkepas puikiai tinka vakarienei ar pietums, o dėl savo universalumo jis tampa puikiu pasirinkimu tiek kasdienai, tiek šventėms.

Apkepas su vištiena

Reikalingi ingredientai:

Pagrindiniai šio patiekalo ingredientai – sultinga vištienos krūtinėlė, švieži pomidorai, makaronai ir mozzarella sūris.

Norint sustiprinti skonį, rekomenduojama pridėti česnako, svogūnų, raudonėlio bei baziliko.

Taip pat šis receptas leidžia improvizuoti: galite pridėti šviežių daržovių, tokių kaip cukinijos ar špinatai, kurie ne tik praturtins maistinę vertę, bet ir suteiks spalvų.

Gaminimo eiga:

  1. Vištienos paruošimas: vištienos krūtinėlė supjaustoma mažais gabalėliais ir lengvai apkepinama aliejuje su druska, pipirais ir česnaku.
  2. Padažo gaminimas: tuo tarpu keptuvėje ruošiama pomidorų padažo bazė – smulkiai supjaustyti pomidorai, svogūnai ir prieskoniai lėtai troškinami, kol tampa vientisi ir kvapnūs.
  3. Makaronų virimas: makaronai išverdami pagal instrukcijas iki „al dente“ būsenos, kad jie išlaikytų formą kepimo metu.
  4. Apkepo surinkimas: kepimo formoje sluoksniuojami makaronai, vištiena, pomidorų padažas ir mozzarella sūris. Kiekvienas sluoksnis apibarstomas parmezano sūriu dėl papildomo skonio.
  5. Kepimas: orkaitė įkaitinama iki 180 °C, apkepas kepamas apie 30 minučių arba tol, kol sūris viršuje įgauna auksinį atspalvį.

Skonių harmonija

Šio patiekalo žavesys slypi skonių harmonijoje. Sultinga vištiena puikiai dera su rūgščiai saldžiu pomidorų padažu, o lydytas sūris suteikia aksominį skonį.

Aromatingi prieskoniai, tokie kaip bazilikas ir raudonėlis, primena klasikinius itališkus patiekalus. Šis apkepas ne tik maistingas, bet ir vizualiai patrauklus – auksinis sūrio sluoksnis ir spalvingi ingredientai tikrai sužavės jūsų šeimos narius.

Variacijos ir patarimai

Jei norite sveikesnio varianto, galite rinktis pilno grūdo makaronus ar sumažinti sūrio kiekį. Vegetariškai alternatyvai vištieną galite pakeisti keptais baklažanais arba pievagrybiais.

Be to, likučius galite panaudoti kitą dieną – pašildytas apkepas išlieka toks pat skanus ir aromatingas.

Itališkas vištienos apkepas – tai patiekalas, kuris suburia šeimą prie stalo. Lengvai pritaikomas pagal skonį ir poreikius, jis tampa puikiu sprendimu užimtiems vakarams ar jaukioms savaitgalio vakarienėms.

Su šiuo receptu sukursite ne tik maistą, bet ir šiltus prisiminimus, kurie išliks ilgam.

Šis apkepas taps jūsų virtuvės hitu ir neabejotinai užsitarnaus nuolatinę vietą mėgstamiausių patiekalų sąraše!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://pauladeenmagazine.com/

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:apkepasmakaronaivištiena

AutoriusKamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Koks sveikiausias būdas paruošti bulves.
Naudinga

Atskleidė, koks sveikiausias būdas paruošti bulves: išsaugokite maistines medžiagas

2025-03-04
Citrina su lauro lapais sveikatai gerinti
Naudinga

Išvirkite citriną su lauro lapais – nustebsite šio nuoviro nauda

2024-12-03
Šiems patiekalams jokiu būdu nenaudokite šalto vandens!
Naudinga

Šiems patiekalams jokiu būdu nenaudokite šalto vandens!

2025-05-30
Minkšti bananų keksiukai su šokolado gabaliukais
Desertai

Minkšti bananų keksiukai su šokolado gabaliukais

2025-03-04

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?