Vištienos iešmeliai jogurto marinate karšto oro gruzdintuvėje – puikus pasirinkimas, kai norisi greito, aromatingo ir subalansuoto valgio. Jogurtas padeda marinuojamai mėsai išlikti sultingai ir minkštai, o karis suteikia intensyvų skonį bei sodrią spalvą.
Vištienos iešmeliai jogurto marinate karšto oro gruzdintuvėje: receptas
Vištienos iešmeliai su kario prieskoniais ir ryžiais – tai maistingas ir gardus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek vakarienei.
Ingredientai:
- 4 gabaliukai vištienos šlaunelių mėsos
- 150 g natūralaus jogurto
- 2 arb. š. kario prieskonių
- Pagal skonį druskos ir pipirų
- 1 stikl. ryžių (patiekimui)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pasiruošti visus ingredientus.

2. Vištieną supjaustyti gabaliukais ir sudėti į dubenį.

3. Ant vištienos sudėti jogurtą.

4. Suberti kario prieskonius.

5. Suberti druską ir pipirus.

6. Viską labai gerai išmaišyti.

7. Dubenį uždengti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą marinuotis (bent 1 val.)

8. Medinius iešmelius užpilti vandeniu ir pamirkyti bent 30 min. (tuomet mėsa kepdama neprilips prie iešmelių).

9. Pasimarinavusią vištieną suverti ant iešmelių.

10. Po kelis iešmelius sudėti į karšto oro gruzdintuvę ir kepti 180 C temperatūroje apie 15 min. Po pusės kepimo laiko iešmelius apversti (tikslus kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo įrenginio).

11. Ryžius išvirti pagal gamintojo nurodymus ant pakuotės.

12. Patiekiant į dubenį dėti ryžių ir išdėlioti iešmelius.

Nuotraukos: Vaida Bučinskienė