-2.5 C
Vilnius
Antradienis, 18 kovo, 2025

Vištienos ir daržovių keksiukai

Vištienos ir daržovių keksiukai – šis patiekalas yra sotus, maistingas ir lengvai paruošiamas. Jis išsiskiria minkšta tekstūra ir subtiliu skoniu. Tokius keksiukus galima patiekti su įvairiais garnyrais – pavyzdžiui, kvapniais ryžiais, bolivine balanda ar grikių kruopomis. Taip pat puikiai dera šviežios ar lengvai troškintos daržovės, žalumynų salotos su lengvu citrusiniu užpilu arba traškios marinuotos daržovės. Jei norisi dar išraiškingesnio skonio, galima pagardinti naminiu česnakiniu jogurto padažu arba švelniai aštria pomidorų salsa.

Vištienos ir daržovių keksiukai: receptas

Šis receptas leidžia eksperimentuoti – į faršo masę galima įmaišyti mėgstamų prieskonių, smulkintų žalumynų ar net riešutų traškumui suteikti. Tai puikus pasirinkimas tiek šeimos pietums, tiek svečiams nustebinti.

Ingredientai:

  • 500 g vištienos faršo
  • 1 valg. š. vištienos prieskonių su geltonuoju kariu
  • 1 morkos (didelės)
  • 100 g brokolio
  • 60 g fetos sūrio
  • 2 kiaušinių
  • 50 g avižinių miltų
  • 200 ml kokosų pieno

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Vištienos faršą sudėti į dubenį, pagardinti prieskoniais, gerai išmaišyti ir perkelti į šaldytuvą, palikti marinuotis per naktį.
2. Morką ir brokolį (su visu kotu) sutarkuoti burokine tarka.
3. Į dubenį su faršu sudėti tarkuotas daržoves, įmušti kiaušinius ir suberti miltus. Viską labai gerai sumaišyti. Tešla bus pakankamai skysta.
4. Sūrį padalinti į 10 kubelių.
5. Tešlą dėti į silikoninę kepimo formelę (iki viršua), per vidurį įspausti sūrio gabalėlį ir jį uždengti tešlos mase.
6. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir keksiukus kepti apie 25 min. (Taip pat galima kepti karšto oro gruzdintuvėje taip pat 180 C temperatūroje).
7. Iškepusius keksiukus perkelti į gilią (wok tipo) keptuvę, supilti kokosų pieną ir tiek vandens, kad apsemtų kukulius.
8. Troškinti ant vidutinės kaitros, kol nugaruos skystis.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: