Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Vištienos ir šoninės pyragas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-03-28
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Vištienos ir šoninės pyragas
Vištienos ir šoninės pyragas

Vištienos ir šoninės pyragas – šis vištienos pyragas su traškia tešla ir aromatingu įdaru yra itin soti ir skani idėja, puikiai tinkanti tiek kasdieniam, tiek ypatingam vakarienei.

Vištienos ir šoninės pyragas: receptas

Patiektas su šviežiais žalumynais arba šiek tiek jogurto, toks pyragas taps tikru stalo akcentu ir visų pamėgtu patiekalu.

Ingredientai:

  • 6 vištų šlaunelės
  • 4 salierų stiebai
  • 4 lauro lapai
  • 200 ml sauso baltos vyno
  • 300 ml vištienos sultinio
  • 250 g rūkytos šoninės
  • 1 didelis svogūnas
  • 50 g sviesto
  • 60 g miltų
  • 2 valg. š. grietinėlės (35% riebumo)
  • 1 valg. š. grūdėtųjų garstyčių
  • 2 x 375 g pakeliai šaldytos sviestinės sluoksniuotos tešlos
  • 1 kiaušinis
  • druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 C temperatūros.
2. Į didelį kepimo indą sudėti vištienos šlauneles, pjaustytus salierus ir lauro lapus, užpilti vynu ir sultiniu, pagardinti druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Užvirinti vidutinės kaitros, uždengti dangčiu ir perkelti į orkaitę 30–40 min, arba kol vištiena bus išvirusi ir minkšta. Palikti atvėsti.
3. Kai atvės, vištieną nukaulinti (kaulai gali būti naudojami sultinio gamybai). Vištieną suplėšyti į mažus gabalėlius ir perkelti į dubenį. Nukošti sultinį (pasilikti salierus, o lauro lapus išmesti). Turėtų būti apie 750 ml sultinio. Jei ne, papildyti šiek tiek sultinio arba baltojo vyno.
4. Įkaitinti didelę keptuvę ir kepti pjaustytus šoninės gabalėlius ant vidutinės kaitros 3 min. Sudėti smulkintą svogūną, uždengti dangčiu ir kepti dar 10 min, kol svogūnas suminkštės. Įdėti sviestą, maišyti kol ištirps, tada suberti miltus ir maišyti, kad gautųsi košelė (roux). Po truputį pilti sultinį į miltus nuolat maišant ir virkite aukštoje kaitroje, kol masė sutirštės ir gausis tirštas padažas.
5. Įdėti šiek tiek druskos ir pipirų, iš puodo atidėtus salierus, įpilti grietinėlę ir sudėti garstyčias. Gerai viską išmaišyti. Tada sudėti vištienos gabalėlius. Viską perkelti į kepimo indą, išlyginti paviršių. Palikti atvėsti, tada uždengti ir dėti į šaldytuvą 30 min.
6. Tuo tarpu paruošti pyrago tešlą. Lengvai pabarstyti stalviršį miltais ir leisti tešlai atšilti iki kambario temperatūros. Tuomet iškočioti kiekvieną tešlos lakštus iki maždaug 3 mm storio.
7. Išimti įdarą iš šaldytuvo ir aptepti indo kraštus šiek tiek suplaktu kiaušiniu. Atsargiai uždėti iškočiotą tešlą ant atvėsinto įdaro. Nupjauti perteklinę tešlą aplink kraštus ir lengvai paspausti, kad gerai sukibtų kraštai.
8. Padidinti orkaitės temperatūrą iki 200 C temperatūros. Aptepti tešlą likusiu suplaktu kiaušiniu ir kepkite 30 min, kol tešla taps auksinė ir iškepusi, o vištiena pradės burbuliuoti.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.com/


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Vištiena su šonineVištienos ir šoninės pyragasVištienos ir šoninės troškinysvištienos patiekalaiVištienos pyragas

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Purūs amerikietiški blyneliai su karamelizuotais obuoliais
Blynai

Purūs amerikietiški blyneliai su karamelizuotais obuoliais

2025-04-30
Šventinė kepta vištiena su balzamiko padažu
Mėsos patiekalai

Šventinė kepta vištiena su balzamiko padažu ir spanguolėmis

2024-12-22
Be lukšto virti kiaušiniai su šonine ir smidrais
Receptai

Be lukšto virti kiaušiniai su šonine ir smidrais

2025-04-29
Kiniška vištiena Guo Bao Rou
Receptai

Kiniška vištiena Guo Bao Rou

2024-01-06

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?