Vištienos sparneliai glazūruoti barbekiu ir medaus padaže – tai sultingi ir gardžiai apskrudę vištienos sparneliai su aromatinga medaus ir barbekiu padažo glazūra. Prieskoniais pagardinti ir orkaitėje lėtai kepti sparneliai tampa minkšti viduje, o jų odelė – maloniai traški. Užbaigiant, jie panardinami į karamelizuotą česnakinę glazūrą, kuri suteikia saldumo, dūmo ir lengvo aštrumo poskonius. Puikiai dera su šviežiomis daržovėmis, traškučiais ar papildomu padažu.
Vištienos sparneliai glazūruoti barbekiu ir medaus padažei: receptas
Ingredientai:
- 1,5 kg vištos sparnelių
- mėgstamų prieskonių marinavimui
- 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
Glazūrai: - 1 skiltelės česnako
- 3 valg. š. pomidorų padažo
- 1 valg. š. medaus (su kaupu)
- 2 valg. š. barbekiu padažo
- 1 valg. š. garstyčių
- alyvuogių aliejaus arba ghee sviesto
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sparnelius apibarstyti mėgstamais prieskoniais (galima tik druska ir pipirais, skonio suteiks glazūra), apšlakstyti alyvuogių aliejumi, gerai išmaišyti ir palikti marinuotis bent trumpam.
2. Orkaitę įkaitinti iki 190 C temperatūros.
3. Sparnelius išdėlioti ant grotelių, po apačia dėti skardą, į ją subėgs varvančios sultys.
4. Sparnelius kepti apie 45-75 min., tikslus kepimo laikas priklausys nuo sparnelių dydžio.
5. Vištienai bebaigiant kepti keptuvėje lengvai apkepinti smulkintą česnaką, įdėti šaukštą medaus, pakaitinti.
6. Sudėti barbekiu padažą ir garstyčias, įpilti aliejaus.
7. Viską pakaitinti kol užvirs.
8. Kaitrą išjungti, į keptuvę sudėti iškeptus sparnelius ir išmaišyti, kol visi pasidengs glazūra.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Deimantė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.