Šis vištienos, grybų ir laukinių ryžių troškinys – tai puikus pasirinkimas šaltoms dienoms, kai norisi šilto ir jaukaus valgio.
Vištienos, grybų ir ryžių troškinys
Kreminis, aromatingas ir turtingas skoniais troškinys taps mėgstamu šeimos patiekalu, kuris ne tik sotins, bet ir suteiks tikrą malonumą skonio receptoriams.

Ingredientai
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 puodelis smulkinto svogūno
- Puodelis smulkintų morkų
- 1 puodelis smulkintos saliero stiebų
- 2 česnako skiltelės, smulkintos
- 2 puodeliai smulkintų grybų (pvz., pievagrybių)
- 1 puodelis laukinių ryžių mišinio
- 6 puodeliai vištienos sultinio
- 3 puodeliai susmulkintos virtos vištienos
- 1 puodelis grietinėlės
- 2 šaukštai miltų
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- Smulkintų šviežių petražolių papuošimui
Paruošimo instrukcijos
- Pakepinkite daržoves. Įkaitinkite alyvuogių aliejų dideliame puode ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūnus, morkas, salierus ir česnakus. Kepkite, kol daržovės suminkštės, apie 5 minutes.
- Įdėkite grybus. Suberkite grybus ir kepkite dar 5 minutes, kol jie šiek tiek apskrus.
- Sudėkite ryžius ir sultinį. Įpilkite laukinius ryžius ir užpilkite vištienos sultiniu. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 45 minutes arba tol, kol ryžiai suminkštės.
- Pridėkite vištieną ir užbaigkite troškinį. Įmaišykite susmulkintą vištieną. Atskirame inde sumaišykite grietinėlę su miltais, tada supilkite mišinį į troškinį. Virkite dar 10 minučių, kol troškinys sutirštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Patiekite. Apibarstykite troškinį šviežiomis petražolėmis ir patiekite karštą.
Kodėl verta išbandyti?
Šis troškinys – idealus pasirinkimas, kai norisi pagaminti kažką paprasto, tačiau kartu ypatingai gardaus. Jis puikiai tinka vakarienei ar draugų susibūrimui, o šildantis efektas ir turtingas skonis sužavės kiekvieną.
Jei norite dar sodresnio skonio, naudokite riebesnę grietinėlę arba pridėkite trupintų džiovintų čiobrelių ir rozmarinų.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva
Šaltinis: https://pauladeenmagazine.com