© Canva

Saldžiųjų bulvių ir špinatų fritata su feta: patiekalas pusryčiams

© Canva

– 3 saldžiosios bulvės – 2 šaukštai alyvuogių aliejaus – 100 g jaunų špinatų – 6 dideli kiaušiniai – 100 g fetos sūrio (susmulkinto)

Ingredientai

© Canva

1.Saldžiąsias bulves subadykite šakute, dėkite į mikrobangų krosnelę ir kaitinkite aukštoje temperatūroje 5–8 minutes, kol suminkštės.  2.Atvėsusias saldžiąsias bulves perpjaukite išilgai pusiau ir šaukštu  išskobkite minkštimą. 

Gaminimo eiga (1)

© Canva

3.Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje, 1–2 min. apkepkite špinatus. 4.Atskirame dubenyje gerai išplakite kiaušinius. 5.Į keptuvę su špinatais sudėkite saldžiąsias bulves ir švelniai  išmaišykite. Supilkite išplaktus kiaušinius.

Gaminimo eiga (2)

© Canva

6.Pabarstykite fetos ir kepkite ant silpnos ugnies 4–5 minutes, kol sutvirtės. 7.Įkaitinkite orkaitės grilio funkciją. Įdėkite keptuvę į orkaitę ir kepkite dar 1–2 minutes, kol apskrus.  8.Prieš pjaustant, leiskite fritatai šiek tiek atvėsti. 

Gaminimo eiga (3)