©
Canva
Saldžiųjų bulvių ir špinatų fritata su feta: patiekalas pusryčiams
©
Canva
– 3 saldžiosios bulvės
– 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
– 100 g jaunų špinatų
– 6 dideli kiaušiniai
– 100 g fetos sūrio (susmulkinto)
Ingredientai
©
Canva
1.Saldžiąsias bulves subadykite šakute, dėkite į mikrobangų krosnelę ir kaitinkite aukštoje temperatūroje 5–8 minutes, kol suminkštės.
2.Atvėsusias saldžiąsias bulves perpjaukite išilgai pusiau ir šaukštu išskobkite minkštimą.
Gaminimo eiga (1)
©
Canva
3.Įkaitinkite alyvuogių aliejų
k
eptuvėje, 1–2 min. apkepkite špinatus.
4.Atskirame dubenyje gerai išplakite kiaušinius.
5.Į keptuvę su špinatais sudėkite saldžiąsias bulves ir švelniai išmaišykite. Supilkite išplaktus kiaušinius.
Gaminimo eiga (2)
©
Canva
6.Pabarstykite fetos ir kepkite ant silpnos ugnies 4–5 minutes, kol sutvirtės.
7.Įkaitinkite orkaitės grilio funkciją. Įdėkite keptuvę į orkaitę ir kepkite dar 1–2 minutes, kol apskrus.
8.Prieš pjaustant, leiskite fritatai šiek tiek atvėsti.
Gaminimo eiga (3)
©
Canva
Pilną receptą, kaip pagaminti saldžiųjų bulvių ir špinatų fritatą rasite čia:
laikas.lt