2.7 C
Vilnius
Antradienis, 3 gruodžio, 2024

Ypatingai gardi ir universali sūrio užtepėlė vos iš 3 ingredientų

Šis paprastas, bet nepaprastai skanus fermentinio sūrio užtepėlės receptas – mano mylimos tetos dovana. Ji patikino, kad tai puikus užkandis bet kokiai progai, o paruošimas užtrunka vos kelias minutes. Ši sūrio užtepėlė, pagaminta iš fermentinio sūrio, majonezo ir česnako, yra ne tik skani, bet ir greitai pagaminama. Išbandykite ir jūs – tikiu, kad ji taps jūsų mėgstamiausių užkandžių sąraše!

Fermentinio sūrio užtepėlės receptas

Štai paprastas fermentinio sūrio užtepėlės receptas. Jums reikės vos trijų ingredientų, tačiau šią užtepėlę panaudosite labai universaliai.

Fermentinio sūrio užtepėlė su duona ir pomidoru
Fermentinio sūrio užtepėlė su duona ir pomidoru

Ingredientai:

  • 200 g fermentinio sūrio (galite rinktis bet kokį jums patinkantį rūšį, pvz., čederį, gouda ar net kietąjį sūrį)
  • 100 g majonezo (galite maišyti su graikišku jogurtu, norėdami sveikesnio varianto)
  • 2-4 skiltelės česnako (priklausomai nuo to, kaip mėgstate česnaką)
  • Žiupsnelis druskos
  • Žiupsnelis juodųjų pipirų (nebūtina)
  • Šviežių žolelių (pvz., krapų, petražolių) smulkintų (nebūtina)

Gaminimas:

  1. Fermentinį sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
  2. Česnaką susmulkinkite (galima naudoti česnako spaudyklę).
  3. Sumaišykite tarkuotą sūrį, majonezą, česnaką, druską ir pipirus (jei naudojate) dubenyje. Jei norite, galite įmaišyti ir smulkintų šviežių žolelių.
  4. Gerai išmaišykite, kad ingredientai susimaišytų. Masė turi gautis tiršta, tačiau tepama kaip sviestas.
  5. Užtepėlę perkelkite į nedidelį indelį ir laikykite šaldytuve bent 30 minučių, kad skoniai susimaišytų.

Su kuo skaniausia valgyti šią sūrio užtepėlę?

Ši sūrio užtepėlė, kaip jau minėjau, yra labai universali, tad puikiai tiks naudoti tiek su karštais, tiek su šaltais patiekalais.

Man, asmeniškai, labiausiai patinka tetos variantas: su paskrudinta šviesia formine duona (galima ir tamsi duona) ir pomidoro riekele. Paskrudinkite duoną skrudintuvėje, jei tokios neturite, galite ir ant keptuvės ar orkaitėje, kol taps traški. And duonos užtepkite užtepėlės ir uždėkite pomidoro riekelę.

Šia užtepėle taip pat galite gardinti šaltus ar karštus sumuštinius. Valgyti ją su kepta duona ar dėti į užkandžiams gaminti skirtus krepšelius.

Šaukštą sūrio užtepėlės galite drąsiai dėti į čili sriubą, vištienos bei jautienos suktinukus, ant orkaitėje kepamų kepsnių ar net į kiaušinienę. Galite būti tikri, kad jos panaudojimo galimybės yra beribės. Net neabejokite, kad tai užtepėlė, kurios visi prašys dar ir dar!

Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Rūta Morkūnienė
Rūta Morkūnienė
Esu Rūta Morkūnienė, Laikas.lt vyr. redaktorė, besidominti įvairiomis pasaulio naujienomis. Nuolat ieškau naujų idėjų ir aktualių temų, kad skaitytojams pateikčiau prasmingą bei įdomų turinį. Man patinka ieškoti idėjų ir patarimų kaip pasilengvinti namų buities, sodo ir daržo darbus bei visais šiais patatimais pasidalinti su jumis, kad visiems rūpesčiai būtų sklandesni, dienos įdomesnės.

Taip pat skaitykite: