Šis šokoladinis tortas – kiekvieno savaitgalio kepinys, jis visada švelnus kaip pūkas. Jei jums taip pat patinka šokoladas, tikrai suprasite susižavėjimą šiuo tortu. Šis nepaprastai skanus desertas sujungia šokoladinį biskvitą ir šokoladinį kremą. Pats biskvitas labai švelnus ir šiek tiek drėgnas, o kremas tirštas ir su malonia tekstūra. Tikras skonio ugnikalnis, o ne tortas!
Šokoladinis tortas su kefyru
Šis šokoladinis tortas yra ne tik nepaprastai skanus, bet ir labai greitai dings nuo stalo. Jo švelnus biskvitas ir tirštas, šokoladinis kremas sukuria tobulo skonio derinį, kuris patiks visiems.
Kiekvienas kąsnis yra tikras malonumas, o tortas yra tiek drėgnas, tiek purus, todėl jį norėsis valgyti vėl ir vėl. Nesvarbu, ar tai šventinis stalas, ar tiesiog šeimos susibūrimas – šis tortas visada išnyks pirmiausia. Jo lengvas paruošimas ir gaivus skonis garantuoja, kad jis taps mėgstamiausiu bet kokiu metu.
Ingridientai:
- 2 kiaušiniai
- žiupsnelis druskos
- 150 g cukraus
- 150 ml kefyro
- 1,5 a.š. kepimo miltelių
- 150 ml augalinio aliejaus
- 170 g miltų
- 1 v.š. kakavos
- 600 g grietinės
- 200 g pieninio šokolado
Gamyba
- Pradėkite gaminti biskvitą. Į nedidelį indą sudėkite kiaušinius, pridėkite žiupsnelį druskos ir cukraus. Išplakite iki vientisos masės.
- Į šią masę supilkite augalinį aliejų ir kefyrą. Jie suteiks drėgnumo ir purumo.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įdėkite į kiaušinių mišinį. Tada pridėkite kakavą. Viską gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa tešla.
- Paruoškite kepimo formą. Išklokite ją kepimo popieriumi. Geriausia naudoti ilgą stačiakampę formą, kad vėliau galėtumėte perpjauti biskvitą perpus. Bet galima naudoti ir apvalią formą – tada ją reikės perpjauti išilgai.
- Išpylę tešlą į formą, dėkite ją į iš anksto įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 25 minutes. Saugokite, kad biskvitas neperdegtų.
- Kol kepa biskvitas, pasiruoškite kremą. Į grietinę sudėkite ištirpintą šokoladą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Daugiau nieko į kremą nebereikia dėti, nes jis jau bus pakankamai saldus ir skanus.
- Kai biskvitas šiek tiek atvės, perpjaukite jį į dvi dalis. Nupjaukite kraštus, kad jie taptų trupiniais.
- Pusę biskvito dėkite ant lėkštės, užtepkite pusę kremo. Uždėkite antrą biskvitą ir užtepkite likusį kremą ant viršaus ir šonų.
- Apibarstykite šonus trupiniais.
- Nedelsdami pateikite ant stalo!
Šis šokoladinis tortas yra puikus pasirinkimas Kalėdų stalui, nes ne tik skonis, bet ir išvaizda gali būti pritaikyta šventinei nuotaikai. Norint suteikti tortui Kalėdinio žavesio, galima papuošti jį žaliomis eglutės šakelių dekoracijomis, raudonais džiovintais vaisiais, pavyzdžiui, spanguolėmis.
Ant viršaus galima užberti auksinių cukraus kristalų, kad tortas spindėtų kaip žiemos stebuklas. Jei norite dar daugiau šventinės nuotaikos, galite į kremą įmaišyti šiek tiek cinamono arba gvazdikėlių, kad suteiktumėte jam šiltą ir kvapnų skonį, puikiai derantį prie Kalėdų tematikos. Toks tortas taps ne tik nepamirštamu, bet ir tikra šventinio stalo puošmena.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.
Šaltinis: https://rud.ua