Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Žaliosios arbatos ledai: receptas ir papildomi patarimai

Kamile
Autorius Kamile
Publikuota: 2024-12-25
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Ledai su arbata
Ledai su arbata

Žalioji arbata garsėja naudingomis savybėmis. O ar žinojote, kad iš jos galima pasigaminti ir gardų desertą? Žaliosios arbatos ledai – tai puikus būdas mėgautis šios arbatos subtiliu skoniu šiltomis dienomis.

Šis receptas yra ne tik paprastas, bet ir leidžia improvizuoti pagal savo skonį. Atraskite, kaip vos keli ingredientai gali pavirsti į gaivų ir elegantišką gardėsį!

Žaliosios arbatos ledai – įspūdingas skonis ir išvaizda

Receptui puikiai tinka klasikinė žalioji arbata, tačiau galite išbandyti ir kitus jos tipus, pavyzdžiui, matcha miltelius. Matcha suteiks intensyvesnį skonį ir natūralų žalsvą atspalvį.

Gaivūs ledai

Ingredientai:

  • Pienas (3,5%) – 1 l
  • Žalioji arbata – 5 arbat. šaukšteliai
  • Cukrus – 7 valg. šaukštai
  • Saldintas kondensuotas pienas – ½ skardinės

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo būdas:

  1. Įkaitinkite pieną, bet nevirinkite jo, kad išsaugotumėte skonį ir tekstūrą.
  2. Į karštą pieną suberkite žaliąją arbatą ir cukrų. Uždenkite dangčiu ir palikite prisitraukti apie 10 minučių.
  3. Nukoškite pieną, kad pašalintumėte arbatos lapelius.
  4. Į šiltą pieną įpilkite kondensuoto pieno ir gerai išmaišykite.
  5. Gautą mišinį supilkite į talpą ir įdėkite į šaldiklį.
  6. Kai masė sustings, šiek tiek atšildykite ir supilkite į plakiklį. Plakite dideliu greičiu, kol pasieksite kreminę konsistenciją.
  7. Išplaktą masę sudėkite į formeles ir grąžinkite į šaldiklį dar 2 valandoms.
  8. Skanaus!

Ledai ir jų serviravimas

Norint pabrėžti japonišką šio deserto dvasią, patiekite ledus mažose keraminėse dubenėlėse. Jei norite šventinio akcento, naudokite specialias stiklines ledų taureles.

Kad ledai būtų dar švelnesni, gamindami masę, galite įdėti truputį plakto kremo. Šis triukas padės pasiekti dar kreminesnę tekstūrą.

Žaliosios arbatos ledai puikiai dera su įvairiais priedais. Pabarstykite juos sezamo sėklomis, smulkintais pistacijų riešutais ar pridėkite šokolado drožlių. Taip pat galite patiekti ledus su šviežiomis uogomis ar medumi.

Šis žaliosios arbatos ledų receptas ne tik paprastas, bet ir suteikia galimybę kūrybiškai eksperimentuoti. Pasilepinkite šiuo desertu, kuris puikiai tinka karštomis dienomis arba kaip neįprastas šventės akcentas!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://retsepty.online.ua

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:ledaiLedai su arbata

AutoriusKamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Įdarytos vištienos šlaunelės
Mėsos patiekalai

Įdarytos vištienos šlaunelės – neeilinei vakarienei

2025-06-09
Baklažanų užkepėlė su mėsa ir padažu
Apkepai

Baklažanų užkepėlė su mėsa ir padažu

2024-01-21
Mėlynių pyragas
Desertai

Mėlynių pyragas

2024-01-12
Bananai su cinamonu tešloje
Desertai

Bananai su cinamonu tešloje

2024-01-26

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?