Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Žiedinio kopūsto pica – lieknėkite ir mėgaukitės skoniu

Kamile
Autorius Kamile
Publikuota: 2025-01-11
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kalafiorų pica
Kalafiorų pica

Ieškote sveikesnės alternatyvos tradicinei picai? Česnakų ir sviesto žiedinių kopūstų pica – tai skanus ir mažiau kaloringas pasirinkimas.

Žiedinio kopūsto pica – receptas

Naudodami žiedinių kopūstų pagrindą, galite mėgautis puikiu skoniu ir tuo pačiu sumažinti suvartojamų angliavandenių kiekį.

Pica iš kalafiorų

Ingredientai

Picos pagrindui:

  • 1 vidutinio dydžio žiedinis kopūstas
  • 1 kiaušinis
  • 1/2 puodelio tarkuoto mocarelos sūrio
  • 1/4 puodelio tarkuoto parmezano sūrio
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1/4 šaukštelio maltų pipirų

Česnakų ir sviesto užpilui:

  • 2 šaukštai sviesto
  • 2 česnako skiltelės (smulkiai susmulkintos)
  • 1/4 šaukštelio raudonųjų čili dribsnių
  • 1 šaukštas šviežių petražolių (smulkintų)

Papildomi ingredientai:

  • 1/2 puodelio tarkuoto mocarelos sūrio
  • 1/4 puodelio tarkuoto parmezano sūrio
  • Šviežių baziliko lapelių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Paruošimas

1. Paruoškite pagrindą:

Žiedinį kopūstą supjaustykite mažais gabalėliais ir sutrinkite virtuviniu kombainu, kol masė taps smulki, panaši į ryžius. Suberkite ją į dubenį ir pašildykite mikrobangų krosnelėje 5 minutes arba garinkite, kol suminkštės. Išspauskite visą skystį per švarų audinį arba sietelį.

2. Sumaišykite pagrindo ingredientus:

Į atvėsintą žiedinio kopūsto masę įmaišykite kiaušinį, mocarelą, parmezaną, druską ir pipirus. Suformuokite tešlą.

3. Kepkite pagrindą:

Ant kepimo popieriaus išklokite tešlą, suformuodami apskritimą. Kepkite 220 °C įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių, kol pagrindas taps auksinės spalvos ir traškus.

4. Paruoškite česnakų ir sviesto užpilą:

Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įmaišykite česnaką, čili dribsnius ir kepkite, kol česnakas taps aromatingas. Įmaišykite petražoles.

5. Surinkite picą:

Ant iškepusio pagrindo užpilkite česnakų ir sviesto mišinį. Apibarstykite mocarelos ir parmezano sūriais. Kepkite dar 5–7 minutes, kol sūris ištirps ir lengvai paruduos.

6. Patiekite:

Patiekite picą karštą, papuoštą šviežiais baziliko lapeliais.

Patarimai

  • Norėdami dar daugiau skonio, galite pridėti mėgstamų priedų, pavyzdžiui, pomidorų, alyvuogių ar keptos vištienos gabalėlių.
  • Žiedinių kopūstų pagrindą galite paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 3 dienų.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.cuisineathome.com/

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:kalafioraspicasvorio metimas

AutoriusKamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kepti grikiai su daržovėmis ir virtais kiaušiniais
Receptai

Kepti grikiai su daržovėmis ir be lukšto virtu kiaušiniu tobuliems pusryčiams

2025-02-12
Naminė granola
Receptai

Naminė granola – skanesnė nei parduotuvėje

2025-03-12
Kukurūziniai keksiukai
Desertai

Kukurūziniai keksiukai

2024-01-03
Makaronai su česnakiniu jogurto padažu
Makaronų patiekalai

Makaronai su česnakiniu jogurto padažu

2025-03-03

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?