Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Keptieji ryžiai su kimči: gardus receptas ir gaminimo patarimai

Kamile
Autorius Kamile
Publikuota: 2025-01-19
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Kepti ryžiai su kimči
Kepti ryžiai su kimči

Kimčio keptieji ryžiai – tai klasikinis Korėjos virtuvės patiekalas, kuris sujungia intensyvų skonį, maistingumą ir paprastą gaminimą. Šis patiekalas yra puikus sprendimas, kai turite likusių ryžių ar ieškote greito, tačiau skanaus patiekalo.

Kimčio intensyvumas ir ryžių minkštumas kuria harmoningą derinį, papildomai praturtintą pikantiškais priedais.

Kepti ryžiai – receptas

Kimčio keptieji ryžiai ne tik gardūs, bet ir sveiki. Kimči – fermentuotos daržovės, dažniausiai kopūstai, pagardinti česnakais, imbieru ir aitriosiomis paprikomis – yra puikus probiotikų šaltinis, gerinantis virškinimą ir imuninę sistemą.

Fermentacijos procesas suteikia kimčiui išskirtinį skonį, o ryžiai praturtina patiekalą angliavandeniais, užtikrinančiais energiją.

Kepti ryžiai su kimči

Ingredientai:

  • 2 puodeliai šaltų virtų ryžių (geriausia naudoti vakarykščius ryžius, nes jie yra mažiau lipnūs).
  • 1 puodelis pjaustyto kimčio, kartu su šiek tiek kimčio sūrymo.
  • 2 valgomi šaukštai aliejaus (sezamo aliejus suteiks autentiško skonio).
  • 1 šaukštas sojų padažo, kuris praturtins patiekalo skonį.
  • 1 šaukštelis čili pastos (gochujang) arba pagal skonį.
  • Skiltelė smulkinto česnako.
  • 1 šaukštelis cukraus, jei norite subalansuoti kimčio aštrumą.
  • 2 kiaušiniai (skirti kepti ant ryžių viršaus arba maišyti į patiekalą).
  • Papildomi pagardai, tokie kaip smulkinti svogūnų laiškai, sezamo sėklos ar kepta šoninė.

Gaminimo eiga:

  1. Pasiruoškite ingredientus. Pradėkite nuo kimčio supjaustymo mažais gabalėliais. Jei turite šviežiai virtus ryžius, prieš naudodami juos atvėsinkite.
  2. Įkaitinkite keptuvę. Didelėje keptuvėje arba wok’e įkaitinkite sezamo aliejų ant vidutinės ugnies. Kai aliejus įkais, suberkite smulkintą česnaką ir šiek tiek pakepinkite, kol pasijus aromatas.
  3. Pridėkite kimčio. Į keptuvę įdėkite pjaustytą kimčį ir maišykite, kol jis šiek tiek suminkštės. Jei norite intensyvesnio skonio, supilkite šaukštelį kimčio sūrymo.
  4. Įmaišykite ryžius. Suberkite šaltus ryžius ir gerai išmaišykite, kad jie sugertų kimčio skonį. Jei ryžiai sulipę, atsargiai juos atskirkite mentele.
  5. Pagardinkite. Įpilkite sojų padažo, čili pastos ir šiek tiek cukraus, jei norite subalansuoti patiekalo aštrumą. Visus ingredientus gerai sumaišykite.
  6. Papildykite kiaušiniu. Jei norite, keptuvėje atskirai iškepkite kiaušinį, kad jis būtų dedamas ant ryžių viršaus. Taip pat galite maišyti žalią kiaušinį tiesiai į ryžius, kad jis lengvai įsigertų į patiekalą.
  7. Patiekite ir pagardinkite. Patiekite ryžius karštus, pabarstytus svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis. Jei mėgstate traškumą, pridėkite truputį keptos šoninės ar nori jūros dumblių juostelių.

Patarimai geriausiam rezultatui

  • Naudokite šaltus ryžius: šviežiai virti ryžiai linkę lipti, todėl šaldyti yra geresnis pasirinkimas.
  • Nebijokite eksperimentuoti: pridėkite mėgstamų daržovių, tofu ar net krevečių.
  • Reguliuokite aštrumą: čili pasta ir kimčio sūrymas gali būti pritaikyti pagal jūsų skonį.

Kimčio keptieji ryžiai – tai universali, skani ir sveika idėja tiek pietums, tiek vakarienei. Šis patiekalas leidžia išnaudoti likusius ingredientus, o jo paruošimas užtrunka vos keliolika minučių.

Kiekvienas kąsnis – tai ryžių minkštumo ir kimčio aštrumo derinys, kuris tikrai patiks mėgstantiems išskirtinius skonius.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.bonappetit.com/

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:azijos maistasKimčiryžiai

AutoriusKamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Pavlova su uogomis
Desertai

Pavlova su uogomis- nebus jai atsispiriančių

2025-04-18
Pyragas su žuvies įdaru
Receptai

Pyragas su žuvies įdaru

2024-01-27
Karštas raudonas šokoladas
Gėrimai

Karštas raudonas šokoladas

2024-01-04
Minkštas sviestinis keksas su obuoliais
Desertai

Minkštas sviestinis keksas su obuoliais – tobulai skanus

2025-02-24

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?