Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Minkštos mielinės bandelės su šonine

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2025-02-03
Komentarų: 0
5 min. skaitymo
Minkštos mielinės bandelės su šonine
Minkštos mielinės bandelės su šonine

Mielinės bandelės su šonine – tai klasikinis užkandis, kuris puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek lengvam pietų ar vakarienės patiekalui. Jos ypatingai populiarios tarp tų, kurie mėgsta naminius kepinius ir sotesnį maistą. Minkšta, puri tešla, pagardinta šoninės traškumu ir aromatingu skoniu, paverčia šias bandeles puikiu pasirinkimu bet kokiai progai. Jas galite patiekti vienas arba su sviestu, sūriu, varške ar kitais mėgstamais priedais.

Bandelės yra gana paprastos paruošti ir nereikalauja specialių įgūdžių. Užtruksite tik kelias minutes tešlai sumaišyti, o kol ji kyla, galite užsiimti kitais darbais. Kepant namuose, galėsite būti tikri dėl ingredientų kokybės ir sveikesnio pasirinkimo.

Galimos ingredientų alternatyvos

Jeigu neturite kai kurių ingredientų arba norite šiek tiek pakeisti receptą, galite naudoti šias alternatyvas:

  • Mielės: Jei neturite šlapių mielių (60 g), galite pakeisti sausomis mielėmis (apie 20 g, arba 2 pakeliai po 7 g).
  • Pienas: Vietoje karvės pieno galite naudoti augalinį (avižų, migdolų, kokosų ar sojų).
  • Šoninė: Galima keisti rūkytu kumpiu, dešra ar net smulkintais pievagrybiais vegetariniam variantui.
  • Aliejus: Naudokite saulėgrąžų, rapsų arba alyvuogių aliejų, priklausomai nuo skonio preferencijų.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Norėdami, kad bandelės būtų dar minkštesnės, galite tešlai įdėti 1 šaukštą sviesto.
  • Jei norite traškesnės plutelės, prieš kepimą bandeles patepkite plakto kiaušinio mišiniu.
  • Bandeles galite apibarstyti sūriu, sezamo ar aguonų sėklomis dėl papildomo skonio.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: ~3500 kcal (priklausomai nuo naudojamų ingredientų) 
  • Vienos bandelės kalorijų kiekis (priklausomai nuo dydžio): ~230–290 kcal 

Mielinės bandelės su šonine – tai klasikinis užkandis, kuris puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek lengvam pietų ar vakarienės patiekalui. Jos ypatingai populiarios tarp tų, kurie mėgsta naminius kepinius ir sotesnį maistą. Minkšta, puri tešla, pagardinta šoninės traškumu ir aromatingu skoniu, paverčia šias bandeles puikiu pasirinkimu bet kokiai progai. Jas galite patiekti vienas arba su sviestu, sūriu, varške ar kitais mėgstamais priedais.

Bandelės yra gana paprastos paruošti ir nereikalauja specialių įgūdžių. Užtruksite tik kelias minutes tešlai sumaišyti, o kol ji kyla, galite užsiimti kitais darbais. Kepant namuose, galėsite būti tikri dėl ingredientų kokybės ir sveikesnio pasirinkimo.

Galimos ingredientų alternatyvos

Jeigu neturite kai kurių ingredientų arba norite šiek tiek pakeisti receptą, galite naudoti šias alternatyvas:

  • Mielės: Jei neturite šlapių mielių (60 g), galite pakeisti sausomis mielėmis (apie 20 g, arba 2 pakeliai po 7 g).
  • Pienas: Vietoje karvės pieno galite naudoti augalinį (avižų, migdolų, kokosų ar sojų).
  • Šoninė: Galima keisti rūkytu kumpiu, dešra ar net smulkintais pievagrybiais vegetariniam variantui.
  • Aliejus: Naudokite saulėgrąžų, rapsų arba alyvuogių aliejų, priklausomai nuo skonio preferencijų.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Norėdami, kad bandelės būtų dar minkštesnės, galite tešlai įdėti 1 šaukštą sviesto.
  • Jei norite traškesnės plutelės, prieš kepimą bandeles patepkite plakto kiaušinio mišiniu.
  • Bandeles galite apibarstyti sūriu, sezamo ar aguonų sėklomis dėl papildomo skonio.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: ~3500 kcal (priklausomai nuo naudojamų ingredientų) 
  • Vienos bandelės kalorijų kiekis (priklausomai nuo dydžio): ~230–290 kcal 

Ingredientai

~12-15 bandelių:
Kiaušiniai: 2 vnt.
Pienas (šilto): 400 ml
Šlapios mielės: 60 g
Cukrus: 5 šaukštai
Druska: 1 arbatinis šaukštelis
Kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
Aliejus: 6 šaukštai
Miltai: 800–900 g
Šoninė: 150–200 g

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Tešlos paruošimas: Į didelį dubenį įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite su cukrumi bei druska.
  2. Supilkite šiltą pieną, įpilkite aliejaus ir suberkite mieles. Viską išmaišykite, kol mielės visiškai ištirps.
  3. Po truputį suberkite miltus ir kepimo miltelius, maišydami tešlą, kol ji taps minkšta ir nelipni.
  4. Tešlos minkymas ir kildinimas: Išminkykite tešlą apie 5–10 minučių, kol ji taps elastinga ir lygi.
  5. Uždengę dubenį maistine plėvele, dėkite tešlą į šaldytuvą kildinti 2 valandas.
  6. Bandelės formavimas: Pakilusią tešlą išverskite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir lengvai perminkykite.
  7. Iškočiokite tešlą į stačiakampį ir supjaustykite mažais kvadratais arba suformuokite nedidelius rutuliukus.
  8. Smulkiai supjaustykite šoninę ir uždėkite ant kiekvienos bandelės.
  9. Bandelės kepimas: Paruoštas bandeles sudėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
  10. Palikite jas 15–20 minučių kambario temperatūroje, kad dar kartą pakiltų.
  11. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 minutes, kol bandelės taps auksinės spalvos.
  12. Patiekimas: Iškepusias bandeles ištraukite iš orkaitės ir palikite 10 minučių atvėsti.
  13. Patiekite šiltas arba atvėsusias, mėgaukitės su sviestu, sūriu ar kitais priedais.
  14. Santrauka: Mielinės bandelės su šonine yra puikus pasirinkimas visiems, kas mėgsta minkštus ir sultingus kepinius su sūrių skonio užuominomis. Jas lengva pagaminti, o ingredientus galima lengvai pritaikyti pagal savo skonį. Dėl ilgai kildinamos tešlos jos tampa ypatingai minkštos, o šoninė suteikia malonaus aromato ir skonio.
  15. Išbandykite šį receptą ir leiskitės į naminių kepinių pasaulį – kvapas, pasklidęs namuose, tikrai atpirks visas pastangas!

Recepto autorius: Skanusreceptai.lt

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:BandelėsLašinukaiMielinės bandelėsreceptaiužkandisužkandžiai

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kepti ryžiai su kimči
Receptai

Keptieji ryžiai su kimči: gardus receptas ir gaminimo patarimai

2025-01-19
Paella ispaniškas receptas
Receptai

Paella receptas – nacionalinis ispanų patiekalas jūsų stalui

2025-01-08
Krevetės pomidorų padaže
Receptai

Krevetės pomidorų padaže – tobulos į pietų dėžutę

2025-03-17
Grybai pasaulio virtuvėse skoniai ir tradicijos
Įdomu

Grybai pasaulio virtuvėse: skoniai ir tradicijos

2024-10-03

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?