Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su kumpiu ir sūriu karšto oro gruzdintuvėje
@Vaida Bučinskienė
Ingredientai
– 3 lapeliai šaldytos mielinės tešlos– 100 g kumpio griežinėlių– 80 g fermentinio sūrio (tarkuoto)– 80 g pomidorų padažo– Šiek tiek džiovintų raudonėlių– 1 kiaušinis (aptepimui)
@Vaida Bučinskienė
Gaminimo eiga (1)
1. Atšildytą mielinę tešlą iškočioti plonai.2. Tešlą supjaustyti į tris pailgas juosteles.3. Kiekvieną juostelę aptepti pomidorų padažu.4. Ant pusės juostelės uždėti kumpiu griežinėlį.
@Vaida Bučinskienė
Gaminimo eiga (2)
5. Tuomet dėti šiek tiek fermentinio sūrio ir pabarstyti raudonėliais.6. Tešlos juostelę perlenkti pusiau ir kraštus užspausti šakute.
@Vaida Bučinskienė
Gaminimo eiga (3)
7. Į nedidelį dubenėlį įmušti kiaušinį ir ji paplakti šakute.8. Plaktu kiaušiniu aptepti paruoštus pyragėlius.9. Pabarstyti papildomai džiovintais raudonėliais.
@Vaida Bučinskienė
Gaminimo eiga (4)
10. Pyragėlius dėti į karšto oro gruzdintuvę.11. Kepti 175 C temperatūroje apie 13-15 min. Praėjus pusei kepimo laiko pyragėlius apversti.12. Patiekti su pomidorų ar kitu mėgstamu padažu.