Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Duonos lazdelės su alyvuogėmis

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-17
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Duonos lazdelės su alyvuogėmis
Duonos lazdelės su alyvuogėmis

Duonos lazdelės su alyvuogėmis – šios duonos lazdelės yra paprastas ir skanus būdas pasigaminti šviežios duonos kepinį, kuris puikiai tiks kaip užkandis arba priedas prie pietų.

Duonos lazdelės su alyvuogėmis: receptas

Paprastai paruošiamos ir iškeptos lazdelės užkariaus kiekvieną, ieškantį šilto, kvapnaus kąsnio. Vietoj alyvuogių galima įmaišyti kitų priedų – tarkuoto čederio sūrio, sėklų ar net traškios šoninės gabalėlių.

Ingredientai:

  • 1 kg stiprių kvietinių miltų
  • 20 g druskos
  • 20 g mielių (sausų)
  • 800 ml šilto vandens
  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 400 g žaliųjų alyvuogių (be skysčio)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Ištepti du 2-3 litrų kvadratinės formos plastikinius indus aliejumi.
2. Į dubenį su tešlos kabliu maišytuve suberti miltus. Įberti druską vienoje dubens pusėje ir mieles kitoje. Supilti tris ketvirtadalius vandens ir pradėti maišyti lėtu greičiu. Kai tešla pradės jungtis – pamažu supilti likusį vandenį.
3. Maišyti dar 5-8 min vidutiniu greičiu. Tešla turėtų būti drėgna ir lengvai tempiama. Supilti alyvuogių aliejų ir maišyti dar dvi minutes. Sudėti alyvuoges ir maišyti kol jos tolygiai pasiskirstys.
4. Perkelti tešlą į aliejumi pateptus indus ir palikti, kad ji padidėtų bent tris kartus – apie valandą.
5. Iškloti kepimo skardas kepimo popieriumi arba silikonine danga ir įkaitinti orkaitę iki 220 C temperatūros.
6. Ant darbo paviršiaus gausiai pabarstyti miltų. Atsargiai išversti tešlą ant paviršiaus. Ji bus labai laisva ir skysta, tačiau taip ir turi būti. Elgtis atsargiai, kad būtų išlaikyta kuo daugiau oro tešloje.
7. Pabarstyti tešlos viršų miltais ir atsargiai ją ištempti į šiurkštų stačiakampį. Pradedant nuo ilgosios kraštinės supjaustyti tešlą į juosteles. Kiekvieną gabalėlį ištempti iki 20-25 cm ilgio. Išdėlioti po kelis gabaliukus ant paruoštos kepimo skardos, paliekant tarp jų tarpus.
8. Kepto tešlos lazdeles 10-15 min. Atvėsinti ant grotelių.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Duonos lazdelėsDuonos lazdelės su alyvuogėmiskepiniaiKepiniai su alyvuogėmisNesaldūs kepiniaiužkandžiai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Avižiniai grūdėtos varškės blyneliai
Blynai

Avižiniai grūdėtos varškės blyneliai

2025-02-26
Naminiai „Bounty“ saldainiai
Desertai

Naminiai „Bounty“ saldainiai

2024-01-12
Gėrimai, kurių negalima plikyti verdančiu vandeniu.
Naudinga

Pasak ekspertų, šie gėrimai negali būti plikomi verdančiu vandeniu

2024-12-19
Avokado salotos
Receptai

Avokado salotos

2024-01-16

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?