Kepti ryžiai su kimči – tai greitas, maistingas ir skoniais turtingas patiekalas, kilęs iš korėjiečių virtuvės. Idealiai tinka panaudoti likusius virti ryžius ir paversti juos aromatingu, šiek tiek aštroku patiekalu su fermentuotų daržovių pikantiškumu.
Kepti ryžiai su kimči: receptas
Patiekalą galima papildyti mėgstamu baltymų šaltiniu – pridėti vištienos, jautienos ar tofu.
Ingredientai:
- 2 puodeliai virtų ryžių (šaltų)
- 1 stikl. kimči (smulkiai supjaustytas)
- 1 valg. š. kimči marinato (nebūtina, bet suteikia papildomo skonio)
- 1 svogūnas (mažas)
- 1-2 šaukštai aliejaus kepimui
- 1 valg. š. sojų padažo
- 1 arb. š. sezamų aliejaus
- 1 kiaušinis
- Svogūnų laiškai, sezamų sėklos – papuošimui
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti keptuvę ar wok’ą su aliejumi. Sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir kepti kol suminkštės.
2. Sudėti smulkintą kimči ir pakepinti 2-3 min, kol skoniai pradeda išsiskirti.
3. Sudėti ryžius ir gerai išmaišyti, kad jie pasidengtų kimči. Jei norisi – galima įpilti šlakelį kimči marinato ir sojų padažo.
4. Pabaigoje įpilti šlakelį sezamų aliejaus, išmaišyti ir nukelti nuo kaitros.
5. Atskirai iškepti kiaušinį.
6. Patiekiant dėti ryžius su kimči į lėkštę, pabarstyti svogūnų laiškais ir sezamų sėklomis. Ant viršaus uždėti keptą kiaušinį.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.