Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Gyvenimas

Suminkštintas sviestas per kelias minutes: patikimas būdas be mikrobangų krosnelės

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-06-30
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Suminkštintas sviestas per kelias minutes: patikimas būdas be mikrobangų krosnelės
Suminkštintas sviestas per kelias minutes: patikimas būdas be mikrobangų krosnelės

Kepant pyragus, gaminant kremus ar kitus konditerinius gaminius, dažnai nurodomas vienas esminis ingredientas – suminkštintas [-[0]-] . Nors gali atrodyti, kad tai smulkmena, šio produkto konsistencija turi didžiulę įtaką kepinių struktūrai, skoniui ir kokybei. Tačiau ką daryti, jei sviestas vis dar šaltas, o gaminimas jau nekantriai laukia?

Kodėl suminkštintas sviestas yra toks svarbus?

Suminkštinto sviesto struktūra leidžia jam įsisavinti orą, kai jis plakamas su cukrumi – tai vadinama kremavimo procesu. Tokiu būdu į kepinių tešlą įtraukiama oro burbuliukų, dėl kurių sausainiai, keksiukai ar biskvitai tampa purūs ir lengvi. Kremuose ar pudinguose toks sviestas geriau susijungia su kitais ingredientais, užtikrindamas vientisą, stabilią tekstūrą. Naudojant šaltą ar ištirpintą sviestą, rezultatai dažnai būna priešingi – gaminiai tampa tankūs, kieti arba netgi suirę.

Tinkamai suminkštintas sviestas turi būti elastingas, lengvai spaudžiamas pirštu (lieka įdubimas), bet vis dar išlaikantis formą. Jo kraštai neturi lydytis ar bėgti. Tai – pereinamoji būsena tarp šaldyto ir ištirpinto sviesto, kuri leidžia jį idealiai įmaišyti į kepinių tešlą.

Kodėl suminkštintas sviestas yra toks svarbus?

Triukas su stikline: greitas ir švelnus sviesto minkštinimas

Jei sviestas vis dar šaldytuve, o laiko trūksta, padėti gali paprasta stiklinė ar puodelis. Pakaitinus ją karštu vandeniu ar mikrobangų krosnelėje, galima sukurti mažą šiltnamį – pastatyti šiltą stiklinę ant sviesto. Po stikline cirkuliuojantis šiltas oras švelniai ir tolygiai jį pašildo, neleidžiant jam ištirpti.

Kaip tinkamai pašildyti stiklinę?

  • Karštas vanduo: Įpilkite į stiklinę karšto (ne verdančio!) vandens, palaikykite 1–2 minutes, tada išpilkite vandenį ir sausai nušluostykite.
  • Mikrobangų krosnelė: Tuščią stiklinę kaitinkite 45–90 sekundes, kol ji įšils, bet nebūtų per karšta liesti.

Kai stiklinė paruošta, ją uždėkite ant sviesto. Priklausomai nuo jo gabalo dydžio ir temperatūros, suminkštinimas užtruks vos 5–10 minučių. Tik nepamirškite kas kelias minutes patikrinti – per ilgai palikus sviestą, jis gali pradėti lydytis.

Ką reikėtų atsiminti?

  • Naudokite sausą stiklinę – kondensatas gali pabloginti sviesto tekstūrą.
  • Nepalikite per ilgai – ypač jei sviesto gabaliukas mažas.
  • Šis metodas tinka tiek šaldytuve, tiek šaldiklyje laikytam sviestui.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:gaminimassviestasSviesto suminkštinimas

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kalėdinės mugės ir miesteliai. Renginių datos
Gyvenimas

Kalėdinės mugės ir miesteliai, kuriuos tikrai verta aplankyti visai šeimai iki 2025-ųjų

2024-12-03
Seimo viešbutį L. Karalius iškeitė į vilą Vietname?
Naujienos

Seimo viešbutį L. Karalius iškeitė į vilą Vietname?

2011-01-25
Konkurso „Mano vasaros stilus“ dalyvė – Robera
Mada

Konkurso „Mano vasaros stilus“ dalyvė – Robera

2011-07-08
Meilės psichologija romantiniuose santykiuose: nauji tyrimai
Gyvenimas

Meilės psichologija romantiniuose santykiuose: nauji tyrimai atskleidžia tikrąją jos paskirtį

2025-02-04

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?