Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Toskanietiška vištiena – išraiškingo skonio patiekalas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-06-29
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Toskanietiška vištiena
Toskanietiška vištiena

Toskanietiška vištiena – gardus ir kvapnus vištienos patiekalas su šilkinio kremiškumo padažu, praturtintas žalumynais ir sūriu.

Toskanietiška vištiena: receptas

Tai puikus pasirinkimas jaukiems pietums ar vakarienei, kai norisi šilto, sotaus ir išraiškingo skonio patiekalo.

Ingredientai:

  • 6 vištienos šlaunelės be odos, su kaulu
  • 2 valg. š. miltų
  • 2 arb. š. paprikos miltelių
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 1 raudonoji paprika
  • 2 česnako skiltelės
  • 2 arb. š. pomidorų tyrės
  • 30 g saulėje džiovintų pomidorų
  • 150 ml baltojo vyno
  • 150 ml vištienos sultinio
  • 150 ml riebios grietinėlės
  • 150 g špinatų
  • 55 g tarkuoto parmezano
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Sudėti vištieną į dubenį. Įberti miltų ir paprikos, gerai pagardinti druska ir pipirais. Išmaišyti, kad mėsa tolygiai pasidengtų prieskoniais.
2. Didelėje, gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ant stiprios kaitros. Sudėti vištieną ir kepti po 3-4 min iš kiekvienos pusės, kol apskrus ir taps auksinės spalvos. Atidėti į šalį.
3. Į tą pačią (neplautą) keptuvę sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir gabaliukais pjaustytą papriką. Kepti ant vidutinės kaitros 4-5 min, kol suminkštės (prireikus įpilti šiek tiek papildomo aliejaus). Sudėti trintą česnaką ir kepti dar 30 sek.
4. Įmaišyti pomidorų tyrę, pasmulkintus džiovintus pomidorus, vyną ir sultinį. Užvirti, tuomet grąžinti vištieną į keptuvę kartu su išsiskyrusiais skysčiais. Uždengti, sumažinti kaitrą ir troškinti apie 30 min, kol mėsa suminkštės.
5. Supilti grietinėlę ir sudėti špinatus, maišyti kol jie suminkštės. Nukelti nuo kaitros, pabarstyti tarkuotu parmezanu ir patiekite.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Italijos skoniaitoskanietiška vištienavištienaVištiena kreminiame padaževištienos patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Prieskonių deriniai įvairiems patiekalams.
Naudinga

Prieskonių deriniai, kurie jūsų patiekalus pakels į kitą lygį

2025-02-25
Valentino patiekalai
Desertai

Valentino patiekalai: 14 receptų nuo užkandžio iki deserto

2025-02-13
Lietiniai blynai su šokoladu
Blynai

Lietiniai blynai su šokoladu – saldūs pusryčiai smaližiams

2025-04-30
Morkų ir apelsinų sriuba
Receptai

Morkų ir apelsinų sriuba

2024-01-31

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?