Toskanietiška vištiena – gardus ir kvapnus vištienos patiekalas su šilkinio kremiškumo padažu, praturtintas žalumynais ir sūriu.
Toskanietiška vištiena: receptas
Tai puikus pasirinkimas jaukiems pietums ar vakarienei, kai norisi šilto, sotaus ir išraiškingo skonio patiekalo.
Ingredientai:
- 6 vištienos šlaunelės be odos, su kaulu
- 2 valg. š. miltų
- 2 arb. š. paprikos miltelių
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas
- 1 raudonoji paprika
- 2 česnako skiltelės
- 2 arb. š. pomidorų tyrės
- 30 g saulėje džiovintų pomidorų
- 150 ml baltojo vyno
- 150 ml vištienos sultinio
- 150 ml riebios grietinėlės
- 150 g špinatų
- 55 g tarkuoto parmezano
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sudėti vištieną į dubenį. Įberti miltų ir paprikos, gerai pagardinti druska ir pipirais. Išmaišyti, kad mėsa tolygiai pasidengtų prieskoniais.
2. Didelėje, gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ant stiprios kaitros. Sudėti vištieną ir kepti po 3-4 min iš kiekvienos pusės, kol apskrus ir taps auksinės spalvos. Atidėti į šalį.
3. Į tą pačią (neplautą) keptuvę sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir gabaliukais pjaustytą papriką. Kepti ant vidutinės kaitros 4-5 min, kol suminkštės (prireikus įpilti šiek tiek papildomo aliejaus). Sudėti trintą česnaką ir kepti dar 30 sek.
4. Įmaišyti pomidorų tyrę, pasmulkintus džiovintus pomidorus, vyną ir sultinį. Užvirti, tuomet grąžinti vištieną į keptuvę kartu su išsiskyrusiais skysčiais. Uždengti, sumažinti kaitrą ir troškinti apie 30 min, kol mėsa suminkštės.
5. Supilti grietinėlę ir sudėti špinatus, maišyti kol jie suminkštės. Nukelti nuo kaitros, pabarstyti tarkuotu parmezanu ir patiekite.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.