Braškinis pyragas su kremu – gaivus, vasariškas desertas, kupinas natūralaus uogų skonio ir subtilios saldžios rūgštelės pusiausvyros. Minkštas, lengvai paruošiamas desertas kuris garantuotai sužavės visus.
Braškinis pyragas su kremu: receptas
Tobulai tinka šventėms ar jaukiems pasisėdėjimams su šeima ir draugais.
Ingredientai:
- 500 g braškių
- 300 g cukraus
- 310 g miltų
- 1,5 arb. š. kepimo miltelių
- 0,5 arb. š. sodos
- 230 g sviesto (kambario temperatūros)
- 3 kiaušiniai (kambario temperatūros)
- 60 ml grietinėlės (36% riebumo)
- 2 arb. š. vanilės
Kremui: - 115 g kreminio sūrio
- 100 g cukraus
- 1 arb. š. vanilės
- 600 ml grietinėlės (36% riebumo, šaltos)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pasiruošti visus gaminimui reikalingus ingredientus.

2. Į maisto smulkintuvą dėti apie 350 g braškių.

3. Braškes sutrinti iki piurė konsistencijos. Atidėti.

4. Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą.

5. Į plakimo dubenį sudėti sviestą ir cukrų. Plakti kol masė taps puri.

6. Tuomet į dubenį mušti kiaušinius po vieną, po kiekvieno gerai išplakant.

7. Į dubenį supilti grietinėlę, vanilę, trintas braškes.

8. Viską gerai suplakti.

9. Į masę suberti miltų mišinį.

10. Pamažu įmaišyti miltus kol gausis vientisa puri tešla.

11. Tešlą perkelti į kepimo formą, ištiestą kepimo popieriumi.

12. Orkaitę įkaitinti iki 180C ir pyragą kepti apie 18 min. Patikrinti mediniu pagaliuku, ištraukus jis turi būti švarus. Iškepusiam pyragui leisti pilnai atvėsti formoje.

13. Pyragui atvėsus, galima ruošti kremą. Į dubenį sudėti kreminį sūrį, cukrų ir vanilę.

14. Išplakti kol susimaišys.

15. Tuomet supilti grietinėlę ir viską išplakti kol gausis standus, formą laikantis kremas.

16. Atvėsusį pyragą perkelti ant lygaus pagrindo (geriausia iškart perkelti ant serviravimo indo).

17. Visą paviršių aptepti paruoštu kremu.

18. Papuošti braškėmis ir, jeigu norisi, kitomis uogomis.

Nuotraukos: Vaida Bučinskienė