Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naudinga

Kodėl kepant maišomas augalinis aliejus ir sviestas?

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-08-14
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Kodėl kepant maišomas augalinis aliejus ir sviestas?
Kodėl kepant maišomas augalinis aliejus ir sviestas?

Sviestas – tai puikus ingredientas, kuris suteikia daugybei patiekalų išskirtinį skonį ir aromatą. Tačiau, kai kalbama apie kepimą, sviestas gali turėti ir nepageidaujamų savybių. Kepant tiesiai su sviestu, jis greitai perkaista ir pradeda degti, kas gali sugadinti tiek patiekalo skonį, tiek išvaizdą. Dėl šios priežasties daugelis šeimininkių renkasi sviesto ir augalinio aliejaus mišinį, kad pasiektų geriausius rezultatus.

Kodėl sviestas nedera su aukšta kepimo temperatūra?

Sviestas turi žemą degimo temperatūrą, tik apie 150 laipsnių, todėl jo naudojimas aukštoje temperatūroje gali sukelti problemų. Kai sviestas pradeda degti, jis ne tik sugadina patiekalo skonį, bet ir įgauna nemalonų kartoką skonį, dėl kurio patiekalas gali tapti nevalgomas. Dėl šios priežasties norint kepant išlaikyti sviesto aromatą ir skonį, geriau pasirinkti kitą metodą.

Kodėl sviestas nedera su aukšta kepimo temperatūra?

Kodėl maišyti sviestą su augaliniu aliejumi?

Augalinis aliejus, skirtingai nei sviestas, turi daug aukštesnę degimo temperatūrą – apie 200–250 laipsnių. Tai leidžia užtikrinti, kad kepimo metu nei aliejus, nei sviestas nesudegs, ir patiekalas išliks puikaus skonio. Maišant sviestą su aliejumi, pasiekiama tobulas derinys, kuriame sviestas suteikia skonį, o augalinis aliejus leidžia išlaikyti aukštesnę kepimo temperatūrą be nepageidaujamo degimo.

Be to, ši aliejų kombinacija yra praktiška ir ekonomiška. Sviestas, nors ir skanus, yra brangesnis nei augalinis aliejus, todėl maišydami šiuos du produktus, galite išlaikyti puikų skonį, tačiau sutaupyti pinigų.

Kokioms patiekalams tinka sviesto ir aliejaus mišinys?

Toks aliejų mišinys puikiai tinka patiekalams, kuriems reikia traškios ir skanios plutelės, pavyzdžiui, kotletams, šniceliams, kiaušiniams ar net žuviai. Maišant sviestą ir aliejų, gausite ne tik traškią plutą, bet ir subtilų sviesto skonį, kuris papildys patiekalą.

Pavyzdžiui, kepant steiką, aliejaus ir sviesto mišinys padeda sukurti skanią karamelizuotą plutelę ir suteikia mėsai švelnų, pikantišką skonį. Tačiau svarbu, kad sviestas būtų pridedamas tik kepimo pabaigoje, kad išvengtumėte jo degimo.

Sviestas tikrai gali pagerinti jūsų patiekalų skonį ir aromatą, tačiau kepant jis reikalauja tam tikrų žinių ir gudrybių. Maišydami sviestą su augaliniu aliejumi, galite pasiekti geriausių rezultatų – išlaikyti sviesto skonį ir aromatą, išvengiant perdegimo. Šis derinys taip pat padeda sutaupyti, nes sviestas yra brangesnis už augalinį aliejų, o maišydami juos galite mėgautis skaniais ir traškiais patiekalais.

Šaltinis: ukr.media

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Augalinis aliejuskepimassviestas

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Manų apkepas su vyšniomis
Apkepai

Manų apkepas su vyšniomis

2024-01-22
Pomidorų
Receptai

Pomidorų, apelsinų ir mocarelos salotos

2024-01-18
Morkų blyneliai
Blynai

Morkų blyneliai

2024-01-23
Kepkime čeburėkus be riebalų
Mėsos patiekalai

Kepkime čeburėkus be riebalų – recepto versija be aliejaus

2025-01-04

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?