Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Šlykščiausi kiaušinių patiekalai: TOP 5

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2012-04-08
Komentarų: 0
4 min. skaitymo
Šlykščiausi kiaušinių patiekalai: TOP 5

Laikas.lt

Šv. Velykos neatsiejamos nuo kiaušinių – dailiai margintų, įpjaustytų į salotas, apteptų ikrais ir majonezu, kietai virtų ir šokoladinių, skirtų mažiesiems. Šis produktas įeina įdaugelį svečių šalių tradicinių patiekalų, o Lietuvoje itin mėgstami ir mūsų skoniui labai priimtini angliški pusryčiai susideda iš keptų kiaušinių, apkepintų grybų bei pomidorų ir šoninės, dešrelių ar kraujinės dešros. Žinoma, pasaulyje yra ir kitokių tradicinių kiaušinių patiekalų, kuriuos ragauti išdrįsta retas užsienietis. 

5. Arbatiniai kiaušiniai. Kinija, Taivanas

Šis kiaušinių paruošimo būdas gan neįprastas, tačiau europiečiai jį vertina ramiai – kiaušiniai išverdami kietai, ištraukus iš vandens jų lukštas švelniai apdaužomas, kad suskiltų. Kiaušiniai atvėsinami ir apie pusvalandį verdami skystyje iš juodos arbatos, sojos padažo bei prieskonių mišinio (pastarajį dažniausiai sudaro maltas cinamonas, anyžiai, pankolio sėklos, gvazdikėliai ir pipirų grūdeliai). Pavirus kiaušinius jie kartu su visu skysčiu dar porą dienų laikomi šaldytuve, o po to pašildomi skystyje ir valgomi. Tai dažnas gatvės prekeivių parduodamas patiekalas ir mėgstamas vietinių užkandis. 

4. Druskoje marinuoti ančių kiaušiniai. Kinija

Neapdoroti anties kiaušiniai aplipdomi drėgnu druskos bei trintos anglies mišiniu ir porą savaičių laikomi kambario temperatūroje. Nuvalius anglies ir druskos masę kiaušiniai verdami ir valgomi. Kiaušiniai vertinami ne tiek dėl sūrumo, kiek dėl konsistencijos – proceso metu baltymas tampa tąsiu, panašiu į drebučius, o trynys įgauna savotišką skonį. Beje, anties kiaušiniai pasirinkti dėl jų didelio trynio, kadangi skaniausia šio patiekalo dalimi laikomas būtent jis, o papilkėję baltymai kai kuriuose turtingesniuose regionuose nėra valgomi. 

3. Šimtamečiai kiaušiniai. Kinija

Šimtmečiai kiaušiniai kiniškai vadinami pidan ir pakankamai retai valgomi vieni, dažniausiai tai yra kai kurių vietinių patiekalų sudedamoji dalis. Įvairių paukščių (dažniausiai vištų, ančių ar putpelių) kaušiniai laikomi mišinyje iš molio, pelenų, druskos, kalkių bei ryžių luobelių nuo kelių savaičių iki kelių mėnesių, priklausomai nuo recepto. Proceso metu trynys įgauna tamsiai žalią arba pilką spalvą, kreminę konsistenciją ir sieros bei amoniako kvapą. Baltymas tampa tamsiai rudais drebučiais. Laikui bėgant cheminiai procesai kiaušinyje pakelia jo pH iki silpno šarmo, t.y. 9 – 12. Mes neragavome, tačiau vietiniai šiuos kiaušinius vertina dėl daugybės skirtingų poskonių.

2. Nekaltų berniukų kiaušiniai. Kinija


Kiaušiniai verdami nekaltų berniukų šlapime. Šlapimas renkamas vietinėse mokyklose bei varkų darželyje, pageidaujama, kad berniukai būtų jaunesni nei 10. Žali kiaušiniai kurį laiką tiesiog mirkomi šlapime, tuomet verdami. Išėmus jau išvirusius kiaušinius jų lukštai apdaužomi ir jie dar kelias valandas verdami berniukų šlapime. Vietiniai šiuo patiekalu mėgaujasi ne tik dėl skonio, bet ir dėl sveikatos – teigiama, kad nekaltų berniukų kiaušiniai apsaugo nuo širdies ligų, suteikia energijos, malšina stuburo ir sąnarių skausmus. 

1. Anties embrionas kiaušinyje. Filipinai, Vietnamas

Daugeliui internete jau teko matyti šį kulinarijos šedevrą, tačiau mes manome, kad jis nenugalimas šlykščiausiųjų kategorijoje. Šis patiekalas tradiciškai vadinamas balut – apvaisinti ančių kiaušiniai kelias savaites laikomi inkubatoriuje ar paliekami perinti antims. Tuomet kiaušiniai paimami ir išverdami. Jais dažnai prekiaujama gatvėse, o vietiniai sako, kad geriausias būdas juos valgyti yra išsiurbti slystoką turinį kartu su jau pakankamai susiformavusiu anties embrionu, turinčiu snapą, plunksnų užuomazgas ir visus vidinius organus. Tereikia užsiberti truputį druskos. 

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:kiaušiniaikulinarijatracijosvelykos

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kuo apsiauti vyrams? Rudeninės avalynės tendencijos
Mada

Kuo apsiauti vyrams? Rudeninės avalynės tendencijos

2013-10-17
Didžiausios žmogaus kūno mįslės: kam mums reikalingas apendiksas ir putlios krūtys?
Įdomu

Didžiausios žmogaus kūno mįslės: kam mums reikalingas apendiksas ir putlios krūtys?

2012-08-04
„CityBee“ vadovas Lukas Yla – apie tai
Naujienos

„CityBee“ vadovas Lukas Yla – apie tai, kaip padėti pamatą sėkmingai karjerai

2017-05-08
Intriguojantis dviejų vertimo grandų pasimatymas
Menas

Intriguojantis dviejų vertimo grandų pasimatymas

2011-05-12

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?