Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Geriausio Lietuvos virėjo titulo savininkas dalijasi firminiu receptu

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2013-03-26
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Geriausio Lietuvos virėjo titulo savininkas dalijasi firminiu receptu

Laikas.lt

Daugelyje kulinarijos konkursų sužibėjęs restorano „Lauro lapas“ šefas Deivydas Praspaliauskas atnaujino vieną sėkmingiausių savo receptų, padėjusių laimėti Geriausio Lietuvos virėjo titulą. Jis siūlo iš pažiūros tradicinius patiekalus atėjus pavasariui žadinti iš žiemos miego riešutais ir džiovintais vaisiais. D. Praspaliauskas tradicinę jautieną rekomenduoja ant pietų stalo tiekti pakepus keptuvėje su burokėliais ir riešutų bei džiovintų spanguolių pagardais.

„Kulinarija – kūrybinė veikla: norėdamas stebinti patiekalais, nuolat turi atnaujinti meniu, atrasti naujus ingredientus, jų derinius, – sako D. Praspaliauskas. – Visas šio patiekalo sudedamąsias dalis, kad ir kaip egzotiškai jos skambėtų, galima lengvai rasti, jei ne prekybos centre, tai turguje“. Anot D. Praspaliausko, siekiant tobulų rezultatų virtuvėje, reikia skirti pakankamai dėmesio geriausių produktų paieškai. Rinkdamasis riešutus, kulinaras pirmenybę teikia „Arimex“ produkcijai, lengvai randamai prekybos centruose.

„Jautiena su burokėliais ir riešutais“ (1 porcija):

Ingredientai:

100 g jautienos išpjovos

25 g lengvai marinuotų raudonųjų burokėlių

25 g lengvai marinuotų geltonųjų burokėlių

50 g jaunų bulvių

1 baltasis šparagas

10 g Shiitaki arba bet kokių kitų grybų

20 g topinambų (žieminių bulvių) kremo

20 g juodųjų serbentų kremo

Petražolių

20 g riešutų ir džiovintų vaisių pagardui: džiovintų spanguolių, karijų riešutų, kedrų riešutų

Paruošimas:

Bulves išverdamos, tada pakepamos keptuvėje svieste, kartu su grybais;

Kedrų ir karijų riešutai kartu su džiovintomis spanguolėmis pasmulkinami (peiliu ar trintuvu) ir pakepami keptuvėje;

Burokėliai pasmulkinami, pakepami keptuvėje ir tiekiami į lėkštę;

Šparagai pakepami keptuvėje ir tiekiami į lėkštę;

Kepti grybai ir bulvės taip pat dailiai sudedami lėkštėje;

Jautiena trumpai pakepama keptuvėje, tiekiama į lėkštę ;

Ant mėsos užberiamas pakepintų riešutų ir spanguolių pagardas;

Patiekalas papuošiamas petražolių lapeliais, topinambų bei juodųjų serbentų kremu.


Skaunaus!

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:„Lauro lapas“Deivydas Praspaliauskasgeriausias Lietuvos virėjasjautiena su riešutaisreceptas

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Sinoptikai šią savaitę orų permainų tikėtis nepataria
Aktualu

Sinoptikai šią savaitę orų permainų tikėtis nepataria

2013-04-02
Julios Roberts dukterėčia didžiuojasi kreivais dantimis
Naujienos

Julios Roberts dukterėčia didžiuojasi kreivais dantimis

2011-05-02
V. Beckham parodė suknelę
Naujienos

V. Beckham parodė suknelę, kurią vilkėjo per pirmąjį pasimatymą su D. Beckhamu (foto)

2013-06-24
Šveikiškas Naujosios Europos sarkazmas
Menas

Šveikiškas Naujosios Europos sarkazmas

2010-04-02

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?