Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Sekmadienio receptas – vištiena su raudonaisiais apelsinais

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2014-04-13
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sekmadienio receptas -  vištiena su raudonaisiais apelsinais

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme labai paprastą, bet gardų vištienos su raudonaisiais apelsinais receptą.

Trukmė: 1 val. 10 min.

Porcijos: 2.

Reikia:

Vištienai:

  • Maggi Papyrus (su Provanso žolelėm),
  • dviejų vištienos krūtinėlių be odelių,
  • 2 šaukštų apelsinų džemo,
  • 1 šaukšto raudonųjų apelsinų sulčių,
  • 1 šaukšto brendžio,
  • pienių medaus (nebūtina),
  • žvaigždinio anyžio (nebūtina).

Garnyrui (bulvytėms):

  • 4-6 mažų bulvyčių, švariai nuplautų,
  • šaukšto alyvuogių aliejaus,
  • šaukšto lydyto sviesto,
  • džiovinto kumino,
  • džiovinto rozmarino arba kėčio žiedyno,
  • šviežiai maltų pipirų,
  • žiupsnelio jūros druskos,
  • šaukšto tarkuoto kietojo sūrio (pvz. „Gran Padano“).

Recepto eiga:

Vištos krūtinėles pamušam iš abiejų pusių, įtrinam apelsinų džemo-sulčių ir brendžio mišiniu. Paliekame marinuotis.

Kol vištiena marinuojasi, ruošiame bulvytes: nuskutame, nuplauname, apverdame apie 10 min. Po to išimame, kiekvieną bulvytę padedame ant šaukšto ir peiliu supjaustom ( tokiu būdu bulvytės nenupjaunamos iki galo). Tada bulvytes aptepame sviestu, alyvuogių aliejumi. Pabarstome kuminais, pipirais, druska ir paprasto kėčio žiedynais arba rozmarinu, tarkuotu sūriu. Sudedame į aliejumi suteptą skardą ir pastatome kepti į karštą orkaitę.

Kol bulvytės kepa iki apskrudimo, vištieną suvyniojame į papiruso lapelius ir apkepame ant keptuvės. Vištieną patiekiame su apskrudusiomis bulvytėmis, galime apšlakstyti pienių medaus ir raudonųjų apelsinų sultimis, pabarstyti smulkintu žvaigždiniu anyžiumi. Skanaus!


Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:raudonieji apelsinaireceptaisekmadienio receptasvištiena

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl zebrams reikalingi dryžiai?
Įdomu

Kodėl zebrams reikalingi dryžiai?

2012-02-16
Britų žurnalistas pademonstravo
Įdomu

Britų žurnalistas pademonstravo, kaip nedidelį kambarį apšildyti vos už 32 centus per dieną arba už 96 centus per parą (video)

2013-11-14
Naujas įstatymas: pradedantysis vairuotojas laikomas neblaiviu
Aktualu

Naujas įstatymas: pradedantysis vairuotojas laikomas neblaiviu, jei įpučia 0 promilių

2013-09-05
9 akimirkos
Įdomu

9 akimirkos, kurių nė viena moteris nenorėtų išgyventi iš naujo

2013-06-11

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?