Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Pupelių ir kruopų paštetas – jaukiam Kūčių stalui

Aurimas Kavaliūnas
Autorius Aurimas Kavaliūnas
Publikuota: 2024-12-17
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Pupelių ir kruopų paštetas Kūčių stalui
Pupelių ir kruopų paštetas Kūčių stalui

Šis receptas – tarsi kulinarinė kelionė laiku. Pupelių ir kruopų paštetas yra tradicinis patiekalas, kurio šaknys siekia tolimus laikus, kai maistas buvo gaminamas iš paprastų, bet maistingų produktų. Tiksli šio recepto kilmė nežinoma, tačiau panašūs patiekalai buvo gaminami įvairiose Europos šalyse, ypač kaimo vietovėse, kur buvo svarbu išnaudoti visus turimus produktus ir sukurti sotų bei maistingą valgį.

Pupelių ir kruopų pašteto eceptas, perduodamas iš kartos į kartą, apjungia tradicinius ingredientus ir paprastą gamybos būdą, rezultate gaunant skanų ir sotų patiekalą. Pupelių ir kruopų derinys suteikia paštetui daug baltymų ir ląstelienos, o daržovės prideda vitaminų ir mineralų. Mielės suteikia kepiniui švelnumo ir lengvo rūgštumo, o žolelės papildo skonį ir aromatą.

Šį paštetą galima patiekti įvairiai – šaltą kaip užkandį su duona ar kitais užkandžiais, arba šiltą kaip savarankišką patiekalą. Jis puikiai tinka ir kaip priedas prie sriubų ar salotų. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie vertina sveiką ir skanų maistą, o taip pat tiems, kurie nori atgaivinti tradicinių receptų skonį.

Ingredientai:

  • Pupelės: 2 stiklinės
  • Grikių kruopos: 0,5 stiklinės
  • Miežių kruopos: 0,5 stiklinės
  • Avižiniai dribsniai: 1 stiklinė
  • Svogūnai: 4 vnt.
  • Morkos: 2 vnt.
  • Petražolės: pagal skonį
  • Salieras: pagal skonį
  • Česnakai: 3-4 skiltelės
  • Kiaušiniai: 3-4 vnt.
  • Augalinis aliejus: 0,5 stiklinės
  • Šviežios mielės: 50 g
  • Maiūnas: pagal skonį
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Grikių ir miežių kruopas atskirai išvirkite iki pilno išvirimo.
  2. Pupeles užpilkite verdančiu vandeniu ir mirkykite 2 valandas. Po to nuplaukite ir išvirkite iki suminkštėjimo.
  3. Svogūnus smulkiai sukapokite, česnakus sutrinkite su spaudykle, morkas ir salierus stambiai sutarkuokite. Apkepkite svogūnus ir česnakus aliejuje, tada sudėkite tarkuotas morkas ir salierus. Troškinkite iki kol suminkštės.
  4. Baigiant troškinti, suberkite sutrupintas šviežias mieles ir kaitinkite, kol ištirps. Atvėsinkite daržovių masę.
  5. Išvirusias pupeles ir kruopas sumalkite mėsmale.
  6. Sudėkite atvėsusias daržoves, avižinius dribsnius, kiaušinius, smulkintas petražoles ir mairūną. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
  7. Kruopščiai išminkykite masę.
  8. Sudėkite į išteptas taukais ir pabarstytas maltais džiūvėsėliais formeles ir kepkite 1 valandą 180-200°C temperatūroje.
  9. Patiekite atvėsusį paštetą kaip užkandį arba šiltą kaip karštą patiekalą.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:kruoposPaštetasPupelėsužkandžiai

AutoriusAurimas Kavaliūnas
Esu Aurimas Kavaliūnas, kulinarinių straipsnių redaktorius Laikas.lt portale. Savo straipsniuose stengiuosi apjungti aistrą maisto gaminimui ir nenumaldomą norą eksperimentuoti su įvairiais patiekalų receptais. Mėgstu pirmiausiai viską išbandyti pats ir vėliau pasidalinti naudingais patarimais bei patobulintais receptais su savo skaitytojais. Tikiuosi, kad mano entuziazmas ir kūrybiškumas įkveps kitus gaminti maistą su tokia pačia meile bei užsidegimu.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ryžių pudingas
Košės

Ryžių pudingas ruoštas orkaitėje

2025-05-09
Maltiniai su žolelėmis ir pomidorais
Mėsos patiekalai

Maltiniai su žolelėmis ir pomidorais

2024-01-19
Baklažanų užkandis su aštriu padažu
Receptai

Baklažanų užkandis su aštriu padažu

2024-01-08
Vegetariški šašlykai
Receptai

Vegetariški šašlykai

2024-01-22

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?