Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Tobula kepta višta: svarbiausi patarimai, kaip ją paruošti

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2024-12-06
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Tobula kepta višta šefo patarimai
Tobula kepta višta šefo patarimai

Kepta višta – tai vienas iš tų patiekalų, kuris gali tapti tikru kulinariniu šedevru tiek profesionaliems šefams, tiek namų virtuvės entuziastams. Tačiau iš pirmo žvilgsnio paprastas receptas dažnai slepia daugybę subtilybių, kurios gali nulemti galutinį rezultatą. Viena svarbiausių dilemų – kokius riebalus naudoti: sviestą ar aliejų? Atsakymus į šį klausimą pateikia šefas Bradley Borchardt.

Tobula kepta višta: riebalų pasirinkimas

Šefas pabrėžia, kad tai priklauso nuo asmeninių pageidavimų. Sviestas suteikia vištos odai puikų skonį, tačiau dėl žemesnės degimo temperatūros jis gali lengvai sudegti, palikdamas dėmes ant vištos odos. Jei norite naudoti sviestą, geriausia juo ištepti mėsą po oda, o išorę patepti alyvuogių aliejumi, kuris padės vištai kepti tolygiai.

Naudojant aliejų, pavyzdžiui, ypač tyrą alyvuogių aliejų, galima ne tik pagerinti skonį, bet ir užtikrinti, kad prieskoniai geriau įsigers į vištos mėsą. Alternatyva – ghee sviestas , kuris turi aukštesnę degimo temperatūrą ir tinka ilgalaikiam kepimui orkaitėje.

Kepta višta ir riebalų pasirinkimas

Skonio sluoksniavimas: sviestas po oda

Kaip teigia šefas, keptos vištos sėkmė slypi ne tik riebaluose. Svarbu sviestą arba sviesto mišinį su prieskoniais ir žolelėmis įtrinti tarp vištos odos ir mėsos. Tai suteikia patiekalui ypatingo aromato ir skonio. Pavyzdžiui, sviestas su keptu česnaku yra puikus pasirinkimas. Atsargiai atskirkite odą nuo mėsos, tolygiai paskirstykite sviestą tarp sluoksnių ir galiausiai išorę padenkite druska, pipirais bei alyvuogių aliejumi.

Keptos vištos paruošimas – tai procesas, reikalaujantis dėmesio detalėms ir šiek tiek kantrybės. Tinkamas riebalų ir prieskonių pasirinkimas ir jų paskirstymas po oda padės sukurti sultingą ir aromatingą patiekalą, kuris taps jūsų stalo puošmena. Kepant vištą, verta eksperimentuoti su riebalais ir prieskonių deriniais, nes tai leis atrasti jūsų tobulą receptą. Šis procesas – tai ne tik maisto gamyba, bet ir kūrybinė kelionė, kuri gali nustebinti net jus pačius!

Šaltinis: https://www.unian.ua/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 3 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Kepta vištaŠefo patarimassviestas

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Špinatų salotos
Receptai

Špinatų salotos

2024-01-26
Karšti sumuštiniai su slaptu ingredientu
Receptai

Kepti sumuštiniai su slaptu ingredientu

2025-03-21
Velykinis gėrimas
Gėrimai

Velykinis gėrimas

2024-01-23
Riešutiniai triufeliai šokolade
Desertai

Riešutiniai triufeliai šokolade – man jie tobuli

2025-02-13

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?