Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Makaronų patiekalai

Kreminiai makaronai su grybais – valentino dienos vakarienė

Kamile
Autorius Kamile
Publikuota: 2025-01-09
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Makaronai su grybais
Makaronai su grybais

Kreminiai makaronai su grybais – burnoje tirpstantis patiekalas. Šis greitas ir paprastas receptas yra puikus pasirinkimas lengvai vakarienei. Sodraus skonio ir kreminės tekstūros patiekalas patiks tiek vegetariškos virtuvės gerbėjams, tiek visai šeimai.

Kreminiai makaronai su grybais

Šis patiekalas puikiai tinka ir veganiškai versijai! Vietoje grietinėlės naudokite augalinį kremą (pvz., sojų ar avižų), o parmezaną pakeiskite veganišku sūrio pakaitalu arba maistinėmis mielėmis.

Taip pat galite pridėti šlakelį alyvuogių aliejaus pabaigoje, kad patiekalas būtų dar sodresnio skonio

Kreminiai makaronai su grybais

Ingredientai

  • 300 g mėgstamių makaronų (spagečių, tagliatelle arba penne)
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus arba sviesto
  • 2 česnako skiltelės, susmulkintos
  • 250 g pievagrybių (ar kitų grybų), supjaustytų griežinėliais
  • 200 ml grietinėlės
  • 50 g tarkuoto parmezano sūrio (ir papildomai patiekimui)
  • Šviežios petražolės papuošimui
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas

  1. Išvirkite makaronus
    Užvirkite didelį puodą sūdyto vandens ir išvirkite makaronus pagal pakuotės instrukcijas, kol ji bus „al dente“. Nusausinkite, palikdami šiek tiek (apie 100 ml) pastos vandens.
  2. Paruoškite grybų padažą
    Kol makaronai verda, įkaitinkite alyvuogių aliejų arba sviestą didelėje keptuvėje. Sudėkite česnaką ir kepkite apie 1 minutę, kol paskleis aromatą. Tada sudėkite grybus ir kepkite 5–7 minutes, kol jie taps minkšti ir šiek tiek apskrus.
  3. Įpilkite grietinėlės ir parmezano
    Į grybus supilkite grietinėlę ir suberkite tarkuotą parmezaną. Gerai išmaišykite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 2–3 minutes, kol padažas sutirštės. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  4. Sumaišykite su makaronais
    Į grybų padažą sudėkite išvirtus makaronus ir įpilkite šiek tiek pastos vandens, jei padažas per tirštas. Gerai išmaišykite, kad makaronai būtų visiškai padengti padažu.
  5. Patiekite
    Patiekite karštą, pabarstytą šviežiomis petražolėmis ir papildomu tarkuotu parmezanu.

Naudingi patarimai

  • Jei norite dar intensyvesnio skonio, pridėkite šlakelį baltinio vyno, kai kepate grybus, ir leiskite jam išgaruoti prieš pilant grietinėlę.
  • Eksperimentuokite su grybais – portobello ar miško grybai suteiks sodresnį skonį.
  • Vegetarišką versiją galima praturtinti špinatais arba pridėti keptų riešutų, pavyzdžiui, graikinių ar lazdynų.

Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.bbcgoodfood.com/

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:grybaimakaronai

AutoriusKamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Toskanietiška vištiena
Mėsos patiekalai

Toskanietiška vištiena: klasikinis itališkas receptas

2025-01-07

Glazūruota anties krūtinėlė su bulvių apkepėle

2024-01-31
Braškių salotos su vafliais
Desertai

Braškių salotos su vafliais

2024-01-20
Makaronai carbonara
Makaronų patiekalai

Makaronai carbonara – kreminiai makaronai su šonine

2025-04-29

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?