Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Šventinis sūrio pyragas su karamelizuotais riešutais

Kamile
Autorius Kamile
Publikuota: 2024-12-28
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sūrio pyragas
Sūrio pyragas

Sūrio pyragas – tai gurmaniškas saldumo ir sūrumo derinys, kuris puikiai papildys jūsų Naujųjų metų šventinį stalą. Karamelizuoti riešutai suteikia traškumo, o sūrio sluoksnis – švelnumo.

Sūrio pyragas – klasika, kuri patinka visiems

Visi mėgsta skanų sūrio pyragą, o ypač su riešutais, tokį pyragą valgys ir senoliai, ir vaikai.

Sūrio pyragas naujiesiems

Ingredientai (8–10 porcijoms):

Pagrindui:

  • 200 g sausainių (pvz., „Digestive“)
  • 80 g sviesto (ištirpinto)

Sūrio sluoksniui:

  • 500 g kreminio sūrio
  • 150 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 200 ml grietinėlės (35 % riebumo)
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Karamelizuotiems riešutams:

  • 150 g įvairių riešutų (migdolų, graikinių, lazdyno)
  • 100 g cukraus
  • 2 šaukštai vandens
  • Žiupsnelis druskos

Gaminimo eiga:

1. Paruoškite pagrindą:

  1. Sausainius sutrupinkite iki smulkių trupinių (galite naudoti maisto smulkintuvą).
  2. Sumaišykite trupinius su ištirpintu sviestu ir tolygiai paskirstykite kepimo formoje (apie 22 cm skersmens).
  3. Lengvai suspauskite ir dėkite į šaldytuvą, kol ruošite sūrio sluoksnį.

2. Paruoškite sūrio masę:

  1. Kreminį sūrį išplakite su cukrumi iki vientisos masės.
  2. Po vieną įmuškite kiaušinius, vis maišydami.
  3. Įpilkite grietinėlės ir vanilės ekstrakto, dar kartą išmaišykite.
  4. Supilkite masę ant paruošto pagrindo.

3. Kepkite pyragą:

  1. Kepkite įkaitintoje iki 160 °C orkaitėje apie 50–60 minučių, kol sūrio masė sustings, tačiau centre liks šiek tiek minkšta.
  2. Ištraukite ir palikite atvėsti kambario temperatūroje, tada dėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms (geriausia per naktį).

4. Paruoškite karamelizuotus riešutus:

  1. Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite cukrų su vandeniu, kol susidarys auksinės spalvos karamelė.
  2. Įmaišykite riešutus ir žiupsnelį druskos, maišykite, kol riešutai pasidengs karamele.
  3. Perkelkite riešutus ant kepimo popieriaus ir leiskite atvėsti.

5. Papuoškite pyragą:

  1. Išimkite pyragą iš formos ir viršų apibarstykite karamelizuotais riešutais.
  2. Galite pridėti papildomų apelsino žievelės juostelių ar šokolado drožlių, jei norite dar įspūdingesnio efekto.

Kodėl verta išbandyti šį receptą?

Šventinis sūrio pyragas su karamelizuotais riešutais – tai desertas, kuris nustebins kiekvieną. Jo subtilus skonis ir elegantiška išvaizda idealiai tinka Naujųjų metų šventėms.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://picantecooking.com/uk/

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:2025desertassūrio pyragas

AutoriusKamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Plikytos tešlos pyragaičiai
Desertai

Plikytos tešlos pyragaičiai

2024-01-12
Lipnūs vištienos sparneliai orkaitėje
Mėsos patiekalai

Lipnūs vištienos sparneliai orkaitėje

2025-05-07
Sveikuoliška pusryčių košė
Košės

Sveikuoliška pusryčių košė

2024-01-29
Geriausi pusryčiai pasaulyje: Benedikto kiaušiniai
Receptai

Geriausi pusryčiai pasaulyje: Benedikto kiaušiniai

2024-01-28

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?