Kava ar kakava: kuris gėrimas palankesnis organizmui?
Kiekvieną rytą daugelis mūsų renkasi vieną iš dviejų klasikinių gėrimų – kavą…
Nealkoholiniai gėrimai: ar tai sveikesnis pasirinkimas vakarėliui ar kasdienybei?
Pastaraisiais metais vis daugiau žmonių sąmoningai mažina alkoholio vartojimą arba visiškai jo…
Vyšnių lapai – ne tik marinavimui, bet ir sveikatai
Vyšnių lapai dažniausiai asocijuojasi su tradiciniais marinavimo receptais – jų švelnus aromatas…
Koks ingredientas pavojingiausias: majonezas, grietinė ar aliejus? Atsako mitybos ekspertai
Mūsų virtuvės lentynose dažnai puikuojasi trys universalūs ingredientai: kreminis majonezas, švelni grietinė…
5 blogiausi lieknėjimo būdai, galintys sukelti rimtų sveikatos problemų
Noras greitai atsikratyti antsvorio dažnai verčia žmones griebtis drastiškų ir nesveikų lieknėjimo…
Naujas pavojus sveikatai ar mažesnė blogybė? Kaitinami tabako produktai kelia nerimą
Visame pasaulyje populiarėja naujos rūšies kaitinami tabako produktai, tačiau vis dar kyla…
Kvėpavimas per nosį: kokią naudą gauname?
Kvėpavimas, esminė gyvybės funkcija, dažnai yra nereflektuojamas veiksmas. Vis dėlto, pasirinktas kvėpavimo…
Kardamonas – juodasis ar žaliasis naudingesnis sveikatai?
Kardamonas, imbierui giminingas prieskonis kilęs iš Pietų Indijos vertinamas ne tik dėl…
Ar verta nulupti parduotuvėje pirktų obuolių žievelę? Sveikatos eksperto įžvalgos
Obuoliai – vieni populiariausių vaisių, vertinami ne tik dėl skonio, bet ir…
Atskleidė, kokiais atvejais būti vegetaru ar veganu pavojinga sveikatai
Vegetarizmas ir veganizmas tampa vis populiaresni visame pasaulyje. Daugelis renkasi šį gyvenimo…
Kankina žema savivertė? Metas atsisakyti socialinių tinklų
Šiandien socialiniai tinklai tapo neatsiejama mūsų gyvenimo dalimi. Būdami nuolat prisijungę, mes…
Asbesto pavojus sveikatai ir saugus atliekų tvarkymas
Asbestas – natūraliai gamtoje randamas pluoštinis silikatinis mineralas, praeityje plačiai naudotas statybose…
Mokslininkai atskleidė, kokiame amžiuje rūkymo, alkoholio vartojimo ir fizinio aktyvumo trūkumo žala organizmui bus labiausiai pastebima
Naujausi moksliniai tyrimai atskleidžia, kad žalingi įpročiai, tokie kaip rūkymas, alkoholio vartojimas…
Kaip greičiau atsigauti po švenčių? Dietologų patarimai
Šventinis laikotarpis dažnai džiugina skaniu maistu, saldumynais ir gausiais vakarėliais, tačiau po…
Anyžius: atraskite šį prieskonį iš naujo!
Anyžius – tai prieskonis, kuris dažnai lieka nepastebėtas mūsų virtuvėse, tačiau turi…
11 naudingiausių maisto produktų moterims po 50 metų: ką valgyti, kad būtumėte sveika ir energinga
Amžėjimas – tikra gyvenimo dovana. Tačiau kartu su metais ateina ir daugybė…
Pasak specialistų, šios priežastys lemia vis didėjančią viršsvorio riziką
Viršsvoris tapo viena iš svarbiausių sveikatos problemų visame pasaulyje, ir ši tendencija,…
Spanguolės – tikra vitaminų bomba organizmui pavasarį
Ilga žiema dažnai išsekina organizmą – trūksta vitaminų, energijos, o imuninė sistema…
Naudingosios sėklos, kurias verta įtraukti į kasdienę savo mitybą
Sėklos – tai mažos, bet nepaprastai maistingos maisto dalelės, kurios gali reikšmingai…
Ar galima apskaičiuoti savo biologinį amžių? Atsako ekspertai
Kalbėdami apie amžių, dažniausiai turime omenyje chronologinį amžių, tai yra, kiek metų…
Kaip teisingai pasirūpinti savo organizmu po ligos? Atsako sveikatos specialistai
Po ligos, net jei jaučiatės pasveikę, jūsų organizmas vis dar yra nusilpęs…
Bananai: kam geriau vengti šių vaisių? Atsako dietologai
Bananai yra vieni populiariausių vaisių pasaulyje, vertinami dėl savo saldaus skonio, patogumo…
Miegate su išmaniuoju laikrodžiu? Štai, kokią žalą patiria jūsų kūnas
Išmanieji laikrodžiai tapo neatsiejama mūsų kasdienybės dalimi. Jie padeda sekti fizinį aktyvumą,…
Prieskoniai, kurie gerina skrandžio sveikatą ir imunitetą. Verta įtraukti į mitybą jau šiandien
Prieskoniai ne tik suteikia patiekalams skonio, bet ir gali būti naudingi sveikatai.…
Ar gali sūris padėti mūsų organizmui? Nauji tyrimai atskleidė įdomių faktų
Ekspertai pabrėžia, kad sūris labiausiai vertinamas dėl aukštos kokybės baltymų, kurie yra…
Ar gali skirtingos obuolių rūšys veikti organizmą skirtingai?
Obuoliai – vieni populiariausių ir labiausiai vertinamų vaisių pasaulyje. Jie ne tik…
Tyrimas atskleidė, kad dietiniuose gėrimuose randamas dirbtinis saldiklis yra susijęs su smegenų pokyčiais, didinančiais apetitą
Vis daugiau įrodymų sieja dietinius gaiviuosius gėrimus ir kitus mažai arba be…
Lęšių nauda sveikatai: kodėl turėtumėte juos įtraukti į savo mitybą?
Lęšiai – tai valgomos ankštinių augalų šeimos sėklos, kurios stebina savo spalvų…
5 sveikiausios uogos, kurias verta auginti savo sode
Uogos – tai ne tik skanus, bet ir sveikas desertas ar priedas…
Mokslininkas Tomas Vaičiūnas paaiškina, kodėl kai kuriems žmonėms sunku įsisavinti geležį, ir pateikia patarimų, kaip galima šią problemą spręsti.
Geležies trūkumas ir prastas jo įsisavinimas – aktuali šiuolaikinės medicinos problema. Vakarų…