© Canva

Dubajaus tinginys su pistacijomis – interneto sensacija ir receptas

© Canva

Ingredientai

– 360 g sausainių (be priedų) – 220 g sviesto – 100 g pistacijų kremo – 1 skardinė kondensuoto pieno – 150 g Kataifi tešlos – 90 g šokolado – 30 g pistacijų

© Canva

Gaminimo eiga (1)

1.Sausainius susmulkinti gabaliukais ir sudėti į dubenį. 2.Kataifi tešlą supjaustyti. 3.Keptuvėje ištirpinti 20 g sviesto, maišant pakepti kataifi tešlą. 4.Apkepintą tešlą sudėti prie sausainių.

© Canva

Gaminimo eiga (2)

5.Puode ištirpinti likusius 200 g sviesto. 6.Į tirpintą sviestą supilti kondensuotą pieną. 7.Sudėti ir pistacijų kremą, viską išmaišyti. 8.Masę supilti ant sausainių su kataifi.

© Canva

Gaminimo eiga (3)

9.Viską labai gerai išmaišyti, kad visi sausainiai ir kaitafi tešla pasidengtų mase. 10.Sudėti visą paruoštą masę į formą ir išlyginti paviršių, šiek tiek paspaudžiant.

© Canva

Gaminimo eiga (4)

11.Indą uždengti maistine plėvele ir perkelti į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kad tinginys sutvirtėtų. 12.Sutvirtėjusį desertą išimti iš formos ir perkelti ant lentelės.

© Canva

Gaminimo eiga (5)

13.Šokoladą sulaužyti ir ištirpinti karštų garų vonelėje. 14.Tirpintu šokoladu apšlakstyti tinginį. 15.Pistacijas šiek tiek pasmulkinti ir jomis apibarstyti desertą.

© Canva

Pilną receptą, kaip paruošti Dubajaus tinginį su pistacijomis, rasite