Pasak ekspertų, šiuos 10 daiktų kiekvienas turėtų išmesti iš savo virtuvės
Senų virtuvinių kempinėlių keitimas – būtinybė
2022 m. „Journal of Applied Microbiology“ tyrimas parodė, kad net ir antimikrobinės kempinės po 4 savaičių naudojimo yra pilnos bakterijų.
canva
Susidėvėjusios pjaustymo lentelės
Laikyti atskiras pjaustymo lentas – vieną žaliai mėsai ir jūros gėrybėms, o kitą daržovėms, duonai ir beveik viskam kitam – yra saugi praktika, padedanti išvengti kryžminio užkrėtimo.
canva
Seni indai
Jūsų ištrupėję ir įtrūkę indai galbūt buvo virtuvės pagalbininkai, bet dabar jie yra pavojingi.
canva
Nenaudojami prietaisai – ir jų instrukcijos
Tikėtina, kad laikui bėgant susikaupė mažų virtuvės prietaisų, įrankių ir įtaisų, kurie užima vietą.
canva
Maisto išsinešimui skirti vienkartiniai indeliai, šiaudeliai ir stalo įrankiai.
Besikaupiantys vienkartiniai indai, šiaudeliai ir prieskonių pakeliai iš maisto išsinešimui užsakymų užima vietą ir teršia virtuvę.
canva
Virtuvės magnetukai
Jei keliaujant perkate magnetus kaip suvenyrus arba ant šaldytuvo turite magnetų katalogą su vizitinėmis kortelėmis – jau nekalbant apie paveikslėlius ir užrašus, kuriuos jie demonstruoja – žinote, kaip tai gali tapti netvarkinga.
canva
Seni prieskoniai
Pasak JAV Žemės ūkio departamento, prieskoniai gali išsilaikyti 2–4 metus, o malti prieskoniai – iki 3 metų kambario temperatūroje.
canva
Kava
Jei esate iš tų, kurių diena neprasideda be kavos, didelė tikimybė, kad jūsų sandėliuke yra sukaupta kavos pupelių ar maltos kavos.
canva
Kepimo aliejus
Kepimo aliejus negarantuoja ilgo tinkamumo laiko, kaip galite manyti. Laikui bėgant jie pasensta, pasidaro kartaus skonio ir praranda aromatines savybes.
canva
Šaldiklyje apšerkšnijęs maistas
Nepamirškite apie savo šaldiklį – galbūt ten, toliau, tamsiuose kampeliuose, yra užšaldytos mėsos ar patiekalų.
canva
Daugiau apie daiktus, kuriuos kiekvienas turėtų išmesti iš savo virtuvės, skaitykite