In Latino 2014 - mini festivalis, spalio 9-16 d. pristatantis nemokamą Lotynų Amerikos kiną, garsus ir judesius, skonius ir spalvas.

Ar įmanoma per savaitę pamatyti bent didžiąją dalį Pietų Amerikos, nors ir truputį pažinti kelių šalių kultūrą: pasižiūrėti keletą filmų, paragauti nacionalinių patiekalų, paklausyti muzikos, išgirsti literatūros kūrinių, sutikti įdomių žmonių, aistringai pašokti? Ir aistringai įsimylėti. Argentiną, Meksiką, Boliviją, Čilę, Kubą, Braziliją... Taigi ar išties įmanoma? Kur, kaip, su kuo? Štai atsakymas – visa tai galite patirti per kasmet, spalio mėnesį, Vilniuje vykstančias Lotynų Amerikos dienas „In Latino“.

Prieš šešerius metus pažintis su Meksikos kinu išaugo į tvirtą draugystę su kitomis Pietų Amerikos šalimis ir tų šalių kultūra. Dažniausiai vėsų ir niūroką rudenį savaitę trunkantis renginys kviečia vilniečius ir sostinės svečius iš arčiau pažinti Lotynų Amerikos kraštų spalvingą gyvenimą, kuris atsispindi savituose filmuose, pikantiškuose patiekaluose, ritmingoje muzikoje, prieštaringuose gyvenimuose, kuriais dalijasi Lietuvoje gyvenantys tų kraštų žmonės, svečiai ir ten keliavę lietuviai.

Dažniausiai šitaip įsivaizduojame Pietų Amerikos kraštus ir gyvenimą bei kultūrą ten. Tačiau šiose spalvose ir ritmuose slypi ne vien linksmybės. Kaip ir visiems mums, jiems nesvetimas liūdesys, nusivylimas, kartais neapykanta arba tiesiog nostalgija. Kaskart vis kitaip. Kaip kasmet kitoks būna „In Latino“. Tačiau visada turtingas ir turiningas.

Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai