Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Ypatingas šokoladinis tortas Kalėdų stalui

Kamile
Autorius Kamile
Publikuota: 2024-12-03
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Šokoladinis tortas Kalėdoms
Šokoladinis tortas Kalėdoms

Šis šokoladinis tortas – kiekvieno savaitgalio kepinys, jis visada švelnus kaip pūkas. Jei jums taip pat patinka šokoladas, tikrai suprasite susižavėjimą šiuo tortu. Šis nepaprastai skanus desertas sujungia šokoladinį biskvitą ir šokoladinį kremą. Pats biskvitas labai švelnus ir šiek tiek drėgnas, o kremas tirštas ir su malonia tekstūra. Tikras skonio ugnikalnis, o ne tortas!

Šokoladinis tortas su kefyru

Šis šokoladinis tortas yra ne tik nepaprastai skanus, bet ir labai greitai dings nuo stalo. Jo švelnus biskvitas ir tirštas, šokoladinis kremas sukuria tobulo skonio derinį, kuris patiks visiems.

Kiekvienas kąsnis yra tikras malonumas, o tortas yra tiek drėgnas, tiek purus, todėl jį norėsis valgyti vėl ir vėl. Nesvarbu, ar tai šventinis stalas, ar tiesiog šeimos susibūrimas – šis tortas visada išnyks pirmiausia. Jo lengvas paruošimas ir gaivus skonis garantuoja, kad jis taps mėgstamiausiu bet kokiu metu.

Šokoladinis tortas

 

Ingridientai:

  • 2 kiaušiniai
  • žiupsnelis druskos
  • 150 g cukraus
  • 150 ml kefyro
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių
  • 150 ml augalinio aliejaus
  • 170 g miltų
  • 1 v.š. kakavos
  • 600 g grietinės
  • 200 g pieninio šokolado

Gamyba

  1. Pradėkite gaminti biskvitą. Į nedidelį indą sudėkite kiaušinius, pridėkite žiupsnelį druskos ir cukraus. Išplakite iki vientisos masės.
  2. Į šią masę supilkite augalinį aliejų ir kefyrą. Jie suteiks drėgnumo ir purumo.
  3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įdėkite į kiaušinių mišinį. Tada pridėkite kakavą. Viską gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa tešla.
  4. Paruoškite kepimo formą. Išklokite ją kepimo popieriumi. Geriausia naudoti ilgą stačiakampę formą, kad vėliau galėtumėte perpjauti biskvitą perpus. Bet galima naudoti ir apvalią formą – tada ją reikės perpjauti išilgai.
  5. Išpylę tešlą į formą, dėkite ją į iš anksto įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 25 minutes. Saugokite, kad biskvitas neperdegtų.
  6. Kol kepa biskvitas, pasiruoškite kremą. Į grietinę sudėkite ištirpintą šokoladą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Daugiau nieko į kremą nebereikia dėti, nes jis jau bus pakankamai saldus ir skanus.
  7. Kai biskvitas šiek tiek atvės, perpjaukite jį į dvi dalis. Nupjaukite kraštus, kad jie taptų trupiniais.
  8. Pusę biskvito dėkite ant lėkštės, užtepkite pusę kremo. Uždėkite antrą biskvitą ir užtepkite likusį kremą ant viršaus ir šonų.
  9. Apibarstykite šonus trupiniais.
  10. Nedelsdami pateikite ant stalo!

Šis šokoladinis tortas yra puikus pasirinkimas Kalėdų stalui, nes ne tik skonis, bet ir išvaizda gali būti pritaikyta šventinei nuotaikai. Norint suteikti tortui Kalėdinio žavesio, galima papuošti jį žaliomis eglutės šakelių dekoracijomis, raudonais džiovintais vaisiais, pavyzdžiui, spanguolėmis.

Ant viršaus galima užberti auksinių cukraus kristalų, kad tortas spindėtų kaip žiemos stebuklas. Jei norite dar daugiau šventinės nuotaikos, galite į kremą įmaišyti šiek tiek cinamono arba gvazdikėlių, kad suteiktumėte jam šiltą ir kvapnų skonį, puikiai derantį prie Kalėdų tematikos. Toks tortas taps ne tik nepamirštamu, bet ir tikra šventinio stalo puošmena.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Šaltinis: https://rud.ua

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:desertasKalėdų stalasreceptassaldumynaišokoladasŠokoladinis tortasTortas

AutoriusKamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šaltas kavos kokteilis
Gėrimai

Šaltas kavos kokteilis

2024-01-29
Kiaulienos šašlykas
Mėsos patiekalai

Kiaulienos šašlykas

2024-01-29
2017-ųjų maisto tendencijos: daržovės
Naujienos

2017-ųjų maisto tendencijos: daržovės, kruopos ir jautiena

2017-02-07
Skanių ir neįprastų sumuštinių idėjos Naujiesiems metams
Receptai

Skanių ir neįprastų sumuštinių idėjos Naujiesiems 2025 metams

2024-12-20

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?