-1.5 C
Vilnius
Šeštadienis, 7 gruodžio, 2024

Kiaušinį pradurkite adata prieš virdami: profesionalių šefų triukas

Prieš ruošiant patiekalą, verta sužinoti apie mažai žinomus virtuvės triukus, kurie gali palengvinti maisto ruošimą ir pagerinti patiekalų kokybę. Vienas iš tokių triukų yra kiaušinių paruošimas virimui, kuris gali nustebinti ne tik pradedančiuosius, bet ir patyrusius šeimininkus. Kiaušinį pradurkite adata ir tuomet jį virkite.

Pradurti kiaušinį adata – tai ne tik būdas palengvinti lupimą, bet ir galimybė užtikrinti nepriekaištingą rezultatą. Šis triukas ypač naudingas ruošiant kiaušinius ypatingoms progoms, kai jų estetika yra svarbi, pavyzdžiui, gaminant salotas ar dekoruojant stalą. Be to, šis metodas sumažina įtrūkimų riziką, todėl kiaušiniai išverda tolygiai ir nepraranda savo formos.

Kiaušinį pradurkite adata: naudingas metodas, apie kurį mažai kas žino

Šis nedidelis adatos dūris turi labai naudingą funkciją, kuri palengvina daugelio darbą. Verdant kiaušinius, per mažą skylutę į kiaušinį pateks vandens, todėl lukštas neprilips prie baltymo. Tokiu būdu kiaušinius bus lengva nulupti, o lukštas tiesiog nukris pats. Baltymo paviršius liks lygus ir gražus.

Svarbu žinoti, kad skylutę reikia daryti ant bukosios kiaušinio pusės. Būtent ten yra oro kamera, į kurią virimo metu pateks vanduo. Jei pradursite kiaušinį kitoje vietoje, lukštas sutrūks, o kiaušinis virti nebetiks.

Kiaušinį pradurkite adata: naudingas metodas

Kaip teisingai virti kiaušinius: patyrusių šeimininkių patarimai

  • Kad kiaušiniai nesutrūktų verdant, į vandenį įberkite druskos. Jei kiaušiniai sutrūktų, baltymas neišbėgs taip stipriai.
  • Nedėkite šaltų kiaušinių į verdantį vandenį – taip jie sutrūks, o baltymas išbėgs.
  • Kiaušinius reikėtų virti ant silpnos ugnies.
  • Jei kiaušiniai yra labai švieži, geriau juos virti tris minutes ilgiau.
  • Po virimo užpilkite kiaušinius šaltu vandeniu ir lengvai juos padaužykite – tai padės juos lengvai nulupti.

Kiaušinių virimo subtilybės gali pasirodyti smulkmena, tačiau jos tikrai palengvina kasdienį maisto ruošimą. Išbandykite šį paprastą, bet veiksmingą metodą, ir virti kiaušiniai taps malonumu tiek gaminti, tiek valgyti. Jūsų virtuvės kasdienybė gali tapti lengvesnė, o rezultatai – dar labiau džiuginantys!

Šaltinis: https://tsn.ua/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Saulena
Saulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Taip pat skaitykite: