Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Pyragas „Kalėdinė eglutė” : patiekalas, kuris sužavės visus

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2024-12-02
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Pyragas "Kalėdinė eglute" sužavės visus
Pyragas "Kalėdinė eglute" sužavės visus

Kalėdos – tai ne tik dovanų metas, bet ir galimybė papuošti namus bei sukurti šventinę atmosferą. Nors daugelis renkasi tradicinę eglutę, šiemet galite išbandyti ir ypatingą, skanų kūrinį, kuris taps ne tik stalo puošmena, bet ir gurmanišku atradimu. Šis pyragas „Kalėdinė eglutė“ tikrai išsiskirs savo išvaizda ir skoniu, todėl neabejotinai taps mėgstamiausiu šventinių vakarienių patiekalu.

Kalėdoms tinka ir gyva, ir negyva eglutė. Vieną statykite kambaryje, o kitą – ant stalo. Pyragas „Kalėdinė eglutė“ papuoš šventinį stalą… bent jau trumpam, nes svečiai tikrai šį pyragą išgraibstys!

Pyragas „Kalėdinė eglutė”: receptas

Pyragas "Kalėdinė eglute": receptasreceptas.jpg" alt="Pyragas "Kalėdinė eglutė": receptas" width="1200" height="800" />

Reikės:

  • Pyrago tešlos (tinka ir mielinė)
  • 400 g špinatų (tinka ir šaldyti)
  • Grietinėlės sūrio
  • Česnakų
  • Tarkuoto sūrio
  • Provanso žolelių prieskonių mišinio
  • Druskos
  • Pipirų
  • Sviesto arba alyvuogių aliejaus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimas:

  • Iškočiokite tešlą ir iš jos išpjaukite trikampį, kuris bus būsimos eglutės forma. Jums reikės dviejų tokių gabalų.
  • Sumaišykite susmulkintus špinatus su grietinėlės sūriu, tarkuotu sūriu, druska, pipirais ir Provanso žolelių prieskonių mišiniu. Suberkite susmulkintą česnaką ir masę paskirstykite ant tešlos.
  • Uždenkite įdarą antruoju tešlos sluoksniu, ant kurio padarykite horizontalias juosteles. Tam naudokite peilio galinę dalį.
  • Šonuose padarykite pjūvius, tik nesiekite pačio eglutės centro. Tada susukite kiekvieną šakelę spirale į viršų, link vainiko.
  • Kepkite eglutę 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių. Kai iškeps, sutepkite išlydytu sviestu arba alyvuogių aliejumi su žolelėmis ir smulkintu česnaku.

Šis pyragas „Kalėdinė eglutė“ – tikras šventinis stebuklas tiek išvaizda, tiek skoniu! Jo ne tik kad net nereikės ilgai laikyti ant stalo – svečiai netrunka jį išgraibstyti. Papuoškite šventinį stalą šiuo skaniu ir estetišku desertu, kuris tikrai suteiks Kalėdoms ypatingą žavesį.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Viršelio nuotrauka: https://www.zinoti.lt/

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:kalėdiniai receptaipyragasšventinis stalas

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Avokado sumuštinis su be lukšto virtu kiaušiniu
Receptai

Avokado sumuštinis su be lukšto virtu kiaušiniu

2025-04-30
Silkės mišrainė receptas
Receptai

Silkės mišrainė: klasikinis receptas Kūčioms

2024-12-19
Kalakutienos blyneliai su sūriu
Blynai

Kalakutienos blyneliai su sūriu – patiks visiems

2025-03-04
Nekeptas sūrio pyragas su mangais
Desertai

Nekeptas sūrio pyragas su mangais

2025-02-13

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?