Žyma: maistas

Maistas gerai nuotaikai ir sveikatai

Ar pastebėjote, kad nedidelis desertas po pietų daro stebuklus? Tiesioginis vadovas nebeatrodo…

Redakcija

Tradiciniai pusryčiai skirtingose Europos šalyse

Išvykus svetur, maistas – viena įdomiausių, labiausiai intriguojančių patirčių. Per jį galima…

Redakcija

Kaip išsirinkti skanią ir sveikatai naudingą duoną?

Vis didesnė maisto pasiūla parduotuvėse priverčia suabejoti, kaip pasirinkti tinkamą produktą, todėl…

Redakcija

Kuo skiriasi pomidorų padažas ir kečupas?

Vieniems pomidorų padažas ir kečupas – vienas ir tas pats. Kitiems –…

Redakcija

Tinkama mityba – pagal sporto šakas

Sportininkui svarbu ne tik treniruotis, bet ir taisyklingai maitintis. Mityba veikia organizmą,…

Redakcija

Alaus etiketas: ko dar nežinojote apie šį gėrimą ir jo patiekimą

Verčiant iš prancūzų kalbos, etiketas (pranc. etiquette) nusako visuotinai priimtas gero elgesio…

Redakcija

Ar galima gyventi be druskos?

Druskos, kaip ir kai kurių kitų žmogui būtinų elementų, žmogaus organizmas negali…

Redakcija

Ką daryti, kad nesinorėtų valgyti?

Kaip įveikti apetitą, nepuolanta kas keliolika minučių užkandžiauti sumuštinukais, saldainiukais ar tiesiog…

Redakcija

Rudens karalienės – daržovės. Ką pasigaminti? (+receptai)

Ruduo – metas, kuomet norisi ne tik keisti savo mitybos įpročius, bet…

Redakcija

Keraminės lauko kepsninės – naujoviškas maisto ruošimo standartas Lietuvoje

Šiuolaikinių taip vadinamo „kiaušinio“ formos keraminių lauko kepsninių pardavimai jau spėjo išaugti…

Redakcija

Netinkamai maitindamiesi, maisto papildų neišvengsite

Nuomonių apie maisto papildus esti įvairių. Dažnas mano, kad jų vartojimas neefektyvus,…

Redakcija

Lietuvoje klesti pietų dėžučių kultūra

Daugiau nei pusė Lietuvos darbuotojų pietauja ne viešo maitinimo įstaigose, o patys…

Redakcija

Kaip teisingai paruošti žuvį?

Daugelis šeimininkių ruošdamos žuvį ją ruošia panašiai kaip mėsos patiekalus. Dažnai pasitaiko,…

Redakcija

Mėgstantiems ragauti – praktiniai patarimai, kaip atskirti gerą restoraną nuo prasto?

Lietuvoje sparčiai daugėjant restoranų darosi sunku atskirti, kuri vieta – išties gera…

Redakcija

Gerieji riebalai – paslauga mūsų kūnui

Kelis dešimtmečius žmonės manė, kad riebalai – blogis, kuris užkemša arterijas, kelia…

Redakcija

Kaip nesuklysti gaminant trintą sriubą?

Dažno vaikystėje nemėgtos, bet suaugus įvertintos sriubos šiandien išgyvena kulinarinį atgimimą. Net…

Redakcija

2017-ųjų maisto tendencijos: daržovės, kruopos ir jautiena

Lietuvių mitybos įpročiai vis dar atsilieka nuo pasaulinių tendencijų, tačiau specialistai pripažįsta,…

Redakcija

Besiruošiant didžiausioms metų šventėms – trys karališki patiekalai

Žiemą ne tik drabužiai tampa šiltesni, paįvairinti sotesniais patiekalais norisi ir savo…

Redakcija

Sušildantys patiekalai pagal Ruslaną Bolgovą ( + receptai)

Kai spusteli šaltukas, nesinori niekur eiti iš namų: norisi susisukti į antklodę…

Redakcija

Veganiška mityba ne tik madinga, bet ir naudinga

Ar žinote, kad lapkričio 1-oji – tai ne tik Visų šventųjų, o…

Redakcija

Ar tikrai šaldytus produktus vartoti yra pavojinga?

Parduotuvių lentynose matome platų šaldytų produktų asortimentą: greta uogų, daržovių galite rasti…

Redakcija

Rudens klasika – bulvės: kaip nustebinti šeimą netikėtais deriniais?

Jeigu vyktų nuobodžiausių daržovių rinkimai, tikėtina, juos be konkurencijos laimėtų bulvės. Šeimininkės…

Redakcija

„Ramen burgeriai“ – pamėgti mėsainiai be bandelės (+receptas)

Lietuvos restoranų virtuves jau kurį laiką užkariavę amerikietiškieji „burgeriai“ – suvožtiniai su…

Redakcija

Didžiosios klaidos, kurias darote kepdami mėsainius

Kažkada buvęs tik amerikiečių skiriamuoju ženklu, mėsainis „išaugo“ greito maisto restoranų meniu…

Redakcija

Iškylaujame gamtoje: kokius produktus rinktis?

Dažni piknikai gamtoje, dienos saulėtame paplūdimyje, žygiai dviračiais ar baidarėmis – malonios…

Redakcija

Šaldytuvo higiena: kaip išlaikyti produktus šviežesnius ir kovoti su nemaloniu kvapu?

Nors ir ne kiekvienas iš mūsų kasdien naudojasi tokiais prietaisais, kaip viryklė…

Redakcija

Kokie požymiai rodo, kad maistas tau žalingas?

Alergija - viena iš iš dažniausių civilizacijos ligų. Dažnu atveju nemaloni kūno…

Redakcija

Ką turime žinoti apie kepsnių kepimą?

Šiltas oras, žalia gamta ir čirškančios mėsos kvapas... Ne paslaptis, jog vasaros…

Redakcija

Nauja mada: gurmaniška vakarienė svečiuose pas nepažįstamus (+receptas)

Norėdami paragauti gurmaniškų patiekalų, ne visi skuba vykti į egzotines šalis ar…

Redakcija

Kokybiška jautiena: kaip atpažinti?

Jautiena vertinama dėl savo maistinių ir skoninių savybių. Tačiau kaip išsirinkti išties…

Redakcija