Maistas gerai nuotaikai ir sveikatai
Ar pastebėjote, kad nedidelis desertas po pietų daro stebuklus? Tiesioginis vadovas nebeatrodo…
Tradiciniai pusryčiai skirtingose Europos šalyse
Išvykus svetur, maistas – viena įdomiausių, labiausiai intriguojančių patirčių. Per jį galima…
Kaip išsirinkti skanią ir sveikatai naudingą duoną?
Vis didesnė maisto pasiūla parduotuvėse priverčia suabejoti, kaip pasirinkti tinkamą produktą, todėl…
Kuo skiriasi pomidorų padažas ir kečupas?
Vieniems pomidorų padažas ir kečupas – vienas ir tas pats. Kitiems –…
Tinkama mityba – pagal sporto šakas
Sportininkui svarbu ne tik treniruotis, bet ir taisyklingai maitintis. Mityba veikia organizmą,…
Alaus etiketas: ko dar nežinojote apie šį gėrimą ir jo patiekimą
Verčiant iš prancūzų kalbos, etiketas (pranc. etiquette) nusako visuotinai priimtas gero elgesio…
Ar galima gyventi be druskos?
Druskos, kaip ir kai kurių kitų žmogui būtinų elementų, žmogaus organizmas negali…
Ką daryti, kad nesinorėtų valgyti?
Kaip įveikti apetitą, nepuolanta kas keliolika minučių užkandžiauti sumuštinukais, saldainiukais ar tiesiog…
Rudens karalienės – daržovės. Ką pasigaminti? (+receptai)
Ruduo – metas, kuomet norisi ne tik keisti savo mitybos įpročius, bet…
Keraminės lauko kepsninės – naujoviškas maisto ruošimo standartas Lietuvoje
Šiuolaikinių taip vadinamo „kiaušinio“ formos keraminių lauko kepsninių pardavimai jau spėjo išaugti…
Netinkamai maitindamiesi, maisto papildų neišvengsite
Nuomonių apie maisto papildus esti įvairių. Dažnas mano, kad jų vartojimas neefektyvus,…
Lietuvoje klesti pietų dėžučių kultūra
Daugiau nei pusė Lietuvos darbuotojų pietauja ne viešo maitinimo įstaigose, o patys…
Kaip teisingai paruošti žuvį?
Daugelis šeimininkių ruošdamos žuvį ją ruošia panašiai kaip mėsos patiekalus. Dažnai pasitaiko,…
Mėgstantiems ragauti – praktiniai patarimai, kaip atskirti gerą restoraną nuo prasto?
Lietuvoje sparčiai daugėjant restoranų darosi sunku atskirti, kuri vieta – išties gera…
Gerieji riebalai – paslauga mūsų kūnui
Kelis dešimtmečius žmonės manė, kad riebalai – blogis, kuris užkemša arterijas, kelia…
Kaip nesuklysti gaminant trintą sriubą?
Dažno vaikystėje nemėgtos, bet suaugus įvertintos sriubos šiandien išgyvena kulinarinį atgimimą. Net…
2017-ųjų maisto tendencijos: daržovės, kruopos ir jautiena
Lietuvių mitybos įpročiai vis dar atsilieka nuo pasaulinių tendencijų, tačiau specialistai pripažįsta,…
Besiruošiant didžiausioms metų šventėms – trys karališki patiekalai
Žiemą ne tik drabužiai tampa šiltesni, paįvairinti sotesniais patiekalais norisi ir savo…
Sušildantys patiekalai pagal Ruslaną Bolgovą ( + receptai)
Kai spusteli šaltukas, nesinori niekur eiti iš namų: norisi susisukti į antklodę…
Veganiška mityba ne tik madinga, bet ir naudinga
Ar žinote, kad lapkričio 1-oji – tai ne tik Visų šventųjų, o…
Ar tikrai šaldytus produktus vartoti yra pavojinga?
Parduotuvių lentynose matome platų šaldytų produktų asortimentą: greta uogų, daržovių galite rasti…
Rudens klasika – bulvės: kaip nustebinti šeimą netikėtais deriniais?
Jeigu vyktų nuobodžiausių daržovių rinkimai, tikėtina, juos be konkurencijos laimėtų bulvės. Šeimininkės…
„Ramen burgeriai“ – pamėgti mėsainiai be bandelės (+receptas)
Lietuvos restoranų virtuves jau kurį laiką užkariavę amerikietiškieji „burgeriai“ – suvožtiniai su…
Didžiosios klaidos, kurias darote kepdami mėsainius
Kažkada buvęs tik amerikiečių skiriamuoju ženklu, mėsainis „išaugo“ greito maisto restoranų meniu…
Iškylaujame gamtoje: kokius produktus rinktis?
Dažni piknikai gamtoje, dienos saulėtame paplūdimyje, žygiai dviračiais ar baidarėmis – malonios…
Šaldytuvo higiena: kaip išlaikyti produktus šviežesnius ir kovoti su nemaloniu kvapu?
Nors ir ne kiekvienas iš mūsų kasdien naudojasi tokiais prietaisais, kaip viryklė…
Kokie požymiai rodo, kad maistas tau žalingas?
Alergija - viena iš iš dažniausių civilizacijos ligų. Dažnu atveju nemaloni kūno…
Ką turime žinoti apie kepsnių kepimą?
Šiltas oras, žalia gamta ir čirškančios mėsos kvapas... Ne paslaptis, jog vasaros…
Nauja mada: gurmaniška vakarienė svečiuose pas nepažįstamus (+receptas)
Norėdami paragauti gurmaniškų patiekalų, ne visi skuba vykti į egzotines šalis ar…
Kokybiška jautiena: kaip atpažinti?
Jautiena vertinama dėl savo maistinių ir skoninių savybių. Tačiau kaip išsirinkti išties…