Žyma: maistas

Košerinis maistas ir gėrimai – skanus kelias į sveikesnę ir sąmoningesnę mitybą

Ar kada susimąstėte apie košerinį maistą? Šis terminas gali pasirodyti mistiškas, bet…

Aurimas Kavaliūnas

Kas yra kryžminė tarša? Patarimai, kurie padės maistą ruošti tinkamai

Kryžminė tarša – tai bakterijų, virusų ar kitų patogenų plitimas nuo vieno…

Aurimas Kavaliūnas

Kaip atšildyti picą, kad ji būtų kaip ką tik iš krosnies: 4 patikrinti būdai

Atšildydami šaltą picą, dažnai susiduriame su problema - ji tampa minkšta, "guminė"…

Kamile

Atskleidė, kurie maisto produktai ir gėrimai gali sukelti priklausomybę

Maisto produktai ir gėrimai, kuriuos kasdien vartojame, gali turėti netikėtą šalutinį poveikį…

Mėgstate valgyti stovint? Mitybos specialistai aiškina, kodėl toks valgymo įprotis nėra tinkamas

Greitas gyvenimo tempas ir užimtas grafikas dažnai verčia mus ieškoti greitų ir…

Atskleidė, kokia šilauogių nauda ir su kuo geriausiai jas valgyti

Šilauogės – mažos, bet nepaprastai vertingos uogos, džiuginančios ne tik savo skoniu,…

Aurimas Kavaliūnas

Kalendra – itin mėgiama prieskoninė žolelė, tačiau kam ji yra didžiausias nuodas?

Kalendra, švelnaus citrusinio aromato žolelė, plačiai naudojama įvairiuose patiekaluose visame pasaulyje. Tačiau,…

Pavojingiausi maisto produktai, kuriuos daugelis valgo kasdien

Mitybos specialistai įspėja, kad kai kurie maisto produktai, kuriuos daugelis žmonių vartoja…

Kamile

Norite, jog jūsų augintinis būtų sveikas? Neduokite šių maisto produktų

Mūsų augintiniai – šeimos nariai, todėl natūralu, jog norime jiems tik geriausio.…

Per kiek laiko skrandis suvirškina skirtingus maisto produktus?

Maisto virškinimas – sudėtingas procesas, kurio trukmė priklauso nuo daugelio veiksnių: maisto…

Nitratai: iš kur jie patenka į mūsų organizmą?

Nitratai (NO₃⁻) – natūraliai gamtoje randamos cheminės medžiagos, svarbios augalų augimui ir…

Magiškoji mėta. Dėl šių priežasčių tikrai verta auginti

Mėta, universali ir aromatinga žolelė, turi savitą žavesį, kuris gali pagerinti tiek…

Edita Gavelienė

8 geriausios gastronominės kelionės kryptys 2025 m

Maistas – tai nepamirštami prisiminimai. Šviežios sardynės Lisabonoje, ramenas Tokijo užkaboriuose, kepta…

Ar tikrai šie sveikuoliški produktai tokie nekalti? Atsako mitybos specialistai

Ieškote būdų, kaip palaikyti sveiką svorį ir dailias kūno linijas? Dažnai girdime,…

Mėsa ir įdomūs faktai apie ją: nauda, saugumas ir sveikata

Mėsa gali būti sveikos mitybos dalis. Gyvūniniai baltymai jau seniai yra svarbi…

Kamile

Ką valgyti norint atsikratyti pilvo riebalų?

Kai siekiama atsikratyti visceralinio riebalų sluoksnio (pavojingiausio riebalų tipo, kaupiančio aplink vidaus…

Kamile

Geriausi maisto produktai žarnyno ir širdies sveikatai

Tinkamai subalansuota mityba ne tik pagerina jūsų savijautą, bet ir gali turėti…

Kamile

Koks maistas gali padėti jaustis energingiau?

Tinkamas maistas turi didelį poveikį mūsų energijos lygiui. Jei dažnai jaučiatės pavargę…

Kamile

Maistas, gerinantis atmintį: ką reikėtų įtraukti į mitybą?

Gera atmintis ir aštrus protas priklauso ne tik nuo genų ar smegenų…

Kamile

Ar aliuminio folija išties kenksminga mūsų sveikatai? Atsako ekspertai

Aliuminio folija – beveik kiekvienos virtuvės nepakeičiama pagalbininkė: naudojame ją maistui laikyti,…

Niekada nevalgykite šių produktų vakare: saugokite sveikatą ir miegą

Vakarinis maistas ne tik lemia mūsų svorį, bet ir daro įtaką miego…

Kamile

Užkandžiai Naujųjų metų šventei: idėjos ir receptai

Naujųjų metų vakarėlis – tai puiki proga ne tik susitikti su draugais…

Kamile

Naujieji metai – be vargo! 20 žaibiškų užkandžių, patiekalų ir desertų receptų

Po Kūčių ir Kalėdų maratono retas nori ilgai suktis virtuvėje, ypač ruošiantis…

Aurimas Kavaliūnas

Ką daryti persivalgius ir kaip sau padėti?

Persivalgymas – tai situacija, kuri gali nutikti kiekvienam, ypač per šventes ar…

Kamile

Ką daryti su maisto likučiais, kurie liko po švenčių?

Po šventinių vaišių dažnai lieka nemažai maisto. Kad šie likučiai nebūtų išmetami,…

Kamile

Kokią simbolinę prasmę turi šie tradiciniai Kūčių patiekalai?

Kūčių patiekalai ir jų simbolinė prasmė yra giliai įsišaknijusi tiek bibliniuose siužetuose,…

Rūta Morkūnienė

Perdirbtų maisto produktų vartojimas siejamas su didesniu riebalų kiekiu raumenyse, teigia mokslininkai

Mokslininkai teigia, kad daugiau riebalų, susikaupusių šlaunų raumenyse, gali padidinti kelio osteoartrito…

Koks yra tikrasis tradicinis Kūčių stalas?

Kūčios – ypatinga vakarienė, žyminti Kalėdų laukimo kulminaciją. Šis vakaras apipintas tradicijomis,…

Mokslininkų sugriautas mitas apie vėžį, pasirodo, jog jis nėra genetiškai nulemtas

Dr. Thomas Seyfried, biologijos, genetikos ir biochemijos profesorius, teigia, kad vėžys pirmiausia…

5 maisto produktai, kurių nederėtų kepti oro skrudintuvėje

Oro skrudintuvė – tikras radinys tiems, kas nori gaminti greitai, patogiai ir…

Aurimas Kavaliūnas