Didžiosios klaidos, kurias darote kepdami mėsainius
Kažkada buvęs tik amerikiečių skiriamuoju ženklu, mėsainis „išaugo“ greito maisto restoranų meniu…
Iškylaujame gamtoje: kokius produktus rinktis?
Dažni piknikai gamtoje, dienos saulėtame paplūdimyje, žygiai dviračiais ar baidarėmis – malonios…
Šaldytuvo higiena: kaip išlaikyti produktus šviežesnius ir kovoti su nemaloniu kvapu?
Nors ir ne kiekvienas iš mūsų kasdien naudojasi tokiais prietaisais, kaip viryklė…
Kokie požymiai rodo, kad maistas tau žalingas?
Alergija - viena iš iš dažniausių civilizacijos ligų. Dažnu atveju nemaloni kūno…
Ką turime žinoti apie kepsnių kepimą?
Šiltas oras, žalia gamta ir čirškančios mėsos kvapas... Ne paslaptis, jog vasaros…
Nauja mada: gurmaniška vakarienė svečiuose pas nepažįstamus (+receptas)
Norėdami paragauti gurmaniškų patiekalų, ne visi skuba vykti į egzotines šalis ar…
Kokybiška jautiena: kaip atpažinti?
Jautiena vertinama dėl savo maistinių ir skoninių savybių. Tačiau kaip išsirinkti išties…
Patarimai stovyklaujantiems gamtoje: ką daryti su greitai gendančiais produktais?
Atšilus orams dažnas stengiasi kuo daugiau laiko praleisti gamtoje. Nacionalinio visuomenės sveikatos…
5 patarimai, planuojantiems iškylą gamtoje
Gražėjant orams, vis daugiau žmonių po darbų traukia į gamtą. Neveltui vienas…
Kodėl pavasarį naudinga valgyti žalumynus? (+ receptas)
Turguose pasirodė pirmieji Lietuvos ūkininkų užauginti žalumynai – salotos, svogūnų laiškai, ridikėliai.…
Pasaulio jaunųjų virėjų konkurse – ir Lietuvos talentai
Augantis restoranų Lietuvoje skaičius ir didėjantis gyventojų poreikis specializuotiems restoranams ir išskirtiniam…
Paprasti būdai, kaip kiekvienam sumažinti iššvaistomo maisto kiekį
Išgirdus, kiek valgyti tinkamo maisto išmetama, gali atvipti žandikaulis. Išmetama maždaug trečdalis…
„Mokslo sriuba“: kaip išmaitinti augančią žmoniją?
Juntinių Tautų organizacija prognozuoja, kad 2050 metais, tai yra už 34 metų,…
Penki sveikos mitybos patarimai
Atšilus orams, vis dažniau susimąstome apie artėjančią vasarą ir apie tai, kad…
Blynai – namų jaukumo simbolis (+receptai)
Blynai. Vien nuo šio žodžio paminėjimo daugeliui žmonių sužimba akys. Šis patiekalas…
Kaip maistui išleisti mažiau pinigų?
Nors lietuviai didžiąją atlyginimo dalį išleidžia maistui, nemažas jo kiekis lieka nepanaudotas…
Šv. Kalėdos pagal Ruslaną Bolgovą: 5-ios įdaryto viščiuko improvizacijos
Šventos Kalėdos – tai metas, kai visi šeimos nariai ir artimieji susirenka…
Nekasdieniška imbierinių sausainiukų istorija ( +receptas)
Nėra pasaulyje kito tokio konditerinio kepinio, kuris labiau simbolizuotų Kalėdas nei imbieriniai…
Kibino transformacija per šimtmečius arba kibinas kitaip (+receptas)
Kiekvienas lietuvis žino traškaus kibino skonį, ne kartą yra valgęs jį su…
Patiekalai, kurie ne tik sušildo, bet ir stiprina imunitetą (+receptas)
Sulaukėme pirmojo šaltuko, o tuo pačiu ir žvarbių dienų, tamsių vakarų, kuriais…
Šviežio maisto baro atidaryme A. Užkalnis neatsispyrė sūriui su rugiagėlių žiedlapiais (foto)
Lietuvos verslo bei pramogų pasaulio grietinėlė rinkosi „Ogmios mieste“ įsikūrusioje gurmaniškoje parduotuvėje…
Geriausi Lietuvos šefai kviečia šventinių pietų
Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija lapkričio 21 d. kviečia šventinių…
Helovyno užkandžiai pagal virtuvės šefą Ruslaną Bolgovą
Artėja Helovyno šventė, ypač pamėgta aštraus pojūčių mėgėjų, tų, kurie mėgsta nustebinti…
Manų kruopos – iš naujo atrastas ingredientas (+receptai)
Vieno didžiausių Lietuvos prekybos centrų atlikta apklausa parodė, kad 49 proc. tautiečių…
Daržovių TOP 5: iš kur gauti vitaminų visai žiemai? (+receptas)
Vitaminų ir kitų antioksidantų bei maistinių skaidulų žmogui reikia kasdien, tačiau artėjant…
Prasidėjo brangiausių pasaulyje grybų medžioklė
Rudens pradžia grybautojams – tarsi medaus mėnuo. Metų laimikio į miškus pabyra…
Žalieji virtuvės stebuklai – smidrai
Eksperimentuoti virtuvėje anksčiau nedrįsę lietuviai tampa vis drąsesni ir pasiryžta netikėčiausiems kulinariniams…
Sardinijos virtuvės patiekalai – nuo šviežiausių jūros gėrybių iki sūrio su lervomis
Norite gyventi iki šimto metų? Tuomet jau šį rudenį keliaukite į Sardiniją…
Alfas Ivanauskas: „Sutikau daug kūrybiškų žmonių, kurie verti televizijos eterio“
Rugsėjį naujajame TV3 televizijos rudens sezone prasideda lenktynės, kokių dar nesate matę.…
17 kilogramų atsikračiusi Justina Jarutė prieš bėgimą stiprinasi vaisių kokteiliu
Lietuvoje sparčiai populiarėjant bėgiojimo bumui ir daugėjant bėgimo renginių, neišvengiamai susiduriama su…