Žyma: maistas

Didžiosios klaidos, kurias darote kepdami mėsainius

Kažkada buvęs tik amerikiečių skiriamuoju ženklu, mėsainis „išaugo“ greito maisto restoranų meniu…

Redakcija

Iškylaujame gamtoje: kokius produktus rinktis?

Dažni piknikai gamtoje, dienos saulėtame paplūdimyje, žygiai dviračiais ar baidarėmis – malonios…

Redakcija

Šaldytuvo higiena: kaip išlaikyti produktus šviežesnius ir kovoti su nemaloniu kvapu?

Nors ir ne kiekvienas iš mūsų kasdien naudojasi tokiais prietaisais, kaip viryklė…

Redakcija

Kokie požymiai rodo, kad maistas tau žalingas?

Alergija - viena iš iš dažniausių civilizacijos ligų. Dažnu atveju nemaloni kūno…

Redakcija

Ką turime žinoti apie kepsnių kepimą?

Šiltas oras, žalia gamta ir čirškančios mėsos kvapas... Ne paslaptis, jog vasaros…

Redakcija

Nauja mada: gurmaniška vakarienė svečiuose pas nepažįstamus (+receptas)

Norėdami paragauti gurmaniškų patiekalų, ne visi skuba vykti į egzotines šalis ar…

Redakcija

Kokybiška jautiena: kaip atpažinti?

Jautiena vertinama dėl savo maistinių ir skoninių savybių. Tačiau kaip išsirinkti išties…

Redakcija

Patarimai stovyklaujantiems gamtoje: ką daryti su greitai gendančiais produktais?

Atšilus orams dažnas stengiasi kuo daugiau laiko praleisti gamtoje. Nacionalinio visuomenės sveikatos…

Redakcija

5 patarimai, planuojantiems iškylą gamtoje

Gražėjant orams, vis daugiau žmonių po darbų traukia į gamtą. Neveltui vienas…

Redakcija

Kodėl pavasarį naudinga valgyti žalumynus? (+ receptas)

Turguose pasirodė pirmieji Lietuvos ūkininkų užauginti žalumynai – salotos, svogūnų laiškai, ridikėliai.…

Redakcija

Pasaulio jaunųjų virėjų konkurse – ir Lietuvos talentai

Augantis restoranų Lietuvoje skaičius ir didėjantis gyventojų poreikis specializuotiems restoranams ir išskirtiniam…

Redakcija

Paprasti būdai, kaip kiekvienam sumažinti iššvaistomo maisto kiekį

Išgirdus, kiek valgyti tinkamo maisto išmetama, gali atvipti žandikaulis. Išmetama maždaug trečdalis…

Redakcija

„Mokslo sriuba“: kaip išmaitinti augančią žmoniją?

Juntinių Tautų organizacija prognozuoja, kad 2050 metais, tai yra už 34 metų,…

Redakcija

Penki sveikos mitybos patarimai

Atšilus orams, vis dažniau susimąstome apie artėjančią vasarą ir apie tai, kad…

Redakcija

Blynai – namų jaukumo simbolis (+receptai)

Blynai. Vien nuo šio žodžio paminėjimo daugeliui žmonių sužimba akys. Šis patiekalas…

Redakcija

Kaip maistui išleisti mažiau pinigų?

Nors lietuviai didžiąją atlyginimo dalį išleidžia maistui, nemažas jo kiekis lieka nepanaudotas…

Redakcija

Šv. Kalėdos pagal Ruslaną Bolgovą: 5-ios įdaryto viščiuko improvizacijos

Šventos Kalėdos – tai metas, kai visi šeimos nariai ir artimieji susirenka…

Redakcija

Nekasdieniška imbierinių sausainiukų istorija ( +receptas)

Nėra pasaulyje kito tokio konditerinio kepinio, kuris labiau simbolizuotų Kalėdas nei imbieriniai…

Redakcija

Kibino transformacija per šimtmečius arba kibinas kitaip (+receptas)

Kiekvienas lietuvis žino traškaus kibino skonį, ne kartą yra valgęs jį su…

Redakcija

Patiekalai, kurie ne tik sušildo, bet ir stiprina imunitetą (+receptas)

Sulaukėme pirmojo šaltuko, o tuo pačiu ir žvarbių dienų, tamsių vakarų, kuriais…

Redakcija

Šviežio maisto baro atidaryme A. Užkalnis neatsispyrė sūriui su rugiagėlių žiedlapiais (foto)

Lietuvos verslo bei pramogų pasaulio grietinėlė rinkosi „Ogmios mieste“ įsikūrusioje gurmaniškoje parduotuvėje…

Redakcija

Geriausi Lietuvos šefai kviečia šventinių pietų

Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija lapkričio 21 d. kviečia šventinių…

Redakcija

Helovyno užkandžiai pagal virtuvės šefą Ruslaną Bolgovą

Artėja Helovyno šventė, ypač pamėgta aštraus pojūčių mėgėjų, tų, kurie mėgsta nustebinti…

Redakcija

Manų kruopos – iš naujo atrastas ingredientas (+receptai)

Vieno didžiausių Lietuvos prekybos centrų atlikta apklausa parodė, kad 49 proc. tautiečių…

Redakcija

Daržovių TOP 5: iš kur gauti vitaminų visai žiemai? (+receptas)

Vitaminų ir kitų antioksidantų bei maistinių skaidulų žmogui reikia kasdien, tačiau artėjant…

Redakcija

Prasidėjo brangiausių pasaulyje grybų medžioklė

Rudens pradžia grybautojams – tarsi medaus mėnuo. Metų laimikio į miškus pabyra…

Redakcija

Žalieji virtuvės stebuklai – smidrai

Eksperimentuoti virtuvėje anksčiau nedrįsę lietuviai tampa vis drąsesni ir pasiryžta netikėčiausiems kulinariniams…

Redakcija

Sardinijos virtuvės patiekalai – nuo šviežiausių jūros gėrybių iki sūrio su lervomis

Norite gyventi iki šimto metų? Tuomet jau šį rudenį keliaukite į Sardiniją…

Redakcija

Alfas Ivanauskas: „Sutikau daug kūrybiškų žmonių, kurie verti televizijos eterio“

Rugsėjį naujajame TV3 televizijos rudens sezone prasideda lenktynės, kokių dar nesate matę.…

Redakcija

17 kilogramų atsikračiusi Justina Jarutė prieš bėgimą stiprinasi vaisių kokteiliu

Lietuvoje sparčiai populiarėjant bėgiojimo bumui ir daugėjant bėgimo renginių, neišvengiamai susiduriama su…

Redakcija