Žyma: maistas

Kaip sumaniai ir greitai paruošti vaišes 20 žmonių

Kulinarinių knygų ir TV laidų autorė, maisto žurnalistė Beata Nicholson jau trečius…

Redakcija

Kaip maitintis rudenį?

Kaip maitintis rudenį? Klausimas labai svarbus, nes nuo mūsų veiksmų priklausys, kaip…

Redakcija

Ar plaukas maiste gali būti pavojingas sveikatai?

Nėra jokių abejonių, jog aptikti plauką maiste yra nemalonu. Vis dėl to,…

Redakcija

Daugybė laiko už šypseną: kraštovaizdžiai iš maisto (foto)

Atsimenate brolių Grimų pasaką apie Jonuką ir Grytutę, kurie miške atrado iš…

Redakcija

Daiktų pusryčiai. Apetititą žadinantis dovanų popierius (foto)

Turbūt daugelis dovanodami bičiuliui dovaną tikimės, kad, išvydus ją, draugo akys žibės…

Redakcija

Blogos dienos: bulimija sergančios merginos kasdienybė (foto)

„A Bad Day“ – fotografės Laia Abril nuotraukų serija, kurioji ji užfiksavo…

Redakcija

Pasaulio močiutės ir jų virtuvės: nuo balandėlių iki keptos iguanos (foto)

Italų fotografas Gabriele Galimberti, apkeliavęs daugybę šalių ir sukūręs ne vieną nuotraukų…

Redakcija

Video pusryčiai. Kaip gyvūnai valgo savo maistą? (video)

Ar pamenate, kai vaikystėje jūsų klausdavo, ką „sako“ karvytė, kiaulytė ar žąsytė?…

Redakcija

Dieta egzaminų metu arba kaip teisinga mityba gali padėti išlaikyti egzaminus?

Prasidėjus egzaminų sesijai mintys apie sveiką mitybą abituriento ir studento galvoje sukasi…

Redakcija

Būna ir taip – sveikas greitas maistas

Ar galime maitintis greitai ir sveikai? Tikrai taip, jei pasitelksime bent kiek…

Redakcija

Labiausiai nevykę bandymai atkartoti kulinarijos šedevrus (foto)

Labai smagu nardyti virtualiose tinklaraščių kūrėjų virtuvėse ir smaguriauti nepaprastais vaizdais. Ne…

Redakcija

Kaip atrodo skirtingų žmonių šaldytuvai? (foto)

„Ką valgai, toks ir esi“, – kaip susitarę kartoja mitybos specialistai bei…

Redakcija

Kitą savaitę į Vilnių atvyksta dangaus restoranas (foto)

Jau pirmadienį į Vilnių atvyksta gurmaniškomis vaišėmis pusšimčio metrų aukštyje garsėjantis dangaus…

Redakcija

Faktų pusryčiai. Ko galbūt nežinojote apie maistą…

Šiandien faktų pusryčiai tikrai turi daug ką bendro su tikraisiais, valgomais pusryčiais…

Redakcija

Pusryčiai – tautos veidrodis? Kaip atrodo skirtingų pasaulio šalių pusryčiai (foto)

Pusryčiai - svarbiausias žmogaus skrandžiui metas. Kiekvienoje šalyje vyrauja vis kitos pusryčių…

Redakcija

Ką turėtų dėtis į lėkštę pradedantieji bėgikai?

Pradėjus sportuoti pokyčiai ima jaustis daugelyje gyvenimo sričių, neaplenkiant ir mitybos įpročių.…

Redakcija

Daiktų pusryčiai. Apetitą žadinančios piniginės (foto)

Mėsainio, picos, o gal vis dėlto obuolio? Ir nesakykite, jog laikotės dietų…

Redakcija

Dieną be dietų Lietuvoje išrinkta pirmoji prieskonių karalienė (receptas)

Vakar, Tarptautinės dienos be dietų vakarą, išrinkta pirmoji Lietuvoje Prieskonių karalienė. Dėl…

Redakcija

Įdomūs faktai apie prieskonius

Senovėje prieskoniai atliko tokį pat svarbų politinį ir ekonominį vaidmenį, kaip šiandien…

Redakcija

Kaip užsiauginti violetinių pomidorų ir baltų agurkų

Virtuvėje stebinti nepaliaujantys „Virtuvės mitų griovėjai“ nuo šio pavasario ne tik dalinsis,…

Redakcija

Perkame sviestą, bet valgome margariną? Kaip neapsigauti

Nesumeluosiu sakydamas, kad pieno produktus vartojame nuo kūdikystės.Todėl toliau nagrinėjant temą apie…

Redakcija

Eksperimentai: pavasarinės makaronų tendencijos (foto)

Rausvi, rožiniai, oranžiniai ir žali, panašūs į augalų lapelius ar žiedlapius –…

Redakcija

Kaip maitintis abiturientui?

Abitūros egzaminai – jau ne už kalnų. Prisiklausiau visokių įdomybių, ką reikėtų…

Redakcija

Mitybos taisyklės per šventes

Šventės neatsiejamos nuo tradicijos daug ir skaniai pavalgyti. Švenčių laikotarpiu reikia prisiminti…

Redakcija

Džiovinti vaisiai: razinos iš dujų kameros, sieros dioksidu rūkyti abrikosai

Sveiką gyvenseną propaguojantys žmonės ir dietologai vienu balsu tvirtina – džiovintus vaisius…

Redakcija

Su šypsena: 10 nepakeičiamiausių virtuvės nesąmonių (foto)

Geras virtuvinis peilis šeimininkaujant virtuvėje gali atlikti begalę įvairiausių užduočių. Bet kam…

Redakcija

Ar mums tinka japoniška virtuvė?

Japonų virtuvė – populiari visame pasaulyje. Ir Lietuva tikrai nėra išimtis. Japoniškų…

Redakcija

Valgote žiūrėdami televizorių?

Jei mėgstate užkandžiauti žiūrėdami televizorių, turbūt pastebėjote, kaip greitai tuštėja lėkštė stebint…

Redakcija

„Bulvių traškučio kelionė“ – filmukas, apie maisto poveikį aplinkai (video)

Prieš atsidurdamas ant mūsų stalo kiekvienas maisto produktas nukeliauja ilgą kelią, pradedant…

Redakcija

Labiausiai tukinantis maistas

Žinoma, pasaulyje egzistuoja begalė maisto, didinančio pilvo apimtis. Tačiau nors kai kuriais…

Redakcija